کد خبر:۹۱۳۳۹۹
رئیس کل سازمان توسعه تجارت:

ایران می‌تواند صادرات خود به کشور‌های همسایه را تا ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد

حمید زادبوم ضمن تاکید بر اهمیت موضوع تجارت منطقه‌ای گفت: هدف عمده تحریم‌کنندگان، حذف ایران از صحنه تعاملات تجاری و بین‌المللی بود تا با ایجاد محدودیت در حمل و نقل کالا، نقل و انتقال پول و همچنین بستن درب‌های صادرتی کشور، به نتیجه دلخواه خود برسند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از مسیر اقتصاد هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی» صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت آغاز شد. در سخرانی افتتاحیه همایش، حمید زادبوم رئیس کل سازمان توسعه تجارت، بیان داشت چنانچه تمرکز تجارت کشور صرفا بر بر چند کشور همسایه باشد ریسک و خطر خاص خود را دارد ولیکن در حال حاضر چنین تمرکزی، راهکار و استراتژی مناسبی جهت افزودن توان صادراتی و تجارتی کشور است. ایران توانسته است سالانه 5 تا 7 درصد به توان صادراتی خود به کشوهای همسایه اضافه کند تا جایی که بعد از فشار‌های اخیر آمریکا و خروج از برجام، این روند شدت بیشتری گرفت.


جهش تولید باید منجر به افزایش توان صادراتی کشور شود


وی افزود: آمارهای جهانی در سال 2019 نشان از آن دارد که کشورهای همسایه ایران بالای 100 میلیارد دلار واردات داشته‌اند که سهم ایران از آن به زیر 20 درصد می‌رسد که باید طبق فرموده مقام معظم رهبری سهم ایران را حداقل به 20 درصد از آن رساند.


زادبوم ادامه داد: جمهوری اسلامی باید با افزایش توان تولید خود و ضمن رونق بخشیدن و جهش تولید، آن را تبدیل به فرصت صادرات مؤثر در کشورهای منطقه نماید.


پاکستان پر ظرفیت‌ترین کشور برای تجارت ایران


رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه بیان داشت: کشورهای امارات، ترکیه، روسه و عربستان 4 کشور عمده وارد‌کننده می‌باشند که باید تعاملات خود را با آنان افزایش داد. روسیه نیز از جمله کشورهایی در حوزه اوراسیا است که پتانسیل بسیار بالایی برای تعاملات خود با ایران دارد و به همین روی از جمله کشورهایی است که جمهوری اسلامی توانسته است تراز تجاری مثبتی با آن رقم بزند.


اما با تمام این اوصاف، کشور پاکستان را می‌توان پر پتانسیل‌ترین کشور برای توسعه تجارت ایران نامید؛ چراکه بازار آن کاملا امکان ارتقا برای ایران را دارد.


توان صادرات ایران به کشورهای همسایه تا 100 میلیارد دلار


زادبوم ادامه داد: تحلیل‌های ما صرفا بر اساس آمار گذشته است و ظرفیت‌های امروز و فعلی در آن دیده نشده است. باید امروز دید چه بخشی را می‌توان به بازار وارداتی کشورهای همسایه اضافه کرد که در آمارهای گذشته دیده و لحاظ نشده است.


وی تصریح کرد: امروز رقم صادرات کشور به کشورهای همسایه 24 میلیارد دلار است که چنانچه با این دید به آن نگاه شود، تا 100 میلیارد دلار قابل افزایش است. به عنوان مثال، در حال حاضر صادرات برق ایران به پاکسان 100 میلیون دلار است که تا 500 میلیون قابل افزایش است. برای این مهم باید زیرساخت‌های انتقال برق به پاکستان مهیا شود.


غفلت از تجارت منطقه حذف از صحنه تعاملات بین‌المللی را به دنبال دارد


رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه تعاملات فرامرزی کشورها باید توام با یک نظم و انظباط بین‌المللی هم باشد گفت: این مهم نیازمند اشراف کامل و جامع بر قواعد بین‌المللی در حوزه تجارت بین‌المللی است.


وی در پایان خاطر نشان ساخت: موضع ترانزیت از جمله مسائلی است که چنانچه از آن غفلت شود، از صحنه تعاملات بین‌المللی و منطقه‌ای حذف خواهیم شد. باید ترنزیتی طراحی شود که برای همسایگان مزیت ایجاد شود و منافعشان به منافع کشور گره بخورد. همچنین در موافقت‌نامه‌های تجاری باید تعادلی میان امتیازات برقرار شود تا روابط تجاری کشور استمرار داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار