به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا امام قلی تبار درباره امنیت شغلی کارگران گفت: این روزها طبقهی آسیب پذیر و عمددتاً کارگر کشورمان درگیر شدیدترین فشارهای اقتصادی هستند. تورم کمرشکن ۲۰۰ درصدی میدانی در اقلام معیشتی، خط فقر را برای یک خانوار ۴ نفره به بیش از ده میلیون تومان رسانده است، در حالیکه حقوق ماهیانه آنها فقط میتواند جوابگوی یک سوم نیازهای حداقلی شان باشد.
وی ادامه داد: درک چنین مطلبی یعنی، کارگران به مرز فلاکت سقوط کرده و در چنین شرایطی برای زنده ماندن تلاش میکنند. در این میان علاوه برمشکلات فوق دغدغهی دیگری بر دوش کارگران سنگینی میکند و آن عدم امنیت شغلی آنان است، زیرا قریب به اتفاق نیروی کار کشور (۹۳%) قرارداد موقت هستند. ابهام در عدم تمدید قرارداد آنان برای سال جدید از سوی کارفرماها، ضربات روحی و روانی زیادی بر آنان تحمیل میکند. در حقیقت با اینکه نیروی کار از سر ناچاری خواستههای خود را به زنده ماندن خود و خانواده اش تقلیل داده است، باز هم نمیتواند برای تثیبت خود هم امیدوار به آینده باشد. زیرا از هم اکنون زمزمهی تعطیلی کارگاه و ابهام در تمدید قراردادش برای سال جدید از سوی برخی کارفرما نماها جهت تقلیل خواستهی نیروی کار و مهار آنان در محل کار به گوش میرسد.
امام قلی تبار اظهار داشت: بدون شک کارگر یا کارمندی که در طول دوره خدمت خود دغدغه شغلی و ناامنی ناشی از آن را دارد نمیتواند نیروی مؤثر و کارآمدی برای مجموعه خود به حساب آید. یافتههای جدید محققان نشان میدهد افرادی که بیش از چهار سال در معرض ناامنی شغلی قرار گرفتهاند، ازنظر عاطفی دچار بحران شده، پایداری شخصیتی کمتری داشته و به میزان قابلتوجهی ناسازگارتر خواهند بود.
این فعال کارگری افزود: این مطالعات که بر پایه شواهد در حال رشد در مورد پیامدهای منفی ناامنی شغلی انجام شدهاند، فارغ از اینکه کاهش کیفیت راندمان کاری را به دنبال خواهد داشت. کانون خانواده را هدف قرارداده و ناهنجاریهای اجتماعی را به دنبال خواهد داشت که افرایش سن ازدواج، طلاق، اعتیاد از جمله بازخوردهای آن خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر آن استرس ایجاد شده ناشی از عدم امنیت شغلی در حالت خوشبینانه حداقل کور سوی امید به آینده را در بین کارگران و خانواده آنها خاموش خواهد کرد. زیرا یقیین دارند که در این کارزار تنها بوده حمایت کنندهای برای آنها وجود ندارد که اگر اینچنین بود شرایط حال حاضر قشر کارگر قطعاً بدین منوال نبوده است.
امام قلی تبار ادامه داد: نبود تضمین در امنیت شغلی کارگران با بهانههایی همچون نبود چشم انداز روشنی همچون حمایت از تولیدو سرمایه گذاری از کارفرمایان و اثرگذاری تحریمهای دشمنان از سوی دولت در حال اجرا میباشد. اما کارگران میدانند که این چالش محصول سوء مدیریت و تلاش مدعی آن است که هنوز هم برای دفاع از اقشار آسیب پذیر جامعه رگهای غیرتشان متورم میشود و به طرز محسوسی در سقوط وحشتناک به مرز فلاکت کارگران سهم اساسی داشته اند.
وی بیان کرد: امید است فرمایشات رهبر انقلاب مسئولین مرتبط را از خواب غفلت بیدار نماید تا بتوانند برای قشر کارگر و چالشهای قابل لمسی همچون معیشت، امنیت شغلی پایدار، فارغ از بهانههای نخ نما، ساختاری انقلابی طراحی و پیاده سازی نمایند.