کد خبر:۹۱۴۵۸۶
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با دانشجو:

سازمان انرژی اتمی عملاً مجلس را دور زده است/ با توقف پروتکل الحاقی نباید بازرسی و مانیتورینگ در تأسیسات هسته‌ای انجام شود

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: سازمان انرژی اتمی باید پروتکل الحاقی را لغو می‌کرد و اقدامات ایران تنها نظر پادمان قرار می‌گرفت و اقدام شب گذشته سازمان انرژی اتمی در حقیقت دور زدن 100 درصد مصوبه مجلس است.
حسین آبنیکی، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص بیانیه شب گذشته سازمان انرژی اتمی با رافائل گروسی، رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی در تهران گفت: ما یک سابقه 7 ساله از مذاکرات داریم که متاسفانه آنچه طرف ایرانی می‌گوید با آنچه طرف خارجی بیان می‌کند متفاوت است.

وی ادامه داد: الان گروسی عنوان کرده تعدادی از بازرس‌ها در اماکن ایران هسته‌ای حفظ خواهد شد و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف می‌شود این در حالی است که حتی ایران نظارت بر فعالیت‌ها را نیز ادامه می‌دهد، به این معنا که نظارت‌های فراپادمانی بدون تغییر با گذشته تداوم می‌یابد البته این نکاتی است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بیان کرده است.

آبنیکی ادامه داد: مطابق نظر گروسی آژانس تا سه ماه فعالیت‌های راستی آزمایی خود را ادامه می‌دهد به این معنا که روند قبل بدون هیچ تغییری تداوم دارد در حالی که براساس مصوبه مجلس بنا بود روند قبلی متوقف و روند جدید مبتنی بر پادمان اجرایی شود.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با اشاره به بخش دیگری از سخنان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه با این نظارت‌ها آژانس پلی خواهد زد برای حفظ نظارت‌های خود در آینده گفت: این ادعا به معنای آن است که آژانس مدعی شده سطحی از نظارت‌ها را که نیاز دارد با توافق حفظ کرده است.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از ادعای گروسی آمده است که بازه زمانی بازرسی‌ها تغییر پیدا می‌کند، اما تعداد بازرس‌ها بدون تغییر است و بازرسی‌های سرزده نیز امکان پذیر است و ادامه دارد.

آبنیکی تصریح کرد: در صورتی که روایت رافائل گروسی از دیدار‌های روز گذشته خود در تهران و بیانیه اخیر درست باشد این روند خلاف مصوبات مجلس است و سازمان انرژی اتمی عملاً مجلس را دور زده است.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی افزود: این دور زدن به معنا و مفهوم آن است که سازمان انرژی اتمی با طرف خارجی مذاکره کرده و سعی کرده از یک طرف وانمود کند مصوبه مجلس را اجرا می‌کند و از طرف دیگر در واقع با آژانس بین المللی وارد معامله شود.

وی تصریح کرد: در مورد بیانیه نیز آنچه به صراحت بیان شده تداوم راستی آزمایی و مانتورینگ ضروری است در حالی که براساس مصوبه مجلس اصلاً سخنی از تداوم وجود نداشت و بنا بود جمهوری اسلامی از این پس براساس پادمان عمل کند. اینکه گفته شده ایران اطلاعات موجود را ظرف سه ماه ثبت و ضبط می‌کند و برای طرف مقابل ذخیره می‌کند و در صورتی که تحریم‌ها لغو شود این اطلاعات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد نیز کاملا غیرمنطقی است.

آبنیکی با تاکید بر اینکه ما اجازه نداریم فیلم‌های این سه ماه را که براساس آن پروتکل الحاقی لغو شده در اختیار طرف مقابل قرار دهیم، گفت: براساس مصوبه مجلس بنا بود هر زمان که به هر دلیل جمهوری اسلامی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را از سر گرفت از آن تاریخ به بعد فیلم‌ها را در اختیار آژانس قرار دهد و این قانون عطف به ماسبق نمی‌شود.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: البته جمهوری اسلامی فراتر از پادمان و براساس پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه براساس توافق نامه برجام اجازه تصویربرداری را به آژانس داده بود، اما زمانی که بناست اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند دلیلی وجود ندارد که در آن مقطع فیلم‌ها را ضبط کرده و پس از سپری شد دوره سه ماهه و در صورت لغو تحریم‌ها در اختیار آژانس قرار دهد.

وی با انتقاد از بیانیه شب گذشته که بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی منعقد شد، گفت: اساساً این روند نیازی به توافق‌نامه نداشت آن هم توافق نامه‌ای که براساس بند یک آن موظف شدیم پادمان را اجرا کنیم و براساس بند دو آن فعالیت‌های ضروری را به مدت سه ماه ادامه دهیم و براساس بند سه نیز اطمینان دادیم که این روند به صورت پیوسته ادامه دارد و می‌تواند مورد بازنگری نیز قرار بگیرد و چیزی به آن اضافه شود.

آبنیکی افزود: همه این روند نشان دهنده آن است که آقایان به دنبال این بودند که پروتکل الحاقی همچنان اجرا شود و حرف‌های گروسی این فرضیه را تقویت می‌کند.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی باید پروتکل الحاقی را لغو می‌کرد و اقدامات ایران تنها نظر پادمان قرار می‌گرفت و اقدام شب گذشته سازمان انرژی اتمی در حقیقت دور زدن 100 درصد مصوبه مجلس است و مجلس شورای اسلامی باید در اجرای این مصوبه جدیت لازم را به خرج بدهد.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار