به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سریال "روزهای ابدی" به خاطر شرایط کرونا بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و البته مثل چند نشست اخیر، سؤالات به صورت آنلاین پرسیده میشد. در این نشست جواد شمقدری کارگردان، محسن علی اکبری تهیه کننده، رحیم نوروزی، امین اسکندریان، کیمیا اکرمی بازیگران این مجموعه تلویزیونی حضور داشتند.
جواد شمقدری کارگردان سریال در ابتدای نشست به تعدد لوکیشن و ویژگیهای بارز "روزهای ابدی" اشاره کرد و گفت: این پروژه بیش از ۴۵۰ بازیگر داشت که بیش از ۱۵۰ نفر از آنان بازیگر حرفهای بودند. استفاده از این تعداد بازیگر، فیلمبرداری در تعداد زیادی لوکیشن و در همین حال پرداختن به موضوعی که مربوط به تاریخ معاصر است، این پروژه را به کاری سخت و پیچیده تبدیل کرد. این سریال حدوداً ۳ سال به طول انجامید؛ ۴۶۰ جلسه فیلمبرداری داشتیم و با وجود مشکلات مالی، به لطف خدا این کار به سرانجام رسید.
او همچنین به ساخت فصل بعدی این سریال اشاره کرد و گفت: خیلی از مردم در تماسهای تلفنی میپرسیدند ادامه سریال را میسازید؟ من آمادگی دارم که فصل بعدی را بسازم، اما ساختهشدن آن به نظر تصمیمگیرندگان رسانه ملی بستگی دارد.
شمقدری با اشاره به فضای تریدی سایت کبکانِ داستان، گفت: فضای خارجی سایت کبکان همگی تری دی است و همین تجربه گرانبهایی است. بسیاری از موقعیتهای سایت کبکان را نمیتوانید بگویید واقعی نیست و خیلی طبیعی درآمده بود. حتی سکانسهای فرودگاه هم از نظر چند خلبان که بررسی کردم دیدم که میگویند واقعی و قابل قبول درآمده است و ممکن است برخی توقعات دیگری داشته باشند و امیدوارم در کارهای بعدی جبران شود.
شمقدری در ادامه عنوان داشت: اگر شرایط حمایتی بهتری بود هم از نظر مالی و هم حمایتی خیلی بهتر میتوانستیم کار کنیم. با وجود مشکلاتی که سر راهمان برای این کار بود به نظرم ساختن این کار یک معجزه بود. معتقدم که کار خوبی است، اما میتوانست بهتر باشد. بخشی از واکنشهای تند و منفی نشان دهنده این است که کار موفق بوده است و عدهای هم از حرکت انقلاب ناراحت اند.
این کارگردان درباره کاهش تعداد قسمتهای این سریال نیز گفت: مقطع ۹ ماهه اول انقلاب که دولت بازرگان است و اتفاقهای جدی رخ داده را در سریال آوردیم. جالب است این سریال تمام شد، اما هیچکس جرأت نکرد حرفی بزند که چرا دانشجویان به سفارت آمریکا ریختند؟
وی افزود: شهرک سینمایی شلوغ شده است و هر بخشی برای یک کاری است و حتی میخواستم خیابان انقلاب را تصویربرداری کنم میگفتند اینجا نمیتوانی و باید بروی آن طرفتر. طبیعی هم هست که چنین فضایی باشد.
احمد نجفی به عنوان بازیگر این مجموعه تلویزیونی اعتقاد دارد ساخت چنین کارهایی برای ارتقای اطلاعات و آگاهی مردم، مفید است، وی تأکید کرد: بسیاری از مردم الان مشتاق اند ببینند در سالهای پس از وقوع انقلاب چه روی داده است. زمانی که سریالی به نشر آگاهی میپردازد، دانش و آگاهی مردم ما را ارتقاء میدهد. سرمایهگذاری در این سریالها میتواند سودمند باشد. اگر چنین سریالهایی بیشتر ساخته میشد، شاید زودتر جلوی نفوذیها گرفته میشد یا تعداد کسانی که جذب نفوذیها میشدند، کمتر میشد.
رحیم نوروزی دیگر بازیگر این سریال با اشاره به مجموعه تلویزیونی "امام حسین (ع) " که قرار بود ساخته شود، گفت: این سریال از سه ویژگی که کاملاً جنس متفاوتی نسبت به هم دارند، برخوردار بود: پژوهش، قصهگویی و فیلمسازی. بازخوردهایی که امروز داشتم، خوب و جالب بود. از طرفی دیگر، قرارداد من با آقای علی اکبری دلی است و کاغذی نیست و من یک یا علی سر سریال نردبام آسمان و سریال امام حسین (ع) گفتم درست است که این سریال ساخته نشد، اما من سر عهدم هستم.
وی شناساندن دوران بعد از انقلاب را کاری مهم در عرصه رسانهای دانست و گفت: عدهای ازجمله خودم آن دوران را ندیدهایم. من آن زمان نوجوان بودم و شناخت دقیقی از آن دوران نداشتم؛ اما این دستکارها میتواند به شناخت آن روزگار کمک کند. برایم جالب بود که نوجوانهای ۱۲ ساله با ما تماس میگرفتند و تشکر میکردند. امیدوارم که تاریخ بهتر از اینها رقم بخورد و روزهای خوبی را در پیش داشته باشیم. هرچند ایام حاضر و این ماسکها روزگار خوشی را نشانمان نمیدهد.
امین اسکندریان، بازیگر روزهای ابدی هم این مجموعه را کاری سخت ازنظر روحی و جسمی توصیف کرد که با مدیریتی خوب به انجام رسید. کیمیا اکرمی هم با بیان اینکه شخصیتی که بازی کرده، با خودش متفاوت بوده، اما بازخوردها نشان میدهد که توانسته از عهده نقش خود برآید، تصریح کرد: تجربه کار تئاتر را داشتم و امیدوارم پسازاین نقشهای متفاوتی را بتوانم بازی کنم. بازخوردهایی که گرفتم نشان میدهد درمجموع، توانستهام نقش محبوبه را باورپذیر از کار دربیاورم.
محسن علیاکبری تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی تأکید کرد: برای هر قسمت از این سریال رقم ۶۸۰ میلیون تومان دریافتی داشتیم. بحث ما مالی نیست بلکه بحث کارهای ارزشی است و از روزی که وارد سینما شدم کارهای ارزشی اولویتم بود و هدفمند حرکت کردیم. الان هم اگر کار ارزشمندی نداشته باشم شاید سالها بیکار بنشینم و هیچ تعجیلی برای کار کردن ندارم. درحالی که فیلم سینمایی با بودجه کم این روزها با هزینهای کمتر از ۴ میلیارد تومان ساخته نمیشود، اما اگر هر سه قسمت این سریال را بهاندازه یک فیلم سینمایی حساب کنیم، باز ما با حدود ۲ میلیارد تومان، کاری سینمایی ساختهایم.
وی همچنین افزود: رسالت ما این است که به جوانها میدان و اجازه دهیم دیده شوند. در مردان آنجلس خانم کرامتی و در مریم مقدس شبنم قلیخانی را معرفی کردیم و در این کار خانم اکرمی و آقای اسکندریان را معرفی کردیم. برای اولین بار ۱۰ بازیگر خارجی داشتیم و ترکیبی از بازیگران را داشتیم که جواب داد و مخاطب توانست ارتباط خوبی با آنها برقرار کند.
این تهیهکننده خاطرنشان کرد: درباره فصل دوم و سوم این سریال یادم است که از همان روزهای اول تصویربرداری آقای شمقدری دغدغه اش را داشت و امیدوارم که دوستان نیز همکاری کنند. باید قراردادی برای نگارش متنها بسته شود. دو دانگ شهرک غزالی به نام من است! (خنده) مشکلی در شهرک نداشتیم و مشکل ما شرایط جوّی و لوکیشنی بود که سه سریال با هم تصویربرداری داشتند و همین کمی کار ما را مختل میکرد.