به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه سازندگی دیروز تیتر زد «احتمال تصویب FATF افزایش یافت». شرق نیز در تیتر اصلی خود مدعی شد «نظر مخالفان FATF در حال تغییر است». اعتماد تیتر «امید به مصلحتاندیشان / افزایش احتمال تصویب CFT و پالرمو تشدید شده»، با دیگر نشریات زنجیرهای همراهی کرد و آفتاب یزد تیتر زد «دفاع خوب تیم دولت از FATF».
سازندگی در گزارش القایی خود مینویسد: تکلیف دو لایحه باقی مانده FATF در صحن مجمع تشخیص مصلحت روشن خواهد شد و همین موضوع تلاش مخالفان این لوایح برای جلوگیری از تصویب آنها را افزایش داده است. ظاهراً دولت برای باز شدن گره تصویب لوایح، پیشنهاد تصویب مشروط آنها را مطرح کرده است.
این روزنامه با اشاره به انتقادها از ادعای «تصویب مشروط» لوایح مینویسد: این اظهارنظرها بیش از هر چیز نشان میدهد که راهحل دولت پاسخ داده و این لوایح در چند قدمی تایید قرار گرفتهاند و این مخالفان را نگران کرده است. تاکنون دست کم دو جلسه با حضور وزرای دولت در کمیسیون مشترک مجمع حاضر شده و درباره ضرورت تصویب این لوایح سخن گفتهاند. به عبارت دیگر، این روزنامه به سردبیری محمد قوچانی (همکار واعظی در دفتر رئیسجمهور)، آرزوی خود را جای خبر جا زده و تیتر «احتمال تصویب FATF افزایش یافت» را منتشر کرده است. روزنامه اعتماد نیز در ادامه همینانگارهسازی رسانهای نوشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش کرده پس از ماهها سکوت و بیعملی، بدون اطلاعرسانی و در سکوت خبری، لوایح مربوط به FATF را در کمیسیونی متشکل از برخی اعضای کمیسیونهای «سیاسی و امنیتی»، «قضایی» و «اقتصادی» بررسی کرده و حالا نتیجه نهایی را برای اتخاذ تصمیم نهایی در شرایطی به صحن مجمع ارجاع داده که شنیدهها از افزایش احتمال تصویب این لوایح حکایت دارد!
اعتماد و آفتاب یزد و شرق همچنین به اظهارات سید محمد صدر عضو «مجمع» اشاره کردهاند که «احتمال» دارد پس از دفاعیات دولت، «تا حدودی در نظر مخالفان تردید ایجاد» شده است»! این به اصطلاح عملیات روانی گلدرشت در حالی اتفاق میافتد که از یک سو دست رسانههای زنجیرهای از ارائه کارنامه مثبت دولت به مردم یا پاسخگویی و توجیه سوءتدبیرهای فاحش در عرصه اقتصادی و دیپلماتیک (برجام) خالی است و بنابراین ناچارند برخی سوژههای فرعی را تبدیل به مسئله مهم کنند. ثانیاً نه تنها در رویکرد FATF نسبت به ایران- پس از ۵ سال همکاری در قالب اجرای ۳۹ بند از ۴۱ بند اکشنپلن مدنظر FATF- تغییر مثبتی رخ نداد، بلکه سختگیریها بیشتر شد و حال آن که، اصل تحریمهای موجود به اعتبار عهدشکنی ادامهدار آمریکا در برجام اعمال میشود. به عبارت دیگر، برجام سندی است بر این ادعا که دیگر نباید سراغ وعدههای بیمحل غرب رفت، چه رسد به این که گردانندگان FATF حتی در حد «وعده» نیز، اشارهای به لغو تحریمها نمیکنند. با مجموعه این واقعیات، جای سؤال از مدعیان است که برای چه باید در نگاه کارشناسی مخالفان تصویب دو لایحه مربوط به FATF تغییری ایجاد شده باشد؟ و چرا موافق اندک شمار آن در مجمع، تبدیل به مخالف نشده باشند.