مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره نقش مخرب عوامل برون زای اقتصاد، اظهار کرد: بحث ضربه پذیری اقتصاد است یعنی اگر میخواهید ضربه پذیری اقتصاد کمتر شود که عوامل مخرب برون زا از قبیل تحریم، کرونا و ... بر آن تاثیری نداشته باشد یا کاهش یابد، باید مقاومت اقتصاد را از درون افزایش داد.
وی ادامه داد: مثلا در بحث کالاهای اساسی مانند نهادههای دامی و ... باید به سمت تولید در داخل رفت تا نقش عوامل خارجی نتواند صدماتی به کشور بزند یا ضربات کاهش یابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای ایجاد مقاومت در اقتصاد کشور باید به سمت سیاستهای اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم تا اقتصاد از درون مقاوم شود و اگر توجهای به این سیاستها نشود اقتصاد در مقابل عوامل برون زا ضربه پذیر خواهد ماند.
طغیانی تصریح کرد: هر چقدر قدرت مقاومت اقتصاد را بالا ببرید نقش مخرب عوامل برونزا کمتر میشود و هر چقدر ضعیفتر عمل شود اقتصاد با مشکل روبه رو خواهد شد و حتی این مورد اهرم فشاری برای کشورهای دیگری میشود تا سیاستهای خودشان را تحمیل کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان بدون توجه به عوامل برون زا، اقدامات در زمینه مهار تورم، حفظ ارزش ریال، کنترل نقدینگی و ... انجام داد؟، بیان کرد: یکی از این اقدامات صادرات است. یعنی برای مقاوم سازی اقتصاد کشور باید صادرات کشور را بالا برد و همچنین ارزآوری زیادی صورت گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اگر سالی ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشید هیچ مشکلی در اقتصاد به وجود نمیآید حتی اگر دچار تحریم هم باشید یعنی حتی در زمان تحریم هم کشور با وارد کردن ارز به کشور مشکل داشت، اما ارزهای صادراتی را توانستیم وارد کنیم.