آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۸۴۴۲
گزارش|

رئیسی در انتخابات 1400 شرکت می‌کند؟

این امر که آیت‌الله ابراهیم رئیسی در انتخابات شرکت می‌کند یا در قوه‌قضائیه به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد، هنوز برای بدنه اصولگرایی مبهم است.
امید فعال
رئیسی در انتخابات 1400 شرکت می‌کند؟

خبرگزاری دانشجو-امید فعال؛ سرنوشت سیزدهمین رئیس‌جمهوری ایران در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مشخص می‌شود و در این مدت‌زمان باقی‌مانده، جریان‌های سیاسی و احزاب مشغول صف‌آرایی هستند. با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰، بازار گمانه‌زنی‌های سیاسی و شایعات هدفمند بسیار داغ شده و نظرسنجی‌های مختلفی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشرشده است؛ هرچند منبع این نظرسنجی‌ها به احزاب یا اشخاص وابسته‌اند، اما تا حدودی می‌تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کانون‌های تصمیم گیر قرار دهد.

نمایندگان سه جریان اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقل در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ مشارکت دارند و پس از تأیید صلاحیت از مراجع قانونی، وارد کارزار تبلیغات انتخاباتی می‌شوند.

یکی از این جریان‌های سیاسی، اصولگرایی است؛ جبهه اصولگرایی در مقابل اندیشه و جبهه اصلاح‌طلبی شکل گرفت و مجموعه‌ای از تحولات سیاسی از قبیل پایان یافتن جنگ، عزل منتظری از قائم‌مقام رهبری، تحولات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در دولت سازندگی، زمینه‌های شکل‌گیری جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب را فراهم ساخت.

در اعلامیه‌های صادرشده توسط این جناح سیاسی، بر وفاداری به اسلام و انقلاب ایران، اطاعت از رهبر جمهوری اسلامی ایران و وفاداری به اصل ولایت‌فقیه تأکید شده است.

مهم‌ترین تشکل‌های اصول‌گرا عبارت‌اند از حزب پایداری انقلاب اسلامی، حزب موتلفه اسلامی، جامعه روحانیت مبارز، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و پیشرفت و عدالت ایران اسلامی است که گرایش‌های سیاسی متفاوت طبقه‌بندی می‌شوند.

بخش اعظمی از تحلیلگران شانس پیروزی جریان اصولگرا را در انتخابات آتی بالا می‌دانند و همین عامل باعث شده است که کاندیدای زیادی از این جریان برای حضور اعلام آمادگی کنند؛ آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، سعید محمد، سعید جلیلی، محسن رضایی، علی نیکزاد، حسین دهقان و رستم قاسمی از جمله کاندیدای احتمالی این جریان سیاسی برای انتخابات ۱۴۰۰ هستند. البته لازم به ذکر است که درون این جناح سیاسی، میان احزاب تفاوت سلیقه وجود دارد.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی یکی از چهره‌هایی است که این روز‌ها نامش در محافل سیاسی زیاد شنیده می‌شود؛ رئیسی نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ بود که با کسب ۱۵٬۷۸۶٬۴۴۹ رأی و ۳۸٫۳۰٪ آرا نفر دوم شد و حسن روحانی با کسب ۲۳٬۵۴۹٬۶۱۶ رأی و ۵۷٫۱۳٪ آرا پیروز انتخابات شد.

او حمایت جمنا، جامعتین و جبهه پایداری را برای انتخابات ۱۳۹۶ داشت و توانست جبهه اصولگرایی را یکپارچه کند. بنابر شنیده‌ها، تاکنون آیت‌الله رئیسی تمایلی برای حضور در انتخابات آتی ندارد؛ حجت‌الاسلام پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به حضور حجت‌الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، گفت: «حضور ایشان بسته به شرایط دارد و نمی‌توانیم قضاوت قاطعی داشته باشیم؛ خود آقای رئیسی تا همین‌الان می‌گوید: «من وظیفه و انگیزه‌ام درون قوه قضائیه است و باید این را به نتیجه برسانم.»

محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین نیز پیرامون انتخابات ۱۴۰۰ و حضور آیت‌الله رئیسی بیان کرد: من خودم هم که چند بار شخصاً با آقای رئیسی صحبت کردم، ایشان گفت من نمی‌آیم، اما عالم سیاست اصلاً این جزمیت‌ها را ندارد؛ این‌که فردا چه اتفاقی می‌افتد و یا پس‌فردا چه اتفاقی می‌افتد.

اما صادق زیباکلام، فعال اصلاح‌طلب درباره حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ معتقد است: «احتمال دارد که آقای رئیسی در دقیقه نود بیاید، اما شخصاً فکر می‌کنم بعید است.»

تاکنون پویش‌های مختلفی برای حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات تشکیل‌شده است؛ خبر‌های جدید از دعوت ۱۰۳۳ نفر از اعضا هیئت‌علمی دانشگاه‌های سراسر کشور حکایت دارند و در گذشته نیز، ۲۰۰ نماینده مجلس برای کاندیداتوری رئیسی نامه جمع کرده‌اند.

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با رسانه‌ها اظهار کرد: «پایش‌هایی که به‌صورت مستمر صورت می‌گیرد نشان می‌دهد برخی از اشخاص مثل آقای رئیسی از موقعیت برتری نسبت به دیگران بهره‌مند هستند. به‌هرحال آقای رئیسی هم پایگاه اجتماعی بیشتری دارد و هم وفاق بر سر ایشان بیشتر است. البته آقای رئیسی تاکنون هیچ موضع مثبتی نسبت به این امر نگرفته است.»

نبود رئیسی و چنددستگی در اصولگرایان

روزنامه اصلاح‌طلب «آرمــان ملی» در بخشی از گزارش خود مدعی شده است که اصولگرایان شرایط خوبی ندارند و تعدد نهاد‌های مدعی سبب شده که بیشتر زمان این جریان صرف یافتن راهکار برای مشکلات داخلی شود.

شورای ائتلاف، شورای وحدت به میزبانی جامعه روحانیت مبارز و جبهه پایداری سه محور اصلی جریان اصولگرا در انتخابات هستند.

حسینی، وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد و عضو جمنا دراین‌باره گفت: «هر دو شورا در حال فعالیت و تلاش هستند، البته شورای ائتلاف از گستردگی و توان بیشتری برخوردار است، چون ادامه جمنا و شانا هست و شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت و همراهی احزاب، تازه در حال شکل‌گیری در استان‌ها است و بنابراین است که دو شورا درنهایت به توافق برسند، نه اینکه تا آخر از هم جدا باشند هرچند که تاکنون به جمع‌بندی واحد و توافق نرسیده‌اند، اما به خاطر وجوه مشترک متعددی که دارند امید به همگرایی وجود دارد به‌عنوان مثال برخی طیف‌ها و اشخاص سال ۹۶ در جمنا حضور پیدا نکردند، اما وقتی که کاندیدا مشخص شد همه حمایت کردند و اختلاف‌نظر‌ها را کنار گذاشتند، در این دوره هم بر این باوریم که اگر گزینه مناسبی همچون آقای رئیسی انتخاب شود، این اختلافات تمام می‌شود و جریان انقلابی به‌واسطه حمایت از کاندیدای واحد، به همبستگی و وحدت می‌رسند.»

سیدکمال الدین سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری پیرامون وجود سلایق مختلف در جریان اصولگرایی می‌گوید: «من به‌صراحت می‌گویم که آقای رئیسی به میدان بیاید این وحدت حاصل خواهد شد، اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد ممکن است که باعث اختلاف شود.»

محمدرضا باهنر نیز در یک صورت معتقد است که رویای وحدت صددرصدی در انتخابات ۱۴۰۰ می‌تواند در اردوگاه اصولگرایی رقم بخورد و آن اینکه ابراهیم رئیس برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.

این امر که آیت‌الله ابراهیم رئیسی در انتخابات شرکت می‌کند یا در قوه‌قضائیه به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد، هنوز برای بدنه اصولگرایی مبهم است.

عملکرد آیت‌الله رئیسی در مدت زمان حضورش در قوه‌قضائیه توانسته چهره‌ای مثبت از او در افکار عمومی نشان دهد و اقداماتش در زمینه مبارزه با فساد، برخورد با دانه‌درشت‌ها و آقازاده‌ها، پاکسازی درونی قوه قضاییه و ...، او را گزینه مستعدی برای حضور در پاستور کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Sweden
۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۴
آمدن رییسی یعنی به میدان آمدن همه نیروهای ضد انقلاب علیه اوو. عین سال 96. مردم از شدت نفرت از رییسی به روحانی رای دادند. باز هم همینکار را خواهند کرد.
1
9
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۶
من به شخصه تنها در صورتی رأی میدم که آقای رییسی کاندید باشند چون تنها شخصی که بنظرم صلاحیت دارن ایشونن، در غیر اینصورت رأیم ممتنع خواهد بود و سفید، ما دیگه باید از این جناح بازیا دست ورداریم بخدا زشته این رفتارا، ما همه باید واسه آبادانی کشورمون تلاش کنیم مهم اینه شخص اصلح رو بفرستیم نه اینکه همش دنبال اصلاح طلب و اصولگرا بودن طرف باشیم
2
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۷
در جواب هموطن عزیزم عرض کنم ایقد مملکتمون تو هم ریخته هس ک فقط و فقط مهدی زمان میتونه درمونش کنه . زمینه فراهم شده برا ظهور.
حالا رییسی یا هر کس دیگه جای خود دارد. دلخوش به این شعارها نباش
1
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۸
من فقط رئیسی بیات رای خواهم داد.
2
2
ناشناس
Germany
۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۷
اگه آیت الله رییسی کاندید بشه بش رأی میدم اگه هم کاندید نشه به دکتر سعید محمد رأی میدم
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۰
ایشان بجز قوه قضائیه به چیز دیگری فکر نمی کند چرا که فعلا مشکلات مردم را حل می نماید و در آینده انتخاب دیگری خواهد شد !!
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار