سید ناصر موسوی لارگانی؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه مردم کشور ما همیشه در امور خیریه فعال و پیشتاز هستند، گفت: در حال حاضر خیریههای بسیار زیادی در حوزههای مختلف در حال فعالیت هستند که به نظر میرسد تعداد بسیار زیادشان، نظارت بر عملکرد مالی آنها را دچار مشکل کرده است.
وی افزود: در این مورد که بسیاری از موسسات با هدف خیر تاسیس شده است، شک و شبههای وجود ندارد، اما دیده شده که خلأ قانونی در حوزه نظارت بر عملکرد موسسات خیریه، سبب تأسیس برخی از موسسات با هدف تخلفات اقتصادی نظیر پولشویی و با سوء استفاده از اعتماد مردم و قوانین حمایتی شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از نحوه اعطای مجوز برای تاسیس موسسات خیریه اظهار داشت: در گذشته اعطای مجوز فعالیت موسسات خیریه به طور مجرا توسط هر یک از 3 ارگان نیروی انتظامی، بهزیستی و کمیته امداد صورت میگرفت و بعضاً هم دیده شده، برخی با عنوانهای مختلف از این 3 ارگان به مجوز فعالیت میگرفتند و اقدام به سوء استفاده و پولشویی میکردند.
وی افزود: ضروری است تا فرآیند کسب مجوز فعالیت موسسات خیریه کانالیزه شوند و اعطای مجوز توسط یک متولی صورت بگیرد تا کلیه موسسات خیریه ذیل یک ارگان مشغول به فعالیت باشند.
لارگانی با اشاره به ضرورت بازنگری در قوانین حاکم بر موسسات خیریه در مجلس گفت: ضروری است تا برای جلوگیری از اقدامات غیرقانونی برخی از موسسات خیریه، قانونی در مجلس وضع کنیم و محدودیت و نظارتهایی برای عملکرد و کارکرد موسسات خیریه ایجاد نماییم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: برخی از اعضای هیئت مدیره موسسات خیریه، سالها مشغول فعالیت در آن هستند و همین خلأ قانونی در خصوص تعیین بازه زمانی مسئولیت در موسسات خیریه، به بستری برای فساد در آن تبدیل خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت نظارت بر عملکرد مالی موسسات خیریه برای جلوگیری از سلب اعتماد عمومی مردم به این موسسات گفت: در این راستا باید قوانین و ضوابط ویژهتری برای تأسیس و نظارت بر موسسات خیریه وضع شود تا از افزایش بیقاعده این موسسات و رشد قارچگونه آن جلوگیری شود.