به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست مشترک رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی کشور وابسته به بنیاد مسکن با رئیس و مسئولان دانشگاه یاسوج برگزار شد.
احمد عریان، رئیس دانشگاه یاسوج در این نشست با اشاره به جایگاه مطلوب دانشگاه در رتبه بندیهای ملی و بین المللی گفت: این دانشگاه بعد از انقلاب رشد و نمو پیدا کرده و همیشه در رتبه بندیهای ملی، منطقهای و بین المللی دارای جایگاه مطلوب و خوبی بوده است.
احمد عریان افزود: رشتههای علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه، نفت و گاز، کشاورزی و ... در دانشگاه یاسوج تدریس میشود و این دانشگاه دارای اساتید برجسته در این رشته هاست.
وی با اشاره به زلزله سی سخت که خسارات زیادی را به ساختمان و ابنیهها وارد کرد گفت: دانشگاه یاسوج در حوزه عمران و زیرمجموعههای آن، متخصصین صاحب نامی دارد که میتوانند در بازسازی سی سخت کمکهای علمی و آموزشی خوبی را ارائه دهند.
رئیس دانشگاه یاسوج بیان داشت: برای همین از اساتید گروه عمران و معماری، جامعه شناسی و روانشناسی برای حضور و تبادل نظر در این جلسه دعوت شده تا نقطه نظرات کاربردی خود را در خصوص بازسازی سی سخت ارائه دهند.
امیرحسین گرکانی، رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در این نشست گفت: بنیاد مسکن در حوادث طبیعی که در سالهای گذشته در کشور اتفاق افتاده از ظرفیت دانشگاهها برای بازسازی و کاهش اثرات این حوادث استفاده کرده است.
امیرحسین گرکانی افزود: در زلزله کرمانشاه، اساتید دانشگاه کمک کردند و کارهای خوبی انجام شد و در قضیه سیل که ۲۴ استان را درگیر کرده بود نیز دانشگاه تهران در موضوعات فنی همکاری مطلوبی با بنیاد مسکن داشت.
وی ادامه داد: در سیل خوزستان نیز دانشگاه اهواز پای کار آمد و از تجربه و توان این دانشگاه برای بازسازی ۳۶۴ روستای خوزستان استفاده شد.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی با بیان اینکه هر کجا با دانشگاه همکاری کرده ایم برای کشور سودمند بوده افزود: امیدواریم با همکاری دانشگاه یاسوج در بازسازی سی سخت بتوانیم خدمتی به مردم انجام دهیم.
گرکانی تاکید کرد: موضوعات کاربردی که بتواند گرهی از کار مردم باز کند در یک زمان بندی مشخص ارایه شود تا در قالب تفاهمنامه دیده شود.
وی خواستار ارائه خدمات آموزشی به ناظران بنیادمسکن از سوی دانشگاه شد و گفت: در زمینه استفاده از مصالح، مقاوم سازی، سازههای کلافی و ... نیاز هست که دورههای آموزشی به صورت سطح بندی انجام، تا نهایت استفاده از این دورهها برده شود.
وی به بخش معماری نیز اشاره کرد و تصریح کرد: شهر سی سخت فرصت نوسازی را پیدا کرده است و باید بتوانیم از الگوهای بومی در سازههای این شهر استفاده کنیم.
گرکانی مستندسازی را نیز مهم ارزیابی کرد و گفت: زلزله بم، کرمانشاه و سیل در سالهای گذشته مستندسازی شد و میتواند در این زمینه راهنما و راهگشا باشد.
حسین جنتی، مدیرکل بنیاد مسکن استان در این نشست خاطرنشان کرد: دانشگاه یاسوج از اساتید خوبی بهره میبرد که هم به صورت علمی و هم تجربی کار کرده و همکاریهای قبلی بین دانشگاه و بنیاد مسکن این شناخت را به وجود آورده است.
حسین جنتی افزود: با همکاری دانشگاه یاسوج بازسازی سی سخت هم با سرعت و هم با کیفیت انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در جلسات استانی نظرات و دیدگاههای مختلفی در خصوص گسلهای سی سخت گفته شده، اما معتقدیم اگر دانشگاه متولی کار باشد نظرات علمی و کارشناسی ارائه میشود.
جنتی بیان کرد: از امروز برنامه ریزی شود که طبق زمان بندی اعلام شده کار بازسازی انجام شود.
در ادامه اساتید حاضر در نشست دیدگاهها و نقطه نظرات خود را پیرامون زلزله سی سخت و همچنین بازسازی این شهر ارائه کردند.