به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی چمران، نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با روزنامه ایران مصاحبهای داشته که بخشهای مهم آن در ادامه از نظرتان میگذرد.
- حضور افراد متعدد در رقابتهای انتخاباتی اگر از یک حدی بیشتر باشد مشکل ایجاد میکند و انتخاب برای مردم سخت میشود. تقسیم آرا بین نیروها نه فقط امکان شکست گزینههای یک جریان سیاسی را افزایش میدهد که حتی سبب میشود در صورت پیروزی یکی از کاندیداها او با پشتوانه رأی کمتری در جایگاه مهم ریاست جمهوری مستقر شود.
- با این حال اینکه تعداد زیادی از افراد خود را آماده قبول پذیرش چنین مسئولیتی میدانند فی نفسه ایرادی ندارد بلکه برای کشور از بعد وجود سرمایه انسانی مایه دلگرمی است، اما در نهایت این شورای نگهبان است که باید تشخیص بدهد کدام یک از این افراد یک رجل سیاسی است و معیارهای مصرح در قانون اساسی را در خود دارد؛ بنابراین آنچه سخت میشود کار شورای نگهبان و تصمیمگیری درباره احراز صلاحیت این کاندیداهای متعدد است.
- بهدلیل مسئولیتی که آقای رئیسی دارند همانقدر که از حضور ایشان حمایت میشود، تردید هم وجود دارد. اما انکار نمیشود کرد که رأی ۱۶ میلیونی ایشان در انتخابات سال ۹۶ و اقبالی که مردم به ایشان داشتند نقطه اتکای خوبی است. موضوع دیگر این است که حضور ایشان میتواند مسأله اجماع را تسهیل و امکان به نتیجه رسیدن را بیشتر کند. وقتی ایشان بیاید توقع میرود که عموم دیگر نامزدهای انقلابی به سود ایشان کنارهگیری کنند و با ایشان همراهی داشته باشند.
- من چندان به بحث اصولگرا و اصلاحطلب معتقد نیستم بلکه تقسیمبندی حضرت آقا که فرمودند انقلابی و غیرانقلابی را قبول دارم. از این جهت معتقدم هیچ فرد انقلابی هیچگاه حاضر نیست که حتی برای یک لحظه کشور و مردم خودش را در فشار ببیند و حل این مسأله و فشار را گره بزند به مسأله دیگری.
- فکر میکنم برای گشایش مشکلات جامعه همیشه و در هر زمانی باید آماده بود. اما در عین حال معتقدم این طور نیست که همه مشکلات را به این مسائل خارجی گره بزنیم. بله درصدی از مسائل با بحث تحریمها و افایتیاف گره خورده است، ولی ما میتوانیم بیشتر مسائل را با مساعی و توان داخلی خودمان حل کنیم.
- در مورد قانون اقدام متقابل در برابر تحریمها که مجلس مصوب کرد ابتدا دولت رضایت نداشت، اما بعد همین قانون دولت را در مقابل طرفهای اروپایی و امریکایی تقویت کرد و موجب موفقیت شد. فکر میکنم اگر با همین روش و با اتکا به خودمان جلو برویم میشود مشکلات را بخوبی حل کرد. حالا نه اینکه مشکلات یک شبه حل بشوند، اما شدنی است.
- مشارکت هر چه بیشتر باشد بدون شک بهتر است. اینکه بعضی میگویند اصولگراها میخواهند مشارکت کم باشد اتهام واهی است. مشارکت بیشتر باشد قوام و انسجام کشور و انقلاب را تقویت خواهد کرد. پس شکی نیست که همه باید تلاش کنند که مشارکت افزایش پیدا کند.
- باید آسیب شناسی کنیم که چرا الان نظرسنجیها نشان میدهند که میزان مشارکت پایین است. بهنظر میرسد عامل اثرگذارتر مسائل اقتصادی است و نه مسائل سیاسی داخلی و خارجی. تورم توده مردم را رنج میدهد. این مردم را از هرگونه گزینش و انتخابی زده کرده است.
- از این جهت مشخص است که گشایش اقتصادی در افزایش مشارکت مؤثر است، اما این گشایش نباید مقطعی باشد، زیرا مقطعی بودن آن اعتماد مردم به سیستم حکومتی را سست میکند.
- فقط لفظ انتخاب مهم نیست انتخابی نتیجه دارد که بتواند کشور را از مشکلاتی که الان هست و در زمان کوتاهی هم قابل اصلاح نیست عبور دهد. باید برایش زمان گذاشت. همان طور که گفتم امیدوارم و باید یک تیم مناسب و خوب و با تجربه در دولت آینده شکل بگیرد.