به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «شاهین پاکروح» روز سهشنبه در مراسم افتتاح آخرین طرحهای پویش هر هفته #الف ب-ایران، افزود: بهره برداری از این طرحها ظرفیت تصفیه فاضلاب را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به طرحهای بهره برداری شده طی سال جاری، میزان سرمایهگذاری در پروژههای به بهرهبرداری رسیده امسال را ۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب با بیان اینکه تنوعبخشی به منابع مالی از دیگر اهداف حوزه آب و فاضلاب کشور در سال ۹۹ بوده است، افزود: امسال بیش از هزار میلیارد تومان پروژه تعریف کردیم که با سرمایهگذاری بخش خصوصی و منابع تبصره ۳ و ماده ۷ توانستیم حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان از محل سایر منابع و وجوه غیردولتی تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه در ادامه پویش سال گذشته و سال ۹۹ با محوریت تامین پایدار آب، پروژههایی در حوزه آب و فاضلاب روستایی تعریف شده است، گفت: ۹ سامانه آبرسانی با ظرفیت ۱.۱ میلیون متر مکعب در شبانهروز وارد مدار شد که در نتیجه آن ۱۰درصد به ظرفیت تامین و تصفیه آب سطحی و تصفیهخانههای آب کشور اضافه شد.
پاکروح در خصوص عملکرد حوزه آب و فاضلاب کشور در سال ۹۹ گفت: از ابتدای امسال ۴۶ تصفیهخانه آب در کل کشور به بهرهبرداری رسیده که ۲۸ درصد از تصفیهخانههای کشور را شامل میشود.
وی کاهش شهرهای دارای تنش آبی در سال ۹۹ را از نتایج مثبت بهرهبرداری از تصفیهخانههای آب دانست و گفت: در سال ۹۹ شهرهای دارای تنش آبی از ۵۴۰ به ۱۷۰ شهر کاهش یافت.
آبرسانی به روستاها از محور دوم پروژههای آب و فاضلاب بود که به گفته معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور امسال به ۱۶۵۰ روستا با یک میلیون نفر جمعیت آبرسانی شده و در مجموع ۸.۸ میلیون نفر از جمعیت روستایی به آب پایدار متصل شدهاند که تا اواسط سال آینده این میزان به ۹.۳ میلیون نفر خواهد رسید.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب با اشاره به توسعه زیرساختهای فاضلاب به عنوان یکی از محورهای مهم عملکرد صنعت آبفا گفت: امسال ۱۳ تصفیهخانه فاضلاب در سطح کشور به بهرهبرداری رسیده است که ۱۶درصد به ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب کشور و نیز ۳۰۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تصفیه فاضلاب در سال خواهد افزود.
به گفته پاکروح ۹ واحد تصفیهخانه فاضلاب تا نیمه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اهمیت یکپارچهسازی شرکتهای آبفای شهری و روستایی گفت: این امر، اقدام بسیار مهم و موثری بود که در دهه سوم فعالیت شرکتهای آب و فاضلاب انجام شد که آثارش را در تامین پایدار آب روستاها شاهد هستیم.