کد خبر:۹۲۰۷۱۳
مسکو:

فشار بر کشور‌ها برای رد واکسن «اسپوتنیک» بی‌سابقه بوده است

سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه با بیان این که فشار بر کشور‌ها برای رد واکسن ضد کرونای روسیه در سطح بی‌سابقه‌ای بوده، افزود با این حال این تلاش‌ها موفق نبوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سخنگوی کرملین امروز سه‌شنبه گفت فشار بر روی برخی کشور‌ها برای امتناع از خرید واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در سطح بی‌سابقه‌ای بوده، اما شانس موفقیت نداشته است.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه این اظهارات را در واکنش به درخواست برای بیان نظر خود در خصوص گزارش دولت آمریکا مبنی بر این که واشنگتن تلاش کرده بود برزیل را از خرید واکسن ضد کرونای اسپوتنیک منصرف کند، اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این گزارش که بر روی وب سایت وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا قرار گرفت، جزئیاتی از کار دفتر امور جهانی ایالات متحده (OGA) را در مبارزه با آنچه «اثرات بد در قاره آمریکا» خوانده شده بود، شرح می‌داد.

گزارش مذکور، «تلاش‌های دیپلماتیک» این نهاد دولتی آمریکا برای مقابله با آنچه تلاش سایر کشور‌ها از جمله روسیه به منظور افزایش نفوذ خود در منطقه به ضرر امنیت آمریکا خوانده بود را تشریح می‌کرد.

سخنگوی کرملین از اظهارنظر به طور مستقیم درباره این گزارش خودداری کرد، اما گفت روسیه مخالف سیاسی کردن شرایط در ارتباط با واکسن‌ها است.

وی گفت: در بسیاری از کشور‌ها مقیاس فشار کاملاً بی‌سابقه است. چنین تلاش‌های خودخواهانه‌ای برای مجبور کردن کشور‌ها به ترک هر واکسنی هیچ چشم اندازی ندارد. ما معتقدیم باید دوز‌های واکسن تا جای ممکن زیاد باشد تا همه کشور‌ها از جمله فقیرترین‌ها فرصت جلوگیری از همه‌گیری را داشته باشند.

پیشتر کاخ ریاست‌جمهوری روسیه از وجود طرح مشترک ایالات متحده آمریکا و متحدانش برای تخریب توان پزشکی روسیه در مقابله با کرونا خبر داد. منبعی در کرملین در گفت‌وکو با رسانه‌های روسیه گفت که «واشنگتن و متحدان آن برای راه‌اندازی تبلیغات گسترده علیه واکسن اسپوتیک وی برنامه‌ریزی می‌کنند».

به گفته این مسئول روس در این حملات برنامه‌ریزی شده رسانه‌ای، سازمان‌های غیردولتی مانند مؤسسه سورس و خبرگزاری‌های رویترز و بی‌بی‌سی مشارکت خواهند کرد.

شبکه «راشاتودی» روسیه به نقل از منبع مذکور در کرملین گزارش داد: «هدف از این حمله رسانه‌ای علیه واکسن اسپوتنیک-‌وی، همه کشور‌هایی اروپایی است که با استفاده از این واکسن موافقت کرده‌اند».

علیرغم تبلیغات ضد روسی غرب، تا امروز واکسن اسپوتنیک وی مجوز استفاده اضطراری در ۵۰ کشور را دریافت کرده است. حساب توییتری واکسن اسپوتنیک وی اخیراً اعلام کرد این واکسن با پیشی گرفتن از واکسن آمریکایی «فایزر» از لحاظ کسب تأییدیه در کشور‌های مختلف در جایگاه دوم قرار گرفته است.

اخیراً خبرگزاری رویترز هم به نقل از منابع اروپایی، از قصد کشور‌های عضو اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات با تولیدکنندگان واکسن ضدکرونای روسیه خبر داد و افزود در صورت تحقق، این مسأله یک پیروزی دیپلماتیک برای مسکو خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار