ابوالفضل واحدی معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره شیوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری گفت: در شیوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ضروری است تا یک تجدید نظری رخ دهد. زیرا در مقطع تحصیلات تکمیلی نظر استاد برای پذیرش دانشجو مهم است، اینکه ما دانشجویان دکتری را با برگزاری آزمون جذب میکنیم و پس از آن با رای دیوان عدالت اداری به حذف حد نصاب مرحله دوم آزمون میپردازیم، در حقیقت نظرات تخصصی اساتید را لحاظ نمیکنیم؛ که این موضوع مغایر با روح دوره تحصیلات تکمیلی و به ویژه دوره دکتری است.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: ضرورت پذیرش دانشجو از طریق استاد دانشگاه به آنجا برمیگردد که هر استاد دانشگاه در دوره دکتری قصد دارد همکار پژوهشی خود را انتخاب کند؛ بنابراین لازم است برای افزایش کیفت دانشجویان تحصیلات تکمیلی نحوه پذیرش دانشجویان را تغییر دهیم.
واحدی اظهار کرد: ما مواردی داشتهایم که دانشجوی دوره دکتری وارد دانشگاه شده است، اما استاد متقاضی آن نبوده، بنابراین هم استاد و هم دانشجو دچار مشکل شدهاند.
وی بیان کرد: برخی اعلام میکنند که ممکن است در پذیرش دانشجو از طریق استاد دانشگاه، تخلفاتی رخ دهد به طوری که استاد دانشگاه دانشجوی خود را پذیرش کند، در حقیقت نمیتوان گفت که این موضوع اصلا وجود ندارد، اما یک شیوه متداول در دنیا را نمیتوان به دلیل وجود چند مورد تخلف به طور کامل زیر سوال برد.
واحدی اظهار کرد: این موضوع از لحاظ آماری زیاد نیست البته قبول داریم مصادیقی وجود دارد، اما فراگیر نیست. بنده خود شاهد هستم که به عنوان نمونه در دانشگاه علم و صنعت اساتید به دنبال دانشجوی بهتر هستند، زیرا میتواند خروجی بهتری داشته باشد. حال اگر استثنایی نیز به وجود آمده است نمیتوان به آن دلیل کل یک روش را زیر سوال ببریم.
وی در پایان خاططرنشان کرد: بهتر است در این شرایط تحقیق میدانی انجام شود تا اول از هر چیز مشخص شود که این اتفاق در کشور به چه میزان رخ میدهد و کدام یک از شکایات به حق بوده است، زیرا اساتید دانشگاهی با توجه به سابقه دانشجو همچون مهارتهای او، معدل، میزان علاقه و ... به انتخاب میپردازد.