به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرغ یکی از شایعترین پروتئینهای مصرفی در جهان است. این پرنده برای هزاران سال است که در سراسر جهان به عنوان غذا مصرف میشود. خواص مرغ به خاطر میزان پروتئین بالای آن در دنیا شناخته میشود. تفاوت مرغها هم بر اساس نوع پرورش آنهاست مانند مرغهای ارگانیک که پرورش آزاد دارند و مرغهایی که با تزریق هورمون رشد میکنند و به شکلی غیر طبیعی بزرگ میشوند. این نوع مرغ معمولا در شرایط غیر بهداشتی و ناسالم نگهداری میشود.
از انواع مرغها طبیعتا مرغ ارگانیک قیمت بیشتری دارد و دارای استاندارد بالاتریست، زیرا در شرایط سالمتر و بدون هیچ دارویی برای بر هم زدن چرخه هورمون رشد میکند. جوجههای ارگانیک نیز واکسینه شده اند و از این رو برای خوردن مطمئن هستند.
گوشت مرغ در سراسر جهان و در تمام گروههای سنی محبوب و در دسترس است و خوراکی بسیار مغذی و سالم به شمار میرود. این گوشت به خاطر کم چرب بودنش برای کسانی که دارای رژیم غذایی هستند نیز بسیار مفید است. در ادامه با برخی از مزایای خوردن مرغ آشنا خواهید شد.
ارزش غذایی مرغ
آب ۶۳.۷۹ گرم
انرژی ۱۹۰ کیلو کالری
پروتئین ۲۸.۹۳ گرم
کل چربی ۷.۴۱ گرم
کربوهیدرات ۰ گرم
فیبر ۰ گرم
شکر ۰ گرم
کلسیم ۱۵ میلی گرم
آهن ۱.۲۱ میلی گرم
منیزیم ۲۵ میلی گرم
فسفر ۱۹۵ میلی گرم
پتاسیم ۲۴۳ میلی گرم
سدیم و نیکل ۸۶ میلی گرم
روی ۲.۱ میلی گرم
ریبوفلاوین ۰.۱۸ میلی گرم
نیاسین ۹.۱۷ میلی گرم
و همچنین حاوی ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، تیامین، فولات، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین K و ... است.
سینه مرغ با ۳۱ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم، یکی از بهترین منابع پروتئین به شمار میرود. پروتئین در رژیم غذایی نقش مهمی دارد و به ساخت عضلات بدن کمک میکند. به طور کلی مقدار توصیه شده پروتئین روزانه ۱ گرم در هر کیلو گرم وزن بدن است. برای ورزشکاران این مقدار اندکی بیشتر میشود.
از خواص مرغ غیر از پروتئین بالای آن میتواد به ویتامینها و مواد معدنی اش هم اشاره کرد. به عنوان مثال ویتامین B موجود در آن به جلوگیری از آب مروارید و اختلالات پوست کمک میکند و همچنین برای تقویت ایمنی بدن، از بین بردن ضعف، تنظیم هضم و بهبود سیستم عصبی مفید است. همچنین در جلوگیری از میگرن، بیماری قلبی، سفید شدن مو، کلسترول بالا و دیابت کمک میکند.
ویتامین D مرغ به جذب کلسیم و تقویت استخوان کمک میکند. ویتامین A در تقویت بینایی موثر است و مواد معدنی مانند آهن در تشکیل هموگلوبین، فعالیت عضلانی و از بین بردن کم خونی موثر عمل میکند. پتاسیم و سدیم، الکتولیت هستند. فسفر برای مقابله با ضعف، سلامت استخوان، عملکرد مغز، مراقبت از دندان و مسائل متابولیک مفید است.
رژیمهای غذایی با سطوح بالای پروتئین باعث کاهش وزن میشوند و یکی از خواص مرغ از نظر محققان همین خاصیت کاهش وزن است. مطالعات نشان داده اند افرادی که به طور منظم سینه مرغ مصرف میکنند، کنترل وزن قابل توجهی دارند. این به خاطر مقدار بالای پروتئین و میزان کالری کم است. پروتئین همچنین معده شما را سیر نگه میدارد و اجازه نمیدهد تنقلات چاق کننده میل کنید. خوردن مرغ دو تا سه بار در هفته ایده خوبیست، اما سعی کنید آن را خوب طبخ کنید.
اگر شما میخواهید بدنی عضلانی داشته باشید، مرغ راه حل خوبی برای شماست. محتوای پروتئین بالا به شما انرژی لازم برای عملکرد خوب ورزشی را میدهد. با این حال اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی خود را غنی از مواد مغذی نگه میدارید. میزان سلنیوم مرغ موجب افزایش متابولیسم بدن نیز میشود.
کنترل فشار خون میتواند یکی از خواص مرغ محسوب شود. این مساله در افراد مبتلا به فشار خون بالا آزمایش شده است که البته این رژیم غذایی مرغ باید در کنار مصرف آجیل، میوه، سبزیجات و غذاهای کم چرب باشد.
مطالعات نشان داده اند که مصرف گوشت قرمز، گوشت خوک و ژامبون ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش دهد درحالیکه گوشتهایی مثل گوشت مرغ و ماهی خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد. همچنین گفته شده که گوشت مرغ میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد که البته نتیجه این تحقیق هنوز قطعی اعلام نشده است. نیاسین که نوع خاصی از ویتامین B است موجب جلوگیری از سرطان و برخی از بیماریهای ژنتیکی میشود.
میزان چربی اشباع شده و کلسترول موجود در گوشت قرمز مانند گوشت گاو، گوشت خوک و گوشت گوسفند بسیار بالاتر از میزان کلسترول موجود در ماهی، مرغ و سبزیجات است بنابراین انجمن قلب آمریکا توصیه میکند مصرف مرغ یا ماهی را به جای مصرف گوشت قرمز برای کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا افزایش دهید. همچنین توصیه میشود که مصرف مرغ و ماهی باید محدود و به اندازه باشد، زیرا مصرف بیش از حد آنها هم میتواند منجر به بیماریهای قلبی شود.
سوپ مرغ سالها به عنوان یکی از راههای درمان سرماخوردگی محسوب میشود و میتواند تسکین دهنده علائمی همچون آبریزش بینی و گلودرد باشد. هنگامی که در تهیه آن از سبزیجات مفید هم استفاده میکنید در واقع یک وعده مفید و بسیار مغذی دارید که میتواند سرعت درمان بیماری را افزایش دهد.
از خواص مرغ به غیر از میزان پروتئین میتوان به کلسیم و فسفر هم اشاره کرد. این دو ماده معدنی برای حفظ سلامت استخوانها موثر عمل میکنند. خوردن مرغ به طور مرتب خطر ابتلا به آرتریت را نیز کاهش میدهد. پروتئین بالا به کاهش تخریب استخوان کمک میکند. از دست دادن استخوان یک نگرانی بزرگ برای زنان بالای ۳۰ سال و سالمندان است. مصرف ۱۰۰ گرم سینه مرغ نیمی از نیاز روزانه پروتئین شما را تامین میکند. فسفر موجود در مرغ در حفظ و سلامت دندانها نیز موثر است.
آیا میدانید که مواد تشکیل دهنده مرغ به کاهش استرس کمک میکنند و این یکی از خواص مرغ محسوب میشود؟ این مساله به خاطر وجود تریپتوفان و ویتامین B۵ است و مرغ دوز خوبی از هر دو دارد. مرغ همچنین سرشار از منیزیم است که برای از بین بردن علائم برخی از بیماریها مفید است؛ بنابراین در کل خوردن مرغ میتواند استرس شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
دلیل اینکه پزشکان خوردن سوپ مرغ را به افرادی که سرما خورده اند و یا دچار آنفولانزا شده اند توصیه میکنند، این است که مرغ به تقویت سلولهای ایمنی بدن کمک میکند. خوردن مرغ به شکل سوپ بهترین راه برای بهبود بیشتر عفونت هاست.
مرغ دارای میزان زیادی اسید آمینه تریپتوفان است که به طور طبیعی احساس خوبی به شما میبخشد. خوردن مرغ همچنین سطح سروتونین مغز را نیز افزایش میدهد و احساس خوبی در بدن تولید میکند. این هورمون میتواند خلق و خوی شما را بهبود بخشیده و خوابی آرام برایتان به دنبال داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
محتوای بالای فسفر در مرغ به تقویت عملکرد کلیه، کبد و سیستم عصبی کمک میکند. سینه مرغ سطح هوموسیستئین را کنترل کرده و در نتیجه مانع بروز بیماریهای قلبی میشود.
با مصرف مرغ با لبهای خشک و پوست خشک خداحافظی کنید. محتوای ریبوفلاوین در مرغ کمک میکند تا پوست آسیب دیده بازسازی شود.
به خاطر همه این مزایا هم که شده حتما مرغ را در رژیم غذایی خود جای دهید، اما به یاد داشته باشید که انواع سرخ شده آن شاید همه خواص مرغ که گفته شد را در بر نداشته باشد پس در طبخ آن همت کنید و تلاش کنید از نوع پخت آب پز، بخارپز، گریل و کبابی بیشتر از نوع سرخ شده استفاده کنید.
یکی دیگه از خواص مرغ رساندن سود عالی به دلالان است
یکی دیگه از خواص مرغ اینست که میتوانید با گران کردن ان ایجاد نارضایتی در مردم کنید و بعد با کاهش دادن قیمت ان خود را سوپر من و ناجی مردم نشان دهید
یکی دیگه از خواص مرغ اینه که با گرانی اون میتونید حواس نمایندگان رو از تصویب از برخی طرح ها مثل طرح اصلاح قانون انتخابات پرت کنید که به به انتخابات ۱۴۰۰ نرسد
مرغ خواص زیادی داره که مسئولین و دولتمردان و کاندیداهای انتخابات حسابی از این خواص استفاده کردند و می کنند و خواهند کرد
خود مرغ هم تا حالا نمیدونست که همچین خواصی داره صبح جمعه !! متوجه این خواص خودش شد ؛)