کد خبر:۹۲۶۱۲۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

آب شناس: تحریم های اتحادیه اروپا در واکنش به انعقاد قراردادهای ایران با چین و روسیه است

یک کارشناس مسائل اروپا گفت: امضای قرارداد‌های تجاری ایران با چین و روسیه اروپا را نگران کرده که در صورت لغو تحریم‌ها سهم آن‌ها از کیک اقتصادی ایران کم شود.

عماد آب شناس، کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اقدام جاری اتحادیه اروپا در قرار دادن اسامی تعدادی از مقامات و نهاد‌های جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا گفت: در مورد اروپا نمی‌توان روزی را تصور کرد که بتوان با آن‌ها به نتیجه رسید. کشور‌های اروپایی از سال‌های دور هنوز ذهنیت استعماری را در خصوص برخی کشور‌ها دارند و کشوری مانند جمهوری اسلامی که می‌خواهد زیر بار استعمار آن‌ها نرفته را تحت فشار قرار دهند.

آب شناس: تحریم های اتحادیه اروپا  در واکنش به انعقاد قراردادهای ایران با چین و روسیه است


وی ادامه داد: به عنوان مثال در قرن جاری و در سال ۲۰۲۱ هنوز فرانسه در آفریقا کشور‌هایی را تحت استعمار نوین خود دارد و در خاورمیانه نیز گرچه اروپا و آمریکا به صورت ظاهری با یکدیگر همکاری می‌کنند، اما در سهم خواهی اختلافات زیادی دارند.

آب شناس افزود: به عنوان مثال در قضیه برجام وقتی این توافق نامه زمان اوباما به تصویب رسید بسیاری از شرکت‌های اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران به سمت کشورمان هجوم آوردند و آمریکایی‌ها که این سهم خواهی اروپا را برنمی تابیدند دست به تصویب قانونی زدند که بر مبنای آن شهروندان اروپایی که در گذشته برای سفر به آمریکا نیاز به اخذ ویزا نداشتند، اما اوباما مصوب کرد که هر اروپایی به ایران سفر کرده باشد برای سفر به آمریکا نیازمند اخذ ویزا خواهد بود. در همان زمان و در کارزار انتخاباتی ترامپ وی همواره در مبارزات انتخاباتی از اوباما انتقاد می‌کرد که برجام باعث شد ایران قرارداد خرید ۱۱۸ هواپیما با ایرباس را امضا کند و این در حالی است که شرکت هواپیمایی بوئینگ آمریکا در این رقابت و خرید هواپیما توسط ایران عقب مانده است.

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به مذاکرات در حال برگزاری با موضوع لغو تحریم‌های ایران در وین گفت: امروز یکی از مسائلی که در چانه زنی‌های وین مطرح است این است که اگر این مذاکرات به نتیجه برسد و تحریم‌ها علیه ایران لغو شود اروپایی‌ها تمایل دارند کمپانی‌های آن‌ها مجددا به ایران برگردند، اما ایران به خاطر ضربه‌هایی که از بی عملی اروپا دیده است تمایل چندانی به این بازگشت ندارد و احتمالا برای بازگشت این شرکت‌های اروپایی به ایران شرط و شروطی نیز تعیین خواهد کرد.

وی افزود: این در حالی است که جمهوری اسلامی سند توافق نامه بزرگی را با چین امضا کرده و این هفته نیز توافق نامه ۱۰ ساله‌ای را با روس‌ها تمدید خواهد کرد و این روند موجب می‌شود که در صورت لغو تحریم‌ها سهم اروپا از کیک اقتصادی ایران کم شود و با این حساب اروپا با تحریم تعدادی از مقامات و نهاد‌های ایرانی در حقیقت سعی می‌کند این پیام را به ایران بدهد که اروپا را دست کم نگیرید و اتحادیه اروپا نیز اگر بخواهد می‌تواند شما را اذیت کند.

آب شناس در پایان خاطر نشان کرد: در واقع تحریم‌های اعمال شده از طرف اتحادیه اروپا در عمل ارزش چندانی ندارد، چون این افراد نه حساب بانکی در بانک‌های اروپایی دارند و نه بناست سفری به کشور‌های اروپایی داشته باشند با این حساب تحریم‌های وضع شده از طرف اتحادیه اروپا صرفا فرمالیته است و کاربرد آن از این جهت است که اروپایی‌ها اعلام کنند به دنبال سهم خواهی در توافقات و تجارت با ایران هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار