به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مولود چاوش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز پنجشنبه در دیدار با همتای یونانی خود، اجتناب از اظهارات تحریکآمیز را خواستار شد.
چاوش اوغلو در نشست خبری با «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان گفت، ترکیه بدون هیچ پیش شرطی خواستار تقویت روابط با یونان است و اختلافات میان کشورهای عضو ناتو باید از طریق گفتوگو حل شوند.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت، کشورش این قدرت را دارد که از حقوق خود در شرق دریای مدیترانه محافظت کند و نقض حقوق قبرس و مردم آن را تحمل نمیکند.
او تأکید کرد، ترکیه هرگز از مسئله پناهجویان برای امتیاز گرفتن از اتحادیه اروپا و یونان استفاده نکرده است.
چاوش اوغلو افزود: «بر اهمیت تداوم روابط با یونان تأکید داریم زیرا این کشور همسایه ما بوده و منافع مشترک زیادی بین ما وجود دارد. راهحل مشکلات موجود، گفتوگوی مستقیم است و نباید مسائل را با طرف ثالث واگذار کرد».
دندیاس نیز در این نشست خبری گفت، قوانین بینالمللی باید اساس گفتوگوهای یونان و ترکیه در این زمینه اختلافات در شرق دریای مدیترانه باشد.
وزیر امور خارجه یونان گفت، کشورش آمادگی دارد صفحه جدیدی را در روابط با ترکیه باز کند اما دو کشور باید از اشتباهات گذشته درس بگیرند.
او در ادامه گفت: «میخواهیم بدون عقبنشینی از مواضع خود، روابط مثبتی با ترکیه داشته باشیم. اتحادیه اروپا نمیتواند در بحران ترکیه و یونان نقش طرف ثالث را داشته باشد زیرا ما عضوی از این اتحادیه هستیم».
دندیاس همچنین با اشاره به اینکه یونان توافقات بینالمللی درخصوص مرزهای آبی را به رسمیت میشناسد، از چاوش اوغلو دعوت کرد جهت ادامه دادن به روند گفتوگوها، به آتن سفر کند.
یونان و ترکیه دو کشور همسایه در مورد مرزهای دریایی و منابع انرژی در دریای اژه و شرق مدیترانه با هم اختلاف دارند و این مسئله موجب تحرکات شدید نیروی دریایی دو کشور در منطقه شده است.
سخنگوی وزارت دفاع ترکیه اخیراً در نشست خبری گفت که یونان شناورها و قایقهای جنگی را به جزایر غیرنظامی در شرق دریای اژه و جزیره «میس» در چند کیلومتری ترکیه اعزام کرده است.
رئیس جمهور ترکیه نیز به تازگی با ابراز تاسف خود را از برگزاری رزمایش مشترک ارتش یونان و عربستان گفت: «متاسفم که عربستان سعودی در حال انجام تمرین نظامی مشترک با یونان است.»
یونان سال گذشته یک برنامه بزرگ نوین سازی نظامی را آغاز کرد که شامل بهروزرسانی ناوگان قدیمی جنگنده های «اف-۱۶» و همچنین خرید هواپیماهای نسل جدید «رافال» ساخت فرانسه است.