به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «حسین تنهایی» رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی روز چهارشنبه (یکم اردیبهشت) اعلام کرد که سئول ۳۰ میلیون دلار از دارائیهای مسدود شده ایران توسط بانکهای کره جنوبی را برای خرید واکسن کووید -۱۹ آزاد کرده است.
وی با بیان اینکه ۳۰ میلیون دلار از کل پولهای بلوکه شده ایران بابت خرید واکسن و اقلام دارویی از کره جنوبی آزادشده است، خاطرنشان کرد: «مقرر شده بود یک میلیارد دلار بدهی این کشور به صورت نقدی به ایران پرداخت شود، اما تاکنون در عمل شاهد اجرای آن نبوده ایم».
تنهایی با بیان اینکه مذاکرات برجام از اهمیت بالایی برخوردار است، تأکید کرد: «در صورت اجرایی شدن این توافقنامه روند بازگشت بدهی کره جنوبی به ایران تسهیل شده و سرعت می یابد».
گفتنی است، در یک سال گذشته بحث داراییهای بلوکه شده ایران در دو کشور کره جنوبی و ژاپن خیلی داغ شده است و هر از گاهی مسئولین کشورمان با ابراز نگرانی نسبت به این اقدام طرف کرهای، بعضاً به این کشورها در مورد عواقب این مسدودسازی هشدار دادهاند. ماجرا از آن قرار است که بعد از خروج آمریکا از برجام و وضع مجدد تحریمهای نفتی و بانکی علیه ایران، دولتهای کره جنوبی و ژاپن به تبعیت از آمریکا اقدام به بلوکه کردن داراییهای مالی ایران در کشور خود کردند.
به گفته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، مجموع داراییهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و ژاپن حدود ۱۰ میلیارد دلار است که حدود ۸ میلیارد دلار آن در کره جنوبی و بقیه در ژاپن بلوکه شده است. اما توقیف یک فروند نفتکش حامل مواد شیمیایی کره جنوبی به علت رعایت نکردن قوانین زیست محیطی از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبهای خلیج فارس (چهارم ژانویه ۲۰۲۱)، مقامات سئول را بر آن داشت که برای آزادی نفتکش خود نسبت به بلوکه شدن داراییهای ایران توجه نشان داده و برای آزادسازی آن تلاش کنند.
در همین ارتباط، «چونگ سیه-کیون» (Chung Sye-kyun) نخست وزیر کره جنوبی دوشنبه هفته گذشته (۲۳ فروردین) در سفر به ایران و دیدار با مقامات کشورمان اعلام کرد که باید ۷ میلیارد دلار داراییهای مسدود شده ایران در این کشور به سرعت آزاد شود.
نخست وزیر کره جنوبی در این خصوص به خبرنگاران همراه خود گفت: «من قبلاً گفتهام که این پول، پول ایران است و باید به صاحب آن برگردانده شود. بهتر است راهی پیدا شود و سریع این مبلغ را برگردانیم».
«چونگ سیه-کیون» در ادامه اضافه کرد: «انجام این کار به نفع کره جنوبی است و باید برای غلبه بر محدودیتهای مختلف تلاش شود!»