آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۱۷۴۳
گاردین افشا کرد

روش‌های بی‌رحمانه‌ برای ممانعت از عبور پناهجویان

روزنامه گاردین فاش کرد کشور‌های اروپایی در دوران همه‌گیری کرونا از روش‌های بی‌رحمانه‌ای برای توقف عبور تقریبا ۴۰ هزار پناهجو استفاده‌کرده اند که به مرگ ۲ هزار نفر از آن‌ها منجر شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، این روزنامه انگلیسی افزود: در یکی از بزرگترین اخراج‌ها در چند دهه گذشته، کشور‌های اروپایی تحت حمایت آژانس حمایت مرزی اروپا (فرانتکس) با استفاده از اقدامات بی رحمانه و نظام‌مند در جریان عملیات بازداشت و انتقال، مانع عبور پناهجویان از جمله کودکان متواری از جنگ‌ها شده اند.

بررسی‌های گاردین بر اساس گزارش منتشر شده توسط آژانس‌های سازمان ملل و اطلاعات سازمان‌های غیر دولتی انجام شده است. بر اساس این گزارش ها، با آغاز کووید-۱۹ اقدامات بی رحمانه برای جلوگیری از ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا افزایش یافته است.

این یافته‌ها همزمان با آغاز تحقیقات نهاد ناظر سازمان ملل موسوم به اداره مبارزه با کلاهبرداری اروپا (اولاف) از فرانتکس انجام شده است. فرانتکس متهم به بدرفتاری، عملیات غیرقانونی و آزار و اذیت پناهجویان و مهاجران به منظور جلوگیری از ورود آن‌ها به سواحل اتحادیه اروپا است.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، در سال ۲۰۲۰ میلادی تقریبا ۱۰۰ هزار مهاجر از طریق دریا و خشکی وارد اروپا شده اند. در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۷ میلادی به ترتیب ۱۳۰ و ۱۹۰ هزار مهاجر وارد اروپا شده بودند.

از ژانویه ۲۰۲۰ به رغم کاهش آمارها، ایتالیا، مالت، یونان و کرواسی و اسپانیا سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه تری را اعمال کرده اند و به کشور‌های خارج از اتحادیه اروپا و کشتی‌های خصوصی پول داده اند تا قایق‌های پناهجویان را در دریا ردگیری کرده و مسافران را به بازداشتگاه‌ها بفرستند. این درحالیست که بار‌ها گزارش‌هایی درباره ضرب و شتم، سرقت، برهنه کردن در مرز‌ها یا رها کردن آن‌ها در دریا‌ها منتشر شده است.

در بخشی از گزارش گاردین آمده است: اطلاعات کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نشان می‌دهد که از زمان آغاز همه گیری کرونا، مقام‌های لیبیایی با حمایت ایتالیایی‌ها حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ پناهجو را به طرابلس بازگردانده اند. در سال ۲۰۱۵ رم مسئولیت خود برای نظارت بر عملیات نجات در دریای خاورمیانه را به لیبی واگذار کرد.

این راهبرد جنجال برانگیز باعث بازگرداندن اجباری هزاران نفر به بازداشتگاه‌های لیبی شده است که بر اساس گزارش‌ها آن‌ها در این مراکز شکنجه می‌شوند. صد‌ها نفر غرق شده اند و این در حالیست که لیبی و ایتالیا از هر گونه مداخله در این امر خودداری کرده اند.

گاردین در بخش دیگری از افشاگری خود آورده است که مالت اوایل سال گذشته میلادی به بهانه همه گیری کرونا اعلام کرد که مرزهایش را بسته است و همچنان به جلوگیری از ورود پناهجویان و مهاجران با استفاده دو راهبرد ادامه می‌دهد: به خدمت گرفتن کشتی‌های خصوصی برای رهگیری پناهجویان و وادار کردن آن‌ها به بازگشت به لیبی و یا ممانعت از ورود آن‌ها با درخواست از ایتالیا.

گاردین تایید کرد مه سال گذشته مجموعه‌ای از پیام‌های صوتی را دریافت کرده که راهبرد دولت مالت را در استفاده از این کشتی‌ها با حمایت نیرو‌های مسلح خود تایید می‌کند و از طریق این رهگیری‌ها پناهجویان را به بازداشتگاه‌های لیبی باز می‌گرداند.

فوریه ۲۰۲۰ دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا به «نادیده گرفتن کامل واقعیت» متهم شد. این دادگاه در حکمی اعلام کرد که اسپانیا منع اخراج‌های جمعی را نقض نکرده است، زیرا تقاضای پناهندگی می‌تواند در گذرگاه‌های مرزی رسمی انجام شود. اسپانیا با استناد بر این حکم دیوان قانون اساسی، همچنان به سیاست خود در جلوگیری از ورود مرزی ادامه داد.

گاردین نوشت:هفته گذشته اجساد ۲۴ مهاجر از کشور‌های آفریقایی زیر صحرا در عملیات نجات نیروی دریایی اسپانیا کشف شد که گمان می‌رود بر اثر تشنگی و گرسنگی و در مسیر حرکت به جزایر قناری (جنوبی‌ترین منطقه اسپانیا) جان باخته اند.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ۷۸۸ مهاجر در تلاش برای رسیدن به اسپانیا جان خود را از دست داده اند.

گاردین برای اظهارنظر در این زمینه با فرانتکس در تماس بوده است. این آژانس پیشتر مدعی شده بود که با سازمان اولاف به طور کامل همکاری خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار