به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست طلایه داران اقتصاد مقاومتی و رونمایی از قطب های صنایع تبدیلی کوچک استان فارس با حضور سردار زهرایی رییس بسیج سازندگی کشور و سردار بوعلی فرمانده سپاه استان فارس برگزار شد.
سردار زهرایی گفت: نقش راه بسیج در اقتصاد مقاومتی گفتمان سازی برای تثبیت قطب های صنایع تبدیلی است که مبتنی بر ظرفیت مزیت دار هر شهر خواهد بود.
وی گفت: تابحال 450 قطب صنایع تبدیلی در کشور شناسایی شده است که در استان فارس امروز 41 قطب مصوب شده رو نمایی خواهد شد.
زهرایی با اشاره به الزام مدیریت زنجیره ارزش محصولات مزیت دار منظقه اشاره داشت: باید در سال پشتیبانی ها و مانع زدایی ها تمرکز در هر شهرستان برای حمایت حداکثری در عرصه قطب های صنایع تبدیلی است.
سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی کشوردر نشست طلایه داران اقتصاد مقاومتی کارآفرینان برتر و رونمایی از خودروهای صنایع کوچک تبدیلی استان فارس با بیان اینکه بسیج، مردم سالاری دینی و خلق کننده حماسه های دینی است، تاکید کرد: بسیج با این رویکرد که «مردم اصیلند و ما وکیلیم»، فعالیت های خود را انجام می دهد و همین باعث پیشرفته بسیج شده است.
به گفته وی، مردم راه حل همه مشکلاتند، اما در جایی که مسئول خود را متولی کار می داند و از مردم فاصله میگیرد، آنجا کار پیدا می کند.
دکتر زهرایی بسیج را حلقه میانی بین مردم و رهبری دانست و گفت: بسیج از ساختاری از نوکران مردم تشکیل شده و به عنوان حلقه میانی، به لکوموتیو هایی نیاز دارد که مردم را هدایت کنند.
به عقیده وی، اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست اقتصاد لیبرالی هم نیست بلکه اقتصاد و مردم سالار است که با نگاه به مردم کار را پیش می برد.
مسئول بسیج سازندگی کشور ادامه داد: بسیج با راه اندازی قطب های کارآفرینی و صندوقهای قرضالحسنه اشتغال زا، موتور محرکه ای است که برای هرکسی با قدرت ریسک کم، شرایط فراهم کرده تا قطع شدن سوء مدیریت داخلی و تحریم ها باشد.
سردار زهرایی تاکید کرد: اگر در یک جنگ نظامی یک سردار نظامی فرمانده میشود و مردم اعضا، در جنگ اقتصادی، فرمانده، کارآفرینان هستند و ما تسهیلگر؛ پس باید این مهم را باور کنیم تا بتوانیم در این جنگ اقتصادی پیروز شویم.
وی، قطب اقتصادی را محصول مزیت دار یک منطقه معنا کرد و گفت: لین قطب ها مردمی و مردم پایه است و همین باعث ماندگاری میشود؛ باید این را نگهداشت و توسعه داد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه هم اکنون ۴۳۵ قطب مردم پایه در کشور شناسایی شده است تصریح کرد: صندوقهای قرضالحسنه اشتغال زا هم یک کلونی از آدم های نزدیک به هم است که همدیگر را می شناسند و میدانند که فلانی کننده کار هست یا خیر؟ و این گونه اشتغال ها پایدار می شود، چرا که به دست افراد توانمند ایجاد میشوند.
دکتر زهرایی با بیان اینکه برای اولین بار بسیج سازندگی از تبصره ۱۶ تسهیلات گرفته است، تصریح کرد: اگر چه تسهیلات را مساوی شغل نمیدانیم، بلکه مشوق میدانیم؛ اما هرکسی که به صورت مردم پایه کار را جلو ببرد، محدودیتی در ارائه تسهیلات و تسهیلگری برای وی نخواهیم داشت.
وی در پایان با اشاره به امضاء تفاهم نامه هایی با بانک های مختلف و نیز برخی نهادها همچون کمیته امداد برای تسهیلات و ایجاد مراکز کارآفرینی، تاکید کرد: همه این فعالیتها برای جلوگیری از انحرافات اقتصاد مقاومتی و زودتر به نتیجه رسیدن آن است.
سردار بوعلی فرمانده سپاه فجر فارس در نشست طلایه داران اقتصاد مقاومتی کارآفرینانه بدهد و رونمایی از قفل های صنایع کوچک تبدیلی استان فارس که با حضور سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در شیراز برگزار شد، تاکید کرد: بسیج سازندگی به هیچ عنوان قصد تصدی گری ندارد، بلکه تسهیلگر در حوزه ماموریت سازمانهای اجرایی است که با کار جهادی در جهت محرومیتزدایی فعالیت میکند.
وی گفت: ما افتخار میکنیم به عنوان سپاه فجر در بسیج سازندگی در تصویب بودجه محرومیتزدایی استان، نقش محوری داشتیم این یکی از دستاوردهای ارزشمندی است که امسال متفاوت در سالهای پیش انجام شد.
سردار بوعلی با بیان اینکه ما بر اساس ظرفیت شهرستان ها را تعریف میکنیم تا بر اساس آن ها حمایت شهرستانی را داشته باشیم تصریح کرد: راه اندازی صنایع تبدیلی کوچک یکی از این نوع حمایت های سپاه است.
به گفته فرمانده سپاه فجر فارس، برای تحقق این مهم، آنچه که باید مد نظر باشد، کمک به کسانی است که می خواهند در این عرصه ورود کنند.
وی تاکید کرد: برای حمایت از سپاه بسیج سازندگی با احصا و اولویت بندی این افراد و مشکلاتشان با معرفی به سپاه، به حل معضلات و رفع مشکلات آنها می پردازد.
سردار بوعلی تصریح کرد: به واسطه فرمان تصریحی مقام معظم رهبری و نیز تصویب خوب برنامه های مخرومیت زدایی، انیدواریم امسال خیلی بهتر از سال گذشته بتوانیم موانع تولید را از سر راه تولید کنندگان برداریم.
به گفته فرمانده سپاه فجر فارس، آنچه که کار سپاه را از همه کارهای اجرایی دیگر متفاوت میکند همین در ردههای مختلف و فرمان و فعالیت همه فرماندهان در کف میدان است.
قزل سفلی مسول بسیج سازندگی استان فارس گفت: در سه سال سال گذشته 196 مجتمع کارگاهی صنایع تبدیلی راه اندازی شده که نزدیک به 2429 نفر اشتغالزایی کرده است.
وی گفت: استان فارس با داشتن پتانسل فراوان کشاورزی و توان صنعتی می تواند در صنایع تبدیلی کوچک بسیار پیشرو و خط شکن در جنگ اقتصادی باشد.
وی افزود: بسیج به فرموده مقام معظم رهبری در نقشه راه بسیج؛ پاره تن مردم و خلق کننده حماسه های بی بدیل است. این در واقعه تفاوت بسیج با سایر نظامات اداری است. در این منطق بسیج نوکر مردم و مردم تمام راه حل هستند و نه اینکه نقش آفرین در راه حل باشند. اگر بسیج تعین بخش مردم سالاری دینی است یعنی نقش واسطه امام و مردم را برعهده دارد.
قزل سفلی اشاره کرد: یگان های عملیاتی مردمی بسیج برای اقتصاد مردم پایه عبارتست از کارآفرینان قطب های صنایع تبدیلی و صندوق های قرض الحسنه هستند. و بسیج با ساختارهای موجود خود پیشران نوکری مردم است که باید اقتصاد مردم پایه را عمومی کند.
اسماعیل قزلسفلی مسئول بسیج سازندگی سپاه فجر فارس ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این سازمان در خصوص اقتصاد مقاومتی در یک سال گذشته تاکید کرد: بسیج سازندگی با دستگاههای دیگر موازی کاری نمیکند و در راستای ماموریت های آنها تسهیلگری و کمک میکند.
وی با بیان اینکه ۱۳۰ کارگاه اقتصاد مقاومتی برای سال آینده در نظر داریم، به قطب های برتر فارس اشاره کرد و گفت: اول رتبه اول انجیر کشور در دستان قطب استهبان است؛ و گلاب و اسانس در فیروزآباد و همچنین ترشی و شوریجات در پاسارگاد با تولید سالانه ۲۰۰ ترشی و شوری، در رده های بعدی هستند.
در ادامه این برنامه مجتبی قاسم زاده کارشناس گیاهان دارویی گفت: در سال ۹۱ کارمان را با کشت چند گیاه شاخص آغاز کردیم و در سال ۹۴ با پشتیبانی بسیج سازندگی و ایجاد گلخانه تکثیر ، فعالیتهای مهمی را در سطح کشور داشتیم.
وی با بیان اینکه مطالبی که در دانشگاه ها تدریس می شود در خوزه اروپا در شرق آسیا است، تصریح کرد: ما بومیسازی در این حوزه را آغاز کردیم و از سراسر کشور با همکاری اساتید و دانشجویان توانستیم اطلاعات لازم را جمع آوری و در اختیار کشاورزان این عرصه قرار دهیم.
استاندارد سازی، از دیگر فعالیت های این گلخانه تولید گیاهان دارویی است که وی به آن اشاره کرد و ادامه داد: گیاهانی که در کشور تولید نمیشود را وارد کرده و با کشت، چند سال روی آن مطالعه میکنیم و سپس در اختیار کشاورزان قرار می دهیم و هم اکنون به عنوان مزرعه پیشرو در تکثیر و تولید گیاهان دارویی در کشور شناخته شده هستیم.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی نه فقط به عنوان دمنوش، بلکه در صنایع غذایی و آرایشی کاربرد بیشتری دارند، اظهار داشت: ما بازار این کار را فراهم کردیم و تاکنون بیش از ۷۰۰۰ نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کار مشغول کرده ایم.
وی تصریح کرد: امنیت غذایی جامعه، از دیگر اهداف ما در این مسیر است تا با تولید غذای سالم و حلال به سمت جامعه مهدوی قدم برداریم.
شیروان مصیری کارآفرین برتر فارس در عرصه طراحی و تولید لباس اظهار داشت: از مسئولین استانی تقاضا دارم که ممسنی را بیشتر در یابند چرا که بعد از چهل سال از انقلاب میگذرد با این همه جوان نخبه و کارآفرین محرومیت این شهرستان همچنان وجود دارد.
به عقیده مصیری، با وجود جوانان نخبه و کارآفرین در جای جای ایران اسلامی، در صورت حمایت مناسب، دیگر به نیازی به خارج از کشور نخواهیم داشت.
عمار مصلح، از کارآفرینان برتر دیگر فارس در حوزه انجیل است که در این جلسه صحبت کرد و گفت: در شهرستان استهبان گردش مالی انجیر خام بالاست، اما چون خامفروشی میشود و گردش مالی در اقتصاد تعریف مناسبی ندارند، باعث شده که عده ای آنقدر پولدار شوند که ندانند چه کار کنند، پس در املاک و مستغلات وارد می شوند، و مابقی مردم روز به روز فقیرتر میشوند؛ که اگر صنایع تبدیلی مناسبی وجود داشت، این ثروت در سطح شهرستان پخش میشد.
مصلح گفت: تولید کلوچه و شربت انجیر عمده تولیدات ماست اما اخذ مجوزات لازم، طولانی و نفس گیر است نیاز است که مجلس در این مورد ورود کند.
وی گفت تقاضای ما از بسیج سازندگی، ایجاد کانال های ارتباطی قوی به خصوص در بحث فروش و صادرات است.
خواهر صفاری، کارافرین حوزه خیاطی از ناحیه حضرت رسول شیراز هم با بیان اینکه کارگاه خیاطی و قالی بافی خود را در پایگاه همان راه اندازی کرده و هم اکنون ۲۰ نفر را در این کار مشغول به کار کرده ایم، تصریح کرد: اگر فضای مناسبی داشتیم، هم میتوانستم بحث قرآن را به خود گسترش دهم و هم مرکز تولیدی حجاب و عفاف را در شمال غرب شیراز احداث کنم.
در ادامه این جلسه محمد جواد عسگری نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: تا زمانی که مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی اشاره کردند در هیچ کجای دنیا این بحث شناخته شده نبود و پس از این اشاره دانشگاههای معتبر به این بحث ورود کردند.
وی با بیان اینکه پس از این اشاره مقام معظم رهبری فرمانده وقت سپاه فجر فارس در این حوزه ورود کردند و با سنگ اندازی های زیادی مواجه شدند که در کشور هم به تناسب همین طور بود تصریح کرد: در استانداریها ستادی به این است تشکیل شد اما تاکنون هیچ خروجی نداشته است.
عسکری گفت: مجلس انقلابی هم قوانین را به روز و هم سهلالوصول کرده است و اعتبارات خوبی هم در نظر گرفته شده که قسمت عمده آن به سمت بسیجسازندگی سوق داده شده است.
وی تاکید کرد: همچنان در تلاشیم تا ایرادات و موانع را از سر راه تولید کنندگان برداریم.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه در استان بالغ بر یک هزار انبار بلااستفاده داریم که میتوان با هزینه بسیار کم در صنایع تبدیلی از آنها استفاده کنیم، گفت: سوریه و عراق را آزاد کردیم اما هیچ جایگاهی در اقتصاد آن نداریم و باید در این زمینه هم ورود کنیم.
وی بر کشت فراسرزمینی تاکید کرد و گفت: ما با تمام توان از تولید کنندگان حمایت میکنیم.