به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، «مارک میلی» فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده روز چهارشنبه در یک سخنرانی در دانشگاه «هووارد» مدعی شد که با ظهور چین (به عنوان یک اَبَرقدرت جهانی) و ابداع فناوریهای اخلالگر همچون روباتها و هوش مصنوعی که میتوانند برای میدان جنگ فاکتورهای تعیین کنندهای باشند، جهان ممکن است به دورانی از «بی ثباتی بالقوه بینالمللی» وارد شود.
وی دوره معاصر را با سایر تغییرهای ژئوپلتیکی مهم در تاریخ جهان از جمله سقوط امپراتوری روم و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق مقایسه کرد و گفت: «ما در حال ورود به دورانی از بی ثباتی بالقوه بینالمللی هستیم».
میلی همچنین ادعا کرد که پس از دههها سیطره بی چون و چرای ایالات متحده بر عرصه نظامی، سیاسی و اقتصادی جهان، اکنون ظهور چین در حال تغییر دادن وضع موجود است.
فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده همچنین هشدار داد که تغییر ژئوپلتیکی میتواند با نوآوریهایی در حوزه فناوری از جمله در عرصه روباتها، تسلیحات مافوق صوت، هوش مصنوعی و سایر فناوریها همراه شود؛ نوآوریهایی که به گفته میلی، «در هدایت جنگ، به طرز فوقالعادهای اخلالگر و به طور بالقوه ای تعیین کننده هستند».
فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده این اظهارات را در حالی مطرح کرد که درست چند روز پیش «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور هشدار داد که ایالات متحده لازم است خود را برای یک نبرد آتی و بالقوه که شباهت اندکی به «نبردهای قدیمی» دارد، آماده کند.