به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک به مناسبت فرا رسیدن بیستوپنجمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه شرحی بر آن منتشر شده است:
حجتالاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت: اصل دین اسلام بر دو پایه حُب و بغض است «الحُب فی الله و البغض فی الله؛ دوستی بخاطر خدا و دشمنی هم بخاطر خدا». این دو اصل و پایه یعنی عملیاتی شدن دو اصل تبرّی و تولّی که دو اصل مهم از اصول فروع دین است، در واقع تبعیت از سنت خاتم پیامبران حضرت محمد صلی الله علیه و آله است.
در روایاتی از امام صادق علیه السلام است که «هل الدین الا الحب و البغض؟؛ آیا دین چیزی جز محبت و دوستی خدا و بیزاری از دشمنان خدا است»؟ آنچه باید در روزهای پایانی ضیافت الهی برای ضیوف الرحمن حاصل شود شدّت حبّ خدا و اولیاء خدا و به تبعیت از آن بیزاری از دشمنان خداوند در کردار و گفتار و رفتار در ابعاد و جنبههای گوناگون زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی است. چراکه الَّذینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ... کسانی که به خداوند ایمان دارند شدیدترین عشق و محبت را به حق تعالی داشته و خواهند داشت. این شدت محبت و عشق در تمامی ابعاد وجودی او به منصه ظهور و بروز میرسد و در گفتار او تلألؤ و در رفتار او تبلور و کردار او تجلی مییابد.
سفره ضیافت الهی بیش از هر چیز برای ایجاد هرچه بیشتر محبت میزبان این ضیافت در دلها و قلبهای ضیوف الرحمن است. امید که این محبت در دل و جان و روح ما میهمانان سفره مهمانی حق تعالی بیش از پیش نهادینه و تثبیت شود.