به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزدهای ریاست جمهوری میپردازد.
57 نفر در روز اول
ثبت نام از داوطلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ساعت 8 صبح دیروز 21 اردیبهشت آغاز شد. به گفته سید اسماعیل موسوی رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور، 57 نفر از داوطلبان به ستاد ثبتنام مراجعه کردند. در میان این ثبتنام کنندگان، حسین دهقان و سعید محمد کاندیداهای نسبتا شناخته شدهتری هستند. سید وحید کریمی، محمدحسن نامی، محمد زارع فومنی و وهاب عزیزی نیز از ثبت نام کنندگان روز اول میباشند.
موسوی سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور در پایان اولین روز از ثبت نام داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «عملیات ثبت نام ۴ روز ادامه دارد و ۲۵ اردیبهشت به پایان خواهد رسید. تعدادی از پروندهها نقص در مدرک داشتند که فرصت مجددی به داوطلبان داده شد تا پایان دوره ثبت نام مراجعه و ثبتنام خود را تکمیل کنند.»
دولت مصوبه را اجرا نکرد؛ حضور مرد کفنپوش برای ثبت نام تا زن موتورسوار و جوانِ دهه هفتادی
21 اردیبهشت، اولین روز ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری درحالی آغاز شد که پیش از آن دولت اعلام کرده بود مصوبه شورای نگهبان را اجرا نمیکند و ملاک ثبت نام قوانین است و نه ابلاغیه. ستاد انتخابات در روز اول همچون گذشته شاهد حضور کسانی بود که تفننی ثبتنام میکردند؛ از مردی کفن پوش برای تا زنی موتور سوار و جوانی دهه هفتادی و یا دیپلماتهایی که طبق مصوبه جدید، حق ثبت نام ندارند به ستاد مراجعه کرده بودند.
در این شرایط که ثبت نام به شیوهی سابق برگزار میشود، عباسعلی کدخدایی روز سهشنبه در پاسخ به پرسشی درباره خودداری شورای نگهبان از دریافت مدارک نام نویسی داوطلبان ریاست جمهوری گفت: «ثبتنام بدون مدارک، ثبتنام لحاظ نمیشود. مصوبه ما هم به وزیر کشور ابلاغ شده و هم در این زمینه مصاحبه کردیم. اعلام کردیم ثبتنامهایی که فاقد مدارک لازم باشد اعتبار ندارد و ما هم آن را بررسی نمی کنیم و به نماینده خود گفتهایم تحویل نگیرد.»
رئیسی پذیرفت
منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت، با اعلام خبر قطعی نامزدی سید ابراهیم رئیسی گفت: «خوشبختانه با دعوت شورای وحدت و تاکید همه دلسوزان نظام و انقلاب و مردم، با ابراز مسرت و خوشحالی اعلام میکنیم که ایشان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام خواهند کرد و در عرصه رقابت حضور خواهند داشت.»
وی افزود: «این موضوع به همه ستادهای شورای وحدت در سراسر کشور ابلاغ شده تا با آماده باش همه نیروها و با تمام ظرفیت در عرصه حضور داشته باشند و زمینه انتخاباتی پرشور و با نشاط را فراهم کنند.»
قالیباف نمیآید
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز یکی از فراکسیونهای تخصصی مجلس و در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان درباره کاندیداتوری خود در انتخابات پیشِرو گفته است: «با توجه به کاندیداتوری آقای رئیسی، بنده بنای ثبتنام در انتخابات را ندارم.»
قالیباف همچنین گفته است که آقای رئیسی، آخر هفته جاری برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری اقدام خواهد کرد.
نظر رهبری دربارۀ حضور افراد در انتخابات
رهبر انقلاب روز گذشته در بخشی از بیاناتشان در دیدار تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی فرمودند: «بنده در مورد انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکنم. در دورههای گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری داشتند، نظر من را میپرسیدند که میگفتم "نه موافقم نه مخالفم" یعنی نظری ندارم اما در این دوره گفتم همین مطلب را نیز نمیگویم.»
شانسی برای اصلاح طلبان نمی بینم
سید حسین نقوی حسینی گفت: «با وجود تشدد آرا در بین اصولگرایان شانسی برای اقبال مردم به جریان اصلاحات وجود ندارد. اصلاح طلبان باید پاسخ گوی عملکرد دولت فعلی باشند.»
وی تصریح کرد: « اصلاح طلبان می خواهند بگویند دولت روحانی اصلاح طلب نبوده و اجاره ای بوده، اما خودشان هم در دولت اول و هم در دولت دوم با همه توان پشت روحانی قرار گرفتند و تقریبا همه وزرا از جناح اصلاح طلب انتخاب شدند.چون اصلاح طلبان در پاسخگویی نسبت به عملکرد روحانی حرفی برای گفتن ندارند مردم هم اقبالی به آن ها نشان نمی دهند. اما اصولگرایان مورد استقبال مردم هستند. مردم امیدوار هستند اصول گرایان بتوانند فساد ستیز و همدل و عملگرا برسر کار بیایند تا مشکلاتشان حل شود.»
نقوی افزود: « اگر آیت الله رئیسی کاندیدا شوند هماهنگی ها در میان جریان اصولگرا بهتر و آسان تر خواهد بود؛ اما اگر کاندید هم نشوند باوجود تشدد آرا میان اصولگرایان شانسی برای اصلاح طلبان نمی بینم.»