گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزدهای ریاست جمهوری میپردازد.
آخرین اخبار انتخابات را از بیست و چهارمین شمارهی «هشتمین جمهور» بخوانید.
محسن رضایی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «اولین مسئلهای که در دولت من به آن توجه خواهد شد، سامان دهی به یارانههای پنهان در کشور است. به این صورت که بنزین و گازوئیل به قیمت واقعی به دهکهای ثروتمند فروخته میشود.»
رضایی همچنین در صفحهی توئیتر خود نوشت: «در سال ۱۳۹۹ ارزش یارانههای پیدا و پنهان کشور، معادل ۱۳۸ میلیارد دلار بوده است، ولی عملاً کمکی به بهبود معیشت مردم نکرده است. چرا؟ چون به درستی توزیع نشده و اکثراً به نفع ثروتمندان توزیع شده است و نتیجهای جز مصرف بی رویه و کمک به ثروتمندان بالای جامعه نکرده است.
به ملت عزیز ایران میگویم که با رای قاطع شما ملت ایران و تشکیل دولت اقدام و تحول، سریعاً با تعیین نرخ و قیمت ترجیحی، معادل چهار میلیارد دلار از محل فروش محصولات نفتی به ثروتمندان و معادل همین مقدار از خرید نهادههای دامی، صرفه جویی خواهیم کرد و با جلوگیری از اتلاف ثروت عمومی و قطع دست ویژه خواران، یارانه را به مبلغ چهارصد و پنجاه هزار تومان ماهانه برای هر فرد، به چهل میلیون نفر از ملت ایران (که درآمد کمتری دارند) واریز خواهیم کرد.»
علیرضا زاکانی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: «بنده رئیسجمهور شوم آمریکاییها التماس میکنند و مجبور میشوند تحریمها را بردارند، آمریکا نیازمند بازگشت به برجام است، زیرا تمام سیاستهای آمریکا در برخورد با ایران در تمام سطوحش شکست خورده است.»
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین با تاکید بر اینکه نمیگذاریم تیغ بانک بر گردن تولید باشد اظهار داشت: «با نظارت قوی اجازه این کار را نخواهیم داد، کاری که آقای همتی انجام نداد. الان هم میگوید صدای خاموش مردم هستم!»
عبدالناصر همتی در توئیتر نوشت: «برخی افرادی که خود از بانیان این وضعیت هستند میگویند عملکرد همتی بخشی از وضعیت فعلی است. من از دو سال و نیم پیش تا به حال بخشی از تغییر وضعیت موجودم نه بانی وضعیت موجود. اگر روند قبلی سیاستهای ارزی و پولی ادامه مییافت با شوک اقتصادی ناشی از کرونا چیزی برای رقابت باقی نمیماند.»
وی ادامه داد: «چند دهه مساله حل نکردهایم. در سایه انفعال سیاستگذاری اقتصادی مسایل کشور به بحران و بحرانها به اَبَربحران تبدیل شدهاند. فرصت کوتاهست و ایران تشنه توسعه اقتصادی است، توسعه با انفعال ممکن نیست.»
روابط عمومی ستاد محسن مهرعلیزاده در واکنش به خبر "حمایت جبهه اصلاح طلبان ایران از محسن مهر علیزاده به عنوان کاندیدای اختصاصی خود" اعلام کرد: «اگرچه میدانیم انتظار بیهودهای است، اما رسانههای وابسته به نهادهای خاص، بهتر است اخلاق حرفهای را رعایت کرده و از خبرسازی به قصد تخریب و تفرقه بپرهیزند. مواضع و خبرهای مهندس مهرعلیزاده از طریق شبکههای اجتماعی ایشان به اطلاع ملت خواهد رسید.»
علیرضا زاکانی با حضور در برنامه اینترنتی تبادل اظهار کرد: «دو واحد ۹۵ متری در خیابان ایران تهران داریم و همسرم یکخانه ۷۵ متری در پردیسان قم دارد، کل دارایی ما همین است و چیزی غیر از این ندارم، خودرو هم ندارم.»
وی افزود: «درآمد هیات علمی به عنوان پزشک متخصص میگیرم؛ هیات علمیها بالغ بر ۲۰ میلیون تومان میگیرند، اما من میزان هزینه کرد برای زندگی ام یعنی ۴.۵ میلیون تومان برای هزینههای منزل به خانمم میدهم البته هزینه آب، برق، گاز و تلفن بر عهده من است. مابقی حقوق را صرف کار خیر و امور انقلابی میکنم.»
محسن مهرعلیزاده طی حکمی محمدجواد حقشناس را به عنوان رییس شورای سیاست گذاری ستاد انتخاباتی خود تعیین کرد.
محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: «اگرچه آقای مهرعلیزاده واقعا یک نیروی اصلاح طلب است، اما باید دید که در مصاحبهها و مناظرات پیش رو آیا توانایی دفاع از مطالبات اصلاح طلبانه را خواهد داشت یا خیر. اگر بتواند توانایی خود را به رخ کشیده و تصمیم سازان شورای عالی اصلاح طلبان را به این نتیجه برساند که درباره عدم انتخاب او اشتباه کرده اند در این صورت ممکن است که مجموع اصلاح طلبان یا خودشان از او حمایت و یا افکار عمومی را برای حمایت از او قانع کنند؛ بنابراین این موضوع بستگی به شیوه عمل مهرعلیزاده در مصاحبههای پیش رو دارد.»
سید کاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: «ما به مردم توصیه میکنیم مشارکت پرشوری در انتخابات داشته باشند و اجازه ندهند این فرصت تعیین سرنوشت از دست برود، حضور حداکثری در انتخابات موجب میشود که جهان در تصمیم گیریها نسبت به ما با عینک بدبینی نگاه نکند، بنابراین مشارکت حداکثری اهمیت فراوانی برای کشور و مردم به همراه دارد»
وی افزود: «افرادی که از سوی شورای نگهبان تایید شدند از فیلتر اصلی گذشته و مورد تایید هستند، حال باید منتظر باشیم و ببینیم نتیجه آرای مردم چه خواهد شد و مردم هر انتخابی داشته باشند کاندیداها باید تابع آن باشند.»
حجتالاسلام امانالله علیمرادی، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: «حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۸خردادماه امسال موجب ناامیدی دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی میشود.»
وی افزود: «رییس جمهور اصلح به لحاظ مردمی بودن کسی است که درد مردم را داشته باشد و توان علاج درد مردم را داشته و زندگی اش در سطح ضعیفترین مردم باشد، زیرا نمیشود در کاخ زندگی بکند و درد کوخ نشسینان را درک و علاج کرد و مساله اشتغال جوانان را حل کند و اینکه جوانان را موتور پیشران همه جانبه امور کشور قرار دهد.»