به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها روی دنده لج کاهش قرار گرفته امروز هم از ابتدای بازار تا پایان روند کاهش به خود گرفته، به گونهای که در پایان معاملات با ریزش ۲۰ هزار و ۴۲۰ واحد به رقم یک میلیون و ۱۰۷ هزار و ۷۹۷ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هم وزن با کاهش ۳ هزار و ۹۵۳ واحد به رقم ۳۸۸ هزار و ۲۳۱ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران که شامل ارزش روز شرکتهای بورسی است به بیش از ۴ میلیون و ۴۲۹ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۳.۸ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۲۷۴ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳ هزار و ۹ میلیارد تومان رسید.
اگر ارزش معاملات فرابورس که به بیش از ۲ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان رسید را هم در نظر بگیریم ارزش معاملات دو بازار از ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان فراتر رفت.
نقشه معاملات امروز بورس تهران
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۱.۸ درصد کاهش یافت.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی یک درصد کاهش یافت، شاخص آزاد شناور ۱.۴ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۱.۹ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۱.۶ درصد افت کرد.
نماد شرکت بزرگ بورسی که قبلا شاخصساز بودند امروز شامل شرکتهای پتروشیمی خلیجفارس، ملیمس، بانک پاسارگاد، شستا، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تهران به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش شامل ملیمس، ایرانخودرو، پالایش نفت اصفهان، شستا، سایپا، لیزینگ پارسیان و پالایش نفت تهران، در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل ۱۷۲ واحد عقبنشینی داشته و به رقم ۱۷ هزار و ۵۰۳ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۶۹ هزار میلیارد تومان رسید.
روند یکساله شاخص بورس تهران
معاملهگران امروز بیش از ۱.۱ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۱۲۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای پلیمر آریاساسول، فولاد هرمزگان جنوب، صبا تأمین، ذوبآهن اصفهان، توسعه مالی مهر آیندگان، پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش فرابورسی شامل گسترش صنایع روی ایرانیان، توسعه سرب و روی ایرانیان، ذغالسنگ پروده طبس، توسعه و عمران استان کرمان، پتروشیمی تندگویان، پلیمر آریاساسول و ذوبآهن اصفهان بودهاند.
با توجه به اینکه خروج سرمایهگذاران حقیقی از بورس به بهای اینکه در بازار رمرزارزها که به شدت نوسانی و ریسکی است سرمایهگذاری کنند، باعث افت پیاپی بازار شده است از طرفی رفتارهای دولت باعث سلب اعتماد سرمایهگذاران به قولهای مقامات دولتی شده است. همانگونه که قبلا بارها قول داده بودند خریداران پالایش یکم حداقل ۳۰ درصد سود میکنند، اما امروز خریداران پالایشی بعد از حدود ۷، ۸ ماه با ۳۷ درصد زیان روبهرو شدند.
وضعیت امروز پالایش یکم
جالب این است که در پیشنهادهای سازمان بورس که هفته گذشته در دولت تصویب شد دوباره قول دادند برای خریداران پالایشی سهام جایزه اختصاص دهند تا از زیان خارج شوند که فعلاً فقط وعده تحویل خریداران شده است.
همچنین علیرغم اینکه اکثر کارشناسان میگویند، سهام موجود در بازار ارزنده شده و وقت خرید و سرمایهگذاری بلندمدت در بورس است، اما کسی اعتماد نمیکند و پیشنهادهای سازمان بورس مبنی بر استفاده از وام بانکی برای کارگزاران و یا اختصاص معادل ریالی ۲ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار فعلاً کارساز نشدهاند و شاخص بورس مرتب در حال ریزش است. البته سرمایهگذاری در بورس واقعا یک سرمایهگذاری بلندمدت باید باشد که به نفع تولید و سرمایهگذاری در کشور است، اما مانند همه موارد دولت با دخالت در بازار باعث سلب اعتماد مردم شده است.