آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۸۷۵۹
یادداشت دانشجویی |

فرار نخبه‌ها چرا و چگونه؟!

آنچه مسلم و واضح است اهمیت حضور و فعالیت این جوانان و سرمایه‌های ملی است تا با همت و تلاش به آبادانی و پیشرفت کشور کمک کنند.

فرار نخبه‌ها چرا و چگونه؟!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرستو مهردوست؛ اینکه تعدادی از دانشجویان و افراد صاحب‌نظر بعنوان سرمایه ملی، تصمیم به مهاجرت میگیرند چه مشکلاتی را در‌پی خواهد داشت و درکدام زمینه‌ها بروز مشکل بیشتر نمود پیدا می کند؟! جوانان دانشجو، نخبه‌های فرهنگی، افراد صاحب‌نظر سرمایه‌های ملی و عامل زنده نگهداشتن این کشور هستند که بایستی وجود آنها ارج نهاده شود و از علم و دانش و هنرشان برای پیشرفت و آبادانی کشور و پیشبرد اهداف اسلامی استفاده شود.

 

اما متاسفانه در سالهای اخیر شاهد مهاجرت فراوان و بی سابقه این افراد به کشورهای درحال توسعه و  کشورهای خواستار دانشجویان از ملل مختلف بوده‌ایم؛ شاید به تعبیری مشکلات عدیده اقتصادی و نبود فضای علمی کافی موجب این اتفاق شده است. سهل‌انگاری و بی‌‌توجهی به مسئله مهاجرت نخبگان که با عنوان فرار‌مغزها شناخته می شود مشکل‌ساز بوده و خواهد بود و باعث تاسف و تاثر است که بسیاری از جوانان با‌انگیزه و با اراده و دارای توان فکری و اجرایی بالایی به دلیل اینکه در کشور خودمان توجه کافی به آنها نمی شود به خروج از کشور تمایل زیادی دارند؛ البته کشورهای دیگر حتی کشورهای متخاصم که به شدت با آنها درگیر هستیم نیز خواستار حضور این قشر و بهره بردن از توان آنان در کشورشان هستند.

 

 

مگر نمی توان بستری برای پیشرفت علمی، فرهنگی و اقتصادی آنها فراهم نمود و آنها را غنی کرد؟ مگر نمی شود اندیشه ی پویای آنها را در همین کشور پرورش داد؟ خوب می دانیم که می شود، بحمدالله کشور سرمایه های مادی و معنوی فراوانی برای پرداختن به این مسئله دارد اما آنچه جای سوال دارد، این بی توجهی است که توجیه قانع کننده‌ای تاکنون برای آن ارائه نشده است. حال اگر بخواهیم بی‌انصافی هم نکرده باشیم، مردم هم در این بی‌توجهی‌ها کم مقصر نیستند، چرا که برای دوچرخه‌سواری زنان و ورزشگاه و هزاران مسئله فرعی و غیر‌ضروری دیگر بارها و بارها زمین و زمان را به باد حرف و ناسزا گرفته‌اند و هرچند روش صحیح مطالبه را اعمال نکرده‌اند اما برای مسئله‌ای فرعی این چنین ارزش قائل شده‌اند؛ درحالی که فرار نخبگان در نطفه خفه شده است و کسی حرفی نمی زند.

 

آنچه مسلم و واضح است اهمیت حضور و فعالیت این جوانان و سرمایه‌های ملی است تا با همت و تلاش به آبادانی و پیشرفت کشور کمک کنند و بهترآن است که مسئولین و مردم هردو برای این مسئله فکری کنند تا کشور از این نظر کمتر دچار آسیب شده و آنچه فرزندانمان برای بیگانگان به ارمغان می‌آورند ابتدا برای ما و کشور خودمان افتخارآفرینی کند و این مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و هزاران مسئله دیگر در سایه استفاده درست از پتانسیل جوانان مرتفع گردد.

 

پرستو مهردوست - عضو هسته پژوهشی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار