به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، طی روزهای اخیر هشتگ #روحانی_متشکریم با بیش از ۵۲/۵ هزار توییت، به ترند اول توییتر فارسی تبدیل شد. مرکز پژوهشی بتا با دادهکاوی این هشتگ به بررسی روند انتشار و شبکه ارتباطی هشتگها (گراف) این موج توییتری پرداخته است.
در این هشتگ، کاربران مختلف از اقدامات و عملکردهای مثبت دولت روحانی قدردانی کرده بودند. برخی از کاربران نیز نسبت به رای خود به حسن روحانی در سالهای ۹۲ و ۹۶ ابراز رضایت کرده و همچنان از او حمایت میکردند.
در کنار این طیف از افراد، گروه دیگری در پاسخ به دستهی اول، توییتهایی مبنی بر شکایت و ابراز نارضایتی از گرانیهای سرسامآور خودرو، مسکن، اجناس و کالاها، قطعی آب و برق، رشد تورم و کاهش قدرت خرید مردم و ... منتشر کردند.
این گروه دوم معتقد بودند حسن روحانی طی هشت سال ریاستجمهوریِ خود، دارای ناکارآمدیهای بسیاری بوده است بهطوریکه عملکرد او به هیچ عنوان قابل دفاع و حمایت نیست.
شبکه ارتباطی هشتگها یا کلمات کلیدی متن (گراف) یکی از روشهای نوین در تحلیل محتوای کلان داده در رسانههای اجتماعی است. در این روش هشتگهای استخراج شده از متن توییتها را در قالب یک گراف مدلسازی میشوند.
هر گراف مجموعهای است از گرهها و یالهایی که آنها را به یکدیگر متصل میکنند. هر هشتگ در یک گراف شبکه ارتباطی هشتگها یک گره و هم آمدی دو هشتگ در یک توییت این گرهها را با یک یال به هم متصل میکند. گراف شبکه ارتباطی هشتگها وزندار است. این بدان معنی است که اگر دو هشتگ در ۱۰۰ توییت با هم تکرار شده باشند؛ وزن یال متصل کننده آنها ۱۰۰ در نظر گرفته میشود.
شبکه روابط هشتگها نشان میدهد کاربران توییتر در کنار هشتگ اصلی موج از چه هشتگهای دیگری استفاده کردهاند و روابط میان آنها چگونه است.
این گراف نمایش آنالیز ۵۲/۵ هزار توییت منتشر شده با هشتگ #روحانی_متشکریم است. حدود ۶ گروه کوچک و بزرگ از هشتگها در این گراف شناسایی شده است.
یک دسته از این هشتگها با رنگ کرمی، هشتگهایی هستند که در حمایت از عملکرد رئیس جمهور و کابینه ایشان بوده است.
دسته بزرگ آبی رنگ و ۴ دسته کوچکتر، اما در نقد و مخالفت است. محور دسته آبی ابراز شادی از پایان دوره روحانی و حمایت از نامزدهای اصولگراست. دسته دیگر با رنگ خاکستری در سمت چپ به عملکرد اقتصادی دولت اشاره دارد. دسته قرمز رنگ وسط هم به هشتگهای اشتراکی اختصاص دارد. برخی از هشتگهای این بخش در حمایت و برخی به صورت کنایه وار در نقد و مخالفت با حسن روحانی است.