آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۰۱۹۷

اقتصاد کرونایی و دولت آینده/ نامزد‌های ریاست جمهوری برنامه شفاف بدهند

حسن مخملی نوشت: نامزد‌های انتخاباتی برای برون رفت از محاق جهانی و حداقل سازی هزینه‌های اقتصادی کرونا، هدف گذاری کنند و با اشاره به مفاد آن شفاف با مردم و نهاد‌های اقتصادی - اجتماعی سخن گفته و بر اساس منافع و مصلحت ملت ایران تقریب به عدالت اقدام و عمل نمایند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر حسن مخملی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس اقتصاد سلامت نوشت: طبق یافته‌های سازمان بهداشت جهانی؛ دو استراتژی برای پیشگیری از کرونا در جهان پیش روی ماست؛ قرنطینه گله ایی و قرنطینه خانگی.

بوریس جانسون ابتدا از روش گله‌ای تبعیت کرد و البته طی دو ماهه اول ۵ سال و ۴ ماه جمعیت خود را جوان کرد و از کرده خود پشیمان نیست، چون از دیدگاه اقتصاد متعارف و غیر دینی با تمرکز بر نظریه جمعیتی مالتوس؛ جمعیت پیر و مبتلا به بیماری‌های خودایمنی و زمینه ایی در بنگاه‌های اقتصادی کارائی ندارند و بار تکلف را بالا می‌برند و باید با جنگ و بیماری‌ها و مرگ‌های خاموش تعدیل شوند.

البته این مدل بدون شک دارای آثار داخلی و خارجی منفی روحی و روانی بر انسان و اجتماع خواهد گذاشت که معمولا دکترین‌های متعارف رشد و توسعه غربی آن‌ها را مهم نمی‌داند مگر اینکه افسردگی‌های فردی و اجتماعی مانند چرخه‌های کور بر کارائی‌های بنگاه تاثیر بگذارد که در آنصورت با معیار‌های اقتصادی هزینه - فایده می‌کنند و در آنصورت جلو تلفات را برای کاهش هزینه‌ها می‌گیرند.

روش دوم؛ قرنطینه خانگی است که این روش نیز موجب قرنطینه اقتصادی می‌شود و به سازمان‌های اجتماعی و بیمه‌ها و کارفرما‌ها فشار می‌آورد و موجب افزایش بیکاری و تورم و دست آخر رکود اقتصادی موجود را که از سال ۲۰۰۸ شروع شده است را بیشتر می‌کند.

علاوه بر این؛ بر اساس احتمال ساختگی بودن این ویروس و کارکرد‌های آن در قالب جنگ هیبریدی برای جهانی سازی با معیار‌های برتابندگی اقتصاد کشور‌های مختلف دنیا و ارزیابی آثار سبک‌های زندگی و مدل‌های بنگاه داری انحصار رقابتی با بنگاه‌های بزرگ و زنجیره ایی و چند ملیتی و شیفت کردن بسمت تقویت بنگاه‌های کوچک و متوسط برای افزایش تقاضا و تحرک بازار و بیرون آمدن دنیا از محاق و فترت پیش رو؛ مانند حرکت جهان در تونل طولانی و تاریکی است که ناوبر ندارد و یا ناوبرش از دسترس خارج شده است و ظاهرا چاره‌ای بجز آزمون و خطا ندارد.

ورود جهان از حداقل یک قرن پیش برای تولید انبوه با کود و سموم شیمیائی برای حداکثر سازی سود بجای سوداگری با طلا و افزایش زمین‌های فنس کشی شده و تحمل هزینه‌های سنگین لشکر کشی به اکثر کشور‌های جهان موجب بیمار شدن زمین و کاهش واکنش مکانیک خاک و در نتیجه پدید آمدن روش بدون خاک ورزی یا گلخانه‌ای و هیدروپونیکی شد که محصولات تولید شده با این روش‌ها نیز بعد از چندی غیر ارگانیک و بدون خواص طبیعی و غیر سبز نام گرفت.

بیماری‌های قلبی - عروقی و افزایش وزن و پائین آمدن سیستم ایمنی و بیماری‌های مزمن مانند؛ دیابت و افزایش چربی و فشار خون که معمولا صعب العلاج اند، هزینه‌های سرسام آوری را به سازمان‌های خدمات سلامت ملی و بنگاه‌های بیمه و تامین اجتماعی وارد نمود.

اینک؛ بر اساس بهترین درس آموزی‌ها و تمرینات در بازه‌های یک سده در قالب انقلابات نوزائی و کشاورزی و صنعتی برای حرکت از شکل سنتی بسمت مدرن باید تجدید نظر کند و روش‌های طبیعی و سبز و ساده را بازخوانی کند.

مکاتب اخلاقی مجرد از علوم وحیانی سود و آسایش فراوانی را فراچنگ آورده است، ولی هزینه‌ها و آسیب‌های اجتماعی و روحی و روانی و زیست محیطی بسیار زیادی هم به دنبال داشته است.

دولت‌ها و نهاد‌های اقتصادی - اجتماعی قادر به پرداخت هزینه‌های سنگین آن نیستند و نمی‌توانند قوانین ضد انحصار و ضد تراست را که ایجاد نابازاری و عدم توازن می‌کنند را اجرا کنند.

استیلای بزرگ‌های نازیبا در ویژه خواری و کاهش ظرفیت‌های دموکراسی و حقوق عمومی موجب تعارض منافع می‌شود و بازتوزیع ثروت و سرمایه را ناعادلانه می‌نماید. در اینصورت؛ ظاهرا همه چیز خوب است، ولی ناعادلانه، بعبارت دیگر؛ یک درصدی‌ها همه چیز دارند بجز امنیت و آرامش.

ضمن اینکه؛ تجربه نشان می‌دهد؛ افزایش بودجه‌های پلیس ضد شورش و حتی فراخوان ماشین‌های غول پیکر ارتش‌ها برای جلوگیری از شورش نان سالهاست که ناکارآمد است.

اینک؛ بر نامزد‌های انتخاباتی است، برای برون رفت از محاق جهانی سازی و بازی نکردن در زمین استکبار جهانی و حداقل سازی هزینه‌های اقتصادی کرونا، هدف گذاری کنند و با اشاره به مفاد آن شفاف با مردم و نهاد‌های اقتصادی - اجتماعی سخن گفته و بر اساس منافع و مصلحت ملت ایران تقریب به عدالت اقدام و عمل نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار