کد خبر:۹۴۰۷۰۹
در سال ۲۰۲۱؛

دانشگاه تبریز در جمع برترین دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس نتایج رتبه‌بندی تایمز کشور‌های آسیایی در سال ۲۰۲۱، دانشگاه تبریز با کسب رتبه ۱۲۱ همچنان در جمع برترین دانشگاه‌های آسیا قرار گرفته است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس نتایج رتبه‌بندی تایمز کشور‌های آسیایی در سال ۲۰۲۱، دانشگاه تبریز با ۴۲ پله صعود، از رتبه ۱۶۳ در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۱۲۱ در سال ۲۰۲۱ ارتقاء یافت.


در گزارش اخیر رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۱، از ایران تعداد ۴۷ دانشگاه حضور داشته‌اند که ۷ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته‌اند. این در حالی است که تعداد دانشگاه‌های ایران در سال گذشته ۴۰ دانشگاه بوده است.


دانشگاه علوم پزشکی کردستان که برای اولین بار در این رتبه بندی حضور دارد، با رتبه ۴۵ و دانشگاه‌های صنعتی شریف و صنعتی نوشیروانی بابل به ترتیب با رتبه‌های ۵۸ و ۵۹ دانشگاه‌های دوم و سوم هستند. بهترین رتبه ایران نسبت به سال گذشته ۳ مرتبه ارتقاء داشته است و از ۴۸ به ۴۵ رسیده است.


پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های رتبه‌بندی معتبر در سطح بین‌المللی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه‌بندی‌های بین‌المللی خود انجام داد.


روش‌شناسی این رتبه‌بندی همانند روش‌شناسی رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بین‌المللی (۷.۵) بهره جسته است؛ با این حال در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی پس از محاسبه امتیازات بر اساس شاخص‌ها، نتایج کسب شده را بر اساس دانشگاه‌های موجود در این رتبه‌بندی مجدد تنظیم می‌کند.


شایان ذکر است، دانشگاه تبریز بیش از ۷۰ سال قبل با تأسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیأت علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو یکی از دانشگاه‌های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار