به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انتخابات براساس اندیشه امام (ره) و آرمانهای انقلاب اسلامی و قانون اساسی، مسیر تحقق دموکراسی و مهمترین پایه و اصل جمهوریت نظام است. تجلی و تحقق این مهم، در مشارکت حداکثری است و این نیز یک وظیفه ملی است.
جهانگیری گفت: شرط لازم برای تحقق مشارکت حداکثری، منوط به این است که دستگاههای سیاستگذار، ناظر و مجری تعهد و التزام به قانون اساسی و قوانین کشور داشته باشند و مردم و جریانات سیاسی نیز نسبت به انتخابات حساس باشند و احساس مسئولیت کنند.
وی افزود: تاکید مکرر مقام معظم رهبری در انتخاباتها همواره بر مشارکت حداکثری بوده است، خصوصا اینکه در انتخاباتهای اخیر با یک تعبیر خاصی از حضور مردم صحبت کردند و یکی دو بار گفتند «اگر کسی نظام و رهبری را هم قبول ندارد بخاطر ایران در انتخابات شرکت کند». این نشانه دهنده جایگاه منحصر بفرد انتخابات در اقتدار کشور است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: هرکسی که به آینده ایران فکر میکند، حتما باید به اقتدار کشور بیاندیشد و بداند که انتخابات در بالابردن جایگاه اقتدار ایران در منطقه و بین الملل موثر است.
جهانگیری گفت: انتظار میرفت که شورای نگهبان به نحوی عمل کند که بتواند از انتخابات پیش رو یک انتخابات رقابتی و حداکثری بوجود بیاورد، اما متاسفانه چنین نشد و حتی به نقطهای رسید که رهبر انقلاب درپی عدم احراز برخی کاندیداها به دلیل ارائه گزارشهای غلط، گفتند ظلم و جفا شده است. آنها هم باید جبران میکردند که جبرانی انجام نگرفته است.
وی ادامه داد: ما الان با گلایهای از سوی افراد مواجهیم. باید این گلایهها را در این مقطع کنار گذاشت و به ایران و آینده کشور و جمهوری اسلامی فکر کرد. باید برای صیانت از جمهوریت نظام، همگی پای صندوق رای حاضر شویم و به نامزدی که فکر میکنیم میتواند در دفاع از جمهوریت نظام و حقوق اکثریت مردم عمل کند و برنامهای هم برای عبور از مشکلات دارد، رای دهیم.
معاون اول رئیسجمهور، نقش رئیس جمهور در حل مسائل کشور را تعیین کننده دانست و گفت: انتخابات شهر و روستا نیز اهمیت زیادی دارد. در اداره شهرهای کشور مسائل مختلف داریم که مسئولیت آن با شوراهای شهر و شهرداران است. مهمترین سازمانی که امروز برای اداره روستاها وجود دارد، شوراهای روستا و دهیاران است.
جهانگیری گفت: میزان مشارکت برای دولت بسیار مهم است، ولی به هرحال مردم خودشان باید تصمیم بگیرند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان درباره عدم احراز صلاحیت شما، علتی را ذکر کرده است؟ گفت: من نمیخواهم امروز حرفهای منفی بزنم، اما شورای نگهبان پاسخی ندارد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: من معتقدم به تعبیر رهبر انقلاب، ظلم شد، اما نه به من. برای من اصلا مهم نبود. اما حق انتخاب مردمی که میخواستند یک مسئولی را انتخاب کنند، محدود شد.
جهانگیری گفت:، ولی اگر بخواهیم به سابقه یک نفری که صلاحیتهای عمومی دارد و در انقلاب و دفاع مقدس بوده و سوابق اجرایی دارد نگاه کنیم [و ببینیم این فرد عدم احراز شده است]، اتفاق عجیبی رقم خورده است.
وی افزود: من در سال ۹۶ مورد تائید [شورای نگهبان]قرار گرفتم و در این چهار سال هم مسئول اقتصادی مقاومتی و مقابله با جنگ اقتصادی بودم بنابراین بعید میدانم در این چهار سال اتفاق خاصی افتاده باشد که آقایان به این نتیجه [در مورد من]رسیدند، اما به هرحال گذشت.
معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات برخی نامزدهای انتخابات درباره طرح بنزینی گفت: درباره مساله بنزین، یک دوره طولانی در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی قوا بحث شد. در سال ۹۷ این بحث آغاز شد و سپس به دلایلی متوقف شد، در سال ۹۸ مجددا آغاز شد و حتی در یک جلسهای یک مقدار تنش و حرفهای تندی زده شد. بعد از آن حضور من در بحثهای مربوط به بنزین کمتر شد و نهایتا یک تصمیمی گرفته شد.
جهانگیری گفت: رهبری بعد از تصمیم گیری سران سه قوه فرمودند من راجع به مسائل فنی این طرح نظری ندارم و اگر سران سه قوه قبول دارند، من موافقت میکنم. در آن جلسه نیز سران قوا امضا کردند و سپس رهبری برای اجرای این مصوبه موافقت کردند. اما مسئولیت اجرای این طرح، با دولت بود.
وی افزود: ما همواره باید نسبت به کاستیها در برابر ملت عذرخواه باشیم، اما جنگ اقتصادی به خوبی برای مردم ایران توضیح داده نشد این جنگ میخواست بنیانهای ایران را بکَند و اقتصاد ایران را متلاشی کند.
معاون اول رئیسجمهور گفت: در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد که در این جنگ، یک عده که فرماندهان این جنگ بودند در برابر آمریکا ایستادگی کردند و آمریکا را به نقطهای رساندند که گفتند ما شکست خوردیم. این جفاست که بجای اینکه به فرماندهان جنگ نشان بدهند و تقدیر کنند، آنها را به ناکارآمدی متهم کنند. تاریخ کشور حتما نشان خواهد داد که کارآمدان و ناکارآمدن چه کسانی بودند. متاسفانه برخی هیچ کارآمدی ندارند، اما ادعای کارآمدی میکنند.
جهانگیری در پاسخ به این سوال که چرا دولت از فرصت ۸ دقیقهای خود برای دفاع از عملکردش استفاده نکرد؟ گفت: آقای سخنگوی دولت تصمیم گفتند و من در جریان آن نیستم.