آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۵۹۶۴
گزارش

از کتک زدن به سبک آخوندی تا عدم عذرخواهی کلانتری؛ چرا کابینه روحانی مسئولیت‌پذیر نبود؟

رفتار ناشایست عیسی کلانتری با داغ دیدگان حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران، انتقادات اصحاب رسانه و بسیاری از مردم را به دنبال داشته است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- امیر قشقایی، چهارشنبه دوم تیر ماه ۱۴۰۰ حادثه‌ای تلخ برای خبرنگاران ایرانی اتفاق افتاد. درحالی که چند تن از خبرنگاران برای بازدید از دریاچه ارومیه راهی اذربایجان غربی بودند، اتوبوس حامل آن‌ها در بین راه دچار واژگونی می‌شود و دو تن از خبرنگاران جوان کشورمان به‌نام های مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی جان خود را از دست می‌دهند.
بعد از این اتفاق تلخ، سوالی بسیار مهم مطرح شد که مقصر اصلی این ماجرا چه کسی است؟ آیا قصور راننده این اتفاق را رقم زده یا سازمان محیط‌ زیست که اتوبوس‌های فرسوده را در اختیار خبرنگاران قرار داده است؟ به هرحال پس از گذشت چند روز هنوز کسی این اتفاق را گردن نگرفته است.

مسئولانی که حاضر به عذرخواهی نیستند
عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست چهره خبرساز این روزهای دولت است. درحالی که بابت اتفاق ناگوار پیش‌آمده انتظار می‌رفت تا او حداقل یک عذرخواهی ساده از خانواده درگذشتگان بکند و هر چند عذرخواهی او نه دو خبرنگار فقید را زنده می‌کند و نه مصدومان حادثه را بهبود می‌دهد، اما این که میزبان مراسمی که در آن ۲ نفر جان خود را از دست داده اند و ۲۱ نفر مجروح شده اند، حاضر نیست از برج عاج ریاست پایین بیاید و یک عذرخواهی خشک و خالی کند، نمکی است بر زخم های خانواده های قربانیان و مصدومان و ملتی که غصه دار این حادثه غم انگیزند.

دولت تدبیر و امید، دولتی که با عذرخواهی قهر است

 

او در گفت و گویی، کوشیده است همه چیز را نه تنها عادی جلوه دهد که با عباراتی مانند VIP بودن اتوبوس مرگ، به نوعی بر سر خبرنگاران منت بگذارد، اما نه تنها که او عذرخواهی درستی نکرد بلکه مدل نشستن او که به نوعی توهین به داغ دیدگان حادثه تلقی می‌شد، باعث انتقادات شدیدی به او شد. در نهایت هم کلانتری به هیچ وجه حاضر نشد تا از طرز رفتار و مدل نشستنش عذرخواهی کند و اعلام کرد که مدل نشستن او ثابت است و همه جا این طور می‌نشیند. این درحالیست که عکس‌های کلانتری هنگامی که در کنار مسئولان کشور نشسته است، حکایت از داستان دیگری دارد.
علی‌رغم موج اعتراضات مردم و وادار کردن کلانتری به استعفا از سمت خود در محیط زیست، جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه دولت اعلام کرد که علتی ندارد اقای کلانتری از سمت خود کنار برود و این تنها یک حادثه تلخ بود که رخ داده است!
به هرحال از این گونه رفتارات و بعد آن هم عذرخواهی نکردن‌ها و یا استعفاندادن‌ها در دولت آقای روحانی کم نداشته‌ایم. بارها شده که به دلایل مختلف اشتباهی از سوی دولت و یا افراد دولتی سر زده اما نه تنها عذرخواهی نکردند و استعفا ندادند بلکه اشتباه خود را هم به هیچ وجه نپذیرفتند و یا اعلام بی خبری کرده‌اند.

دلار جهانگیری و عذرخواهی که هیچوقت انجام نشد

در ۲۰ فروردین سال ۱۳۹۷، پس از آن که بهای دلار در بازار به ۶۰۰۰ تومان رسید، اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت روحانی اعلام کرد که نرخ دولتی دلار ۴۲۰۰ تومان خواهد بود. چندی بعد دو نرخی بودن نرخ ارز و تفاوت نرخ ارز دولتی با نرخ ارز در بازار آزاد موجب فساد و رانت‌های فروانی شد.
نکته جالب این ماجراهم در این بود که دلار جهانگیری در طی چهار سال ۶ برابر شد و علی‌رغم قول‌های او مبنی بر ثابت نگه‌داشتن نرخ دلار و کاهش آن به همان نرخ ۴۲۰۰ تومانی معروف، هیچ‌گاه این قول عملی نشد.

دولت تدبیر و امید، دولتی که با عذرخواهی قهر است


در این چهارسال نه تنها استعفا و عذرخواهی بابت این بدقولی و به نوعی دروغ معاون اول رئیس‌جمهور از ایشان نداشتیم، بلکه بعد از گذشت چندین سال اقای جهانگیری تازه بیان کرده‌اند که دلار جهانگیری به اشتباه به اسم ایشان معروف شده و تصمیم گیرندگان کسان دیگری بوده‌اند که جهانگیری را قربانی سیاست‌های خود کرده‌اند‌

اظهار بی‌اطلاعی به جای عذرخواهی

دیگر ماجرایی که قطعا تا سال‌های زیادی در یاد و خاطر مردمان ایران می‌ماند، افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت بزنین و دو نرخی شدن آن در آبان ۹۸ بود.

دولت تدبیر و امید، دولتی که با عذرخواهی قهر است


این تصمیم دولت که موجب شکل‌گیری اعتراضات شدیدی در کشور شد و به دنبال آن وضعیتی اضطراری در کشور بوجود آورد، از مهم‌ترین مصادیق بی تدبیری در دولت تدبیر و امید بود. نهایت این ماجرا هم نه عذرخواهی اقای رئیس‌جمهور را به دنبال داشت و نه استعفای ایشان، بلکه به جای آن یک جمله طلایی از اقای روحانی شنیدیم؛ من هم صبح جمعه خبردار شدم!

سریال توهین‌های آخوندی

چندسال پیش نیز عباس آخوندی وزیر مستعفی مسکن در دولت دوازدهم مشابه اقای کلانتری رفتاری به دور از ادب با یک خبرنگار انجام می‌دهد. یعنی هنگامی که سوالی که خیلی باب میلش نیست، از او پرسیده می‌شود میکروفن خانم خبرنگار را پرت می‌کند و با الفاظی زشت او را مورد توهین قرار می‌دهد. اخوندی در ماجرای دیگری هنگام بازدید از فرودگاه، هنگامی که خانمی از قیمت بالای پارکینگ فرودگاه به وی شکایت کرده بود با تندی او را خطاب قرار داده بود.
وی هیچوقت به خاطر این رفتارش با خبرنگار و خانوم معترض حاضر به عذرخواهی نشد و معتقد است رفتاری درخور آن‌ها داشته است.

دولت تدبیر و امید، دولتی که با عذرخواهی قهر است

 

برجام و رویایی که هیچوقت محقق نشد

تجربه تلخ برجام و به دنبال آن سریال همیشگی بدعهدی‌های آمریکا، از دیگر کلا‌ه‌هایی بود که سر دولت تدبیر و امید رفت. درحالی که رهبر انقلاب بارها به بدعهدی‌ها و عدم اعتماد به آمریکایی‌ها هشدار داده بودند، اما دولت آقای روحانی بسیار امیدوار به توافق با غرب بودند و معتقد بودند مشکلات مردم در صورت توافق به زودی حل خواهد شد. اما با گذر زمان و روی کار آمدن ترامپ، برجام حتی یک گره هم از مشکلات مردم ایران وا نکرد و نقطه جالب این ماجرا این است که اقای روحانی بابت اعتماد بی‌جای خود هیچ‌گاه از مردم عذرخواهی نکرد بلکه به طعنه بیان داشته که مخالفان توافق با آمریکا باید عذرخواهی کنند.
دولت تدبیر و امید یا بهتر است بگوییم دولت عذرخواهی نکن‌ها، بارها در ماجراهایی مقصر اصلی شناخته شدند اما به هیچ‌وجه حاضر به عذرخواهی از مردم یا استعفا از سمتشان و نشستن فردی بهتر از آن‌ها در جایگاهشان، نشده‌اند. گویا دولت تدبیر و امید با عذرخواهی از مردم قهر است و عذرخواهی کردن را کسر شان خود می‌دانند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار