آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۶۴۲۱
قنادباشی در گفتگو با دانشجو:

عده‌ای از همفکران الکاظمی فکر می‌کنند در صورت همکاری با آمریکا به قدرت بیشتری می‌رسند

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در عراق عده‌ای از همفکران الکاظمی در دولت و مجلس تصور می‌کنند در صورت همکاری با آمریکا اقبال بیشتری برای پیروزی در انتخابات پیش رو دارند.

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اخبار اخیر مبنی بر ادعای سخنگوی جنبش النجباء مبنی بر اینکه آمریکا از طریق میانجی‌ها اعلام کرده که برای خروج ۲۰۰۰ نظامی آمریکایی از عراق به دنبال مهلت است، گفت: گذشته از اینکه این درخواست آمریکایی‌ها نوعی وقت کشی است باید این نکته را نیز در نظر گرفت که موضوع عراق برای آمریکا با افغانستان کاملا متفاوت است.

وی دلیل این ادعا را به چند بخش مختلف تقسیم بندی کرد و گفت: یکی از دلایلی که آمریکایی‌ها نمی‌خواهند از عراق خارج شوند مسئله نفت است. دلیل دیگر موضوع اسرائیل و امنیت این رژیم است که آمریکایی‌ها نمی‌خواهند رژیم صهیونیستی را در منطقه تنها رها کنند.

قنادباشی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها هزینه‌های حضور خود در عراق را از جیب عربستان تامین می‌کنند، گفت: عربستان سعودی همسایه جنوبی عراق است و سعودی‌ها برای این حضور پیوسته در حال باج دادن به آمریکا و تامین هزینه‌های نظامیان این کشور هستند تا با این حضور رضایت متحدین عربستان تامین شود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا دلیل بعدی علاقه آمریکا برای حضور در عراق را جلوگیری از قدرت گرفتن ایران به تبع آن برقراری ارتباط دو سویه بین ایران و عراق دانست و گفت: آمریکا می‌خواهد شکاف ایجاد شده توسط صدام در سال‌ها پیش را بین دو کشور حفظ کند و نمونه عملی اقدامات آمریکا برای عدم خروج از عراق اقدامات هفته گذشته این کشور در بمباران گروه حشد شعبی است و اساسا بایدن با این اقدام ثابت کرد به شدت دنباله رو سیاست‌های ترامپ است، اما آن را پشت نقابی پنهان می‌کند.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین راهبرد آمریکا در منطقه غرب آسیا حفظ امنیت متحدین خود در این منطقه است و این امنیت با ایجاد ناامنی در مرز‌های این کشور محقق خواهد شد. به عنوان مثال باید گفت پیوند، نزدیکی و روابط موثر عراق و سوریه معنایی جز ناامنی اسرائیل نخواهد داشت و در حقیقت تحرکات فعلی آمریکا کوششی برای انفعال ایجاد شده برای این کشور است.

قنادباشی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی آمریکایی‌ها براساس مصوبه مجلس عراق غیرقانونی در این کشور حضور دارند، گفت: در عراق عده‌ای از همفکران الکاظمی در دولت و مجلس تصور می‌کنند در صورت همکاری با آمریکا اقبال بیشتری برای پیروزی در انتخابات پیش رو دارند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه روند کلی و پارامتر‌های ایجاد شده در شرایط فعلی مبنی بر خروج آمریکا از عراق است، گفت: آمریکایی‌ها بر این باورند که مانند گذشته می‌توانند در کشور‌ها بمانند، اما این تصور اشتباه است اساسا عراق جایی نیست که برای آمریکا هزینه نداشته باشد و بدنه اصلی و تجربیات مردم عراق و ضربه‌ای که آن‌ها از آمریکایی‌ها دیده اند طبیعتا منجر به آن خواهد شد که خواستار خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از عراق باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار