به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نرخ تورم آلمان در ماه ژوئن بالای نرخ هدف گذاری شده دو درصدی باقی مانده است. طبق اعلام مرکز آمار این کشور، متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۲.۳ درصد بوده که ۰.۲ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۱ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است.
این نرخ تورم که یکی از بالاترین تورم های ثبت شده در ۱۰ سال اخیر در این کشور محسوب میشود، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته که نرخ تورم آن به ۹.۴ درصد رسیده است. طبق اعلام مرکز آمار آلمان، تورم در بخش خدمات به ۲.۰ درصد رسیده است.
متوسط نرخ تورم آلمان در سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۱ برابر با ۲.۱۱ درصد بوده است که بالاترین رقم مربوط به اکتبر ۱۹۵۱ با ۱۱.۵۴ درصد و کمترین نرخ تورم نیز تورم منفی ۷.۶۲ درصدی ماه ژوئن سال ۱۹۵۰ بوده است.
بر مبنای ماهانه نیز تورم آلمان در این ماه ۰.۴ درصد اندازهگیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده است. هسته تورمی که تغییرات قیمت مربوط به گروه مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات آنها در نظر نمیگیرد، در این ماه به ۱.۶ درصد رسیده است.
همچنین به مانند بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی، نرخ تورم در سوئد افزایش پیدا کرده است؛ به گونه ای که تورم سالانه این کشور تا پایان ماه می با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۱.۸ درصد رسیده است.
این نرخ تورم که بالا ترین نرخ تورمی سوئد در طول ۲۲ ماه اخیر محسوب میشود، بیش از همه تحت افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته است که تورم آن به ۷.۰ درصد افزایش یافته است. تورم بخش لباس و پوشاک نیز به ۶.۱ درصد است. در بین دیگر بخش ها، نرخ تورم در بخش ارتباطات به منفی ۲.۸ درصد رسیده است.
نرخ تورم ماهانه در سوئد با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۰.۲ درصد رسیده است. متوسط نرخ تورم سوئد در بازه زمانی ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۱ معادل ۳.۴۱ درصد بوده که بالاترین تورم ثبت شده، مربوط به ماه اکتبر ۱۹۸۰ با ۱۵.۵ درصد و کمترین تورم نیز مربوط به ماه سپتامبر ۲۰۰۹ با منفی ۱.۶ درصد بوده است.