به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یک منبع آگاه وزارت نیرو با اشاره به افزایش میزان خروجی آب رودخانه کرخه تا سقف ۱۶۰ متر مکعب بر ثانیه گفت: حجم زنده و قابل استفاده پشت سد کرخه در حال حاضر بر اساس پایشهای روز جاری ۷۶۰ میلیون متر مکعب است و با این حجم از برداشت، تنها ۵۴ روز با صفر شدن آب سد کرخه فاصله داریم.
این منبع آگاه با اشاره به این مسئله که آورد سالیانه رودخانه کرخه با کاهش ۷۴ درصدی مواجه شده است، گفت: متاسفانه در شرایط خشکسالی هستیم و اگر شرایط تداوم پیدا کند و تصمیمات غیرکارشناسی مبنی بر افزایش خروجی سد کرخه متوقف نشود، دیگر آب برای خوردن هم پیدا نمیشود.
وی در تشریح مدلهای هواشناسی استان خوزستان تا آذرماه سال ۱۴۰۰ گفت: بر اساس پیشبینی هواشناسی بارشهای پاییز با تاخیر اتفاق میافتد و تا آذر ماه بارش جدی در حوضه بالادست سد کرخه نداریم.
این منبع آگاه در وزارت نیرو ضمن تاکید بر این نکته که کشت استراتژیک خوزستان در پاییز اتفاق میافتد و بسیاری از کشاورزان از مهر شروع به کشت گندم میکنند، با تداوم این روند شاهد فرابحران آب در فصل پاییز هستیم.
این منبع آگاه در توضیح اینکه خروجی سد کرخه بر اساس محاسبه ریسک تامین آب آبان و آذرماه ۷۵ متر مکعب در نظر گرفته شده بود، تاکید کرد: متاسفانه خروجی سد کرخه ۲ برابر شده و این سد تا صفر شدن آب قابل استفاده فاصله چندانی ندارد.
وی در پایان با اشاره به اینکه حجم زنده سد کرخه در مهرماه سال ۱۳۹۹ برابر ۱.۶ میلیارد متر مکعب بود و با توجه به خشکسالی در مهر سال ۱۴۰۰ این عدد به ۵۶۰ میلیون متر مکعب میرسید، گفت: با راهکار غیر کارشناسی انجام پذیرفته حجم سد کرخه بدون توجه به پیشبینیها در مهر سال ۱۴۰۰ به منفی ۱۲۰ میلیون متر مکعب میرسد.