آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۰۸۱۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

طغیانی: بهترین حمایت از اقشار ضعیف خاموش کردن آتش تورم است / لزوم فکر عاجل در مورد نقدینگی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از رئیس جمهور تا معاون اول و هیئت دولت همه و همه در کنار مجلس و سایر قوای حاکمیت باید به شفافیت اقتصادی، قانونگذاری مبتنی بر توسعه کشور و مشورت دائمی با اساتید اقتصادی برای استفاده از ابزار‌های اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چند روز دیگر از پایان دولت آقای روحانی باقی نمانده است. خوب یا بد این دولت می‌رود، هر چند که ناگفته از آنچه در اقتصاد ایران می‌گذرد نسبت به آنچه دولت در سال ۹۲ تحویل گرفت پیداست که کارنامه دولت خوب بوده یا بد! اما دولت جدید برای اینکه به سرنوشت مدیریت اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم گرفتار و مبتلا نشود چه نسخه‌ای را باید استفاده کند تا درد اقتصاد ایران درمان شود را دانشجو با مهدی طغیانی؛ اقتصاددان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طرح کرده که در ادامه می‌خوانید.


عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان رمز و راز توسعه اقتصاد را چند عامل عنوان کرد و گفت: اگر مسوولین در دولت آینده به دنبال رشد اقتصادی کشور هستند و مایل به تحقق مطالبات به حق مردمی، باید به چند نکته مهم برای کسب موفقیت دراین بخش دقت کنند. برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی باید ابزار داشت و از ابزار‌ها به درستی استفاده کرد. در حالی که معمولا مسوولین و دولتمردان حتی اگر نیت خوبی داشتند یعنی به دنبال توسعه اقتصاد و پاسخگویی به مطالبات مردم بوده اند، اما، چون لوازم رشد اقتصادی را یا نپذیرفتند یا به کار نگرفتند در امر توسعه اقتصادی ناکام ماندند.

وی اضافه کرد: بنابراین هر رشد و توسعه‌ای که در اقتصاد اتفاق می‌افتد بستگی به بکارگیری لوازم و ساز و کار‌های این عرصه است. کسانی که در حوزه اقتصادی فعالیت دارند که از آن‌ها به عنوان اقتصاددانان یا سیاست‌گذاران اقتصادی یاد می‌کنیم آن‌ها نیز به دنبال نتایج خوب در اقتصاد هستند. در حالی که اقتصاددانان لوازم و ابزار رسیدن به توسعه را یک به یک نشان می‌دهند و به سیاست گذاران معرفی می‌کنند، اما مشکل عدم به کار گرفتن یا پذیرفتن ابزار‌ها از سوی سیاست گذاران و مسوولین است؛ بنابراین اگر دولت بعدی به دنبال عبور از بحران‌های اقتصادی و صاف کردن جاده برای رسیدن به رشد اقتصادی است باید ابزار‌ها را ببیند و به کار بگیرد.


مهدی طغیانی در ادامه در خصوص حمایت‌های دولت سیزدهم از اقشار متوسط به پایین جامعه تا عبور از بحران‌های فعلی اقتصاد ایران نیز گفت: تا زمانی که از بحران‌های تورمی و فشاری که به طبقات محروم و مستضعف جامعه وارد می‌شود بگذریم به هر حال باید دهک‌های پایین درآمدی مورد حمایت قرار بگیرند این یک مساله مهم است و در آن شکی نیست. اما مهمتر از این آنچه مورد نظر اساتید اقتصادی برای حمایت واقعی از دهک‌های پایین درآمدی است کاهش نرخ تورم است.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان دراین باره خاطر نشان کرد: قبل از اینکه نرخ تورم کنترل شود دولت سیزدهم باید فکر عاجلی برای مهار نقدینگی داشته باشد تا به تبع آن تورم نیز کنترل شود. کسانی که خارج از فضای اقتصادی به مسئله نگاه می‌کنند تصورمی کنند با سیاست‌های موقتی و مسکن مثل اعطای ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش یارانه‌ها می‌توان مسئله را حل کرد و از نیازمندان جامعه حمایت کرد؛ این یک تصور اشتباه است چرا که برای خاموش کردن آتش باید ماده سوختنی مثل بنزین را از پارچه و اکسیژن دور کرد. وقتی تلاشی برای به کار گرفتن لوازم خاموش کردن آتش تورم صورت نمی‌گیرد، چگونه می‌توان انتظار داشت آتش تورم از زندگی مردم دور شود و فشار‌های تورمی کمتر شود؟ بنابراین تاکید می‌شود از این باب روز به روز فشار‌های اقتصادی بر مردم بیشتر تحمیل می‌شود چرا که لوازم حل مشکلات را نمی‌بینند و سعی می‌کنند به جای برخورد ریشه‌ای با حل مسئله به شاخ و برگ‌ها و حاشیه‌های غیر مهم بپردازند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به دولت آینده گفت: دولت جدیدی که تازه نفس وارد عرصه مدیریت کشور می‌شود باید تمام وقت خود را برای حل مشکلات اقتصادی صرف کند چرا که با حل مشکلات اقتصادی، بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه حل می‌شود و حتی در مسائل سیاسی بین المللی دست بازتری برای مذاکره و چانه زنی به نفع کشور داریم.

طغیانی در پایان خاطر نشان کرد: از این رو انتظار می‌رود بعد از معرفی وزا و معاون اول تمامی مدیران ارشدی که در دولت جدید انتخاب و معرفی می‌شوند بخش زیادی از هم و غم خود را برای به کار گرفتن ابزار‌های اقتصادی برای حل مشکلات معیشتی مردم صرف کنند. از رئیس جمهور تا معاون اول و هیات دولت همه و همه در کنار مجلس و سایر قوای حاکمیت باید به شفافیت اقتصادی، قانون‌گذاری مبتنی بر توسعه کشور و مشورت دائمی با اساتید اقتصادی برای استفاده از ابزار‌های اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته باشند. با توجه به اینکه از اواخر مرداد ماه مدیریت کشور در دست دولت جدید است انتظار می‌رود دولت سیزدهم رویکردی متفاوت از دولت‌های قبلی به بحث مهم استفاده از ابزار‌های اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار