به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نخستین جلسه از مجموعه نشستهای «چشمانداز ساخت و ساز پایدار» با حضور روساء و نمایندگان کمیسیونهای عمران و اقتصادی مجلس، مهندسین، انبوه سازان، انجمنها و اتحادیههای مصالح ساختمانی و املاک برگزار و ضمن حمایت از برنامه رئیس جمهور منتخب در احداث چهار میلیون واحد مسکونی، خواستار رسیدگی سریع و برخورد قاطع ایشان در خصوص افزایش بی دلیل قیمت سیمان و فولاد، حاصل از محاسبات اشتباه در افزایش کاذب سهام بورسی کارخانجات تولید سیمان و عرضه بی برنامه آن در بورس و صادرات سهمیه سالانه سیمان در یک فصل کاری شدند.
دکتر مسعود نصرتی رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی با اعلام خبر فوق گفت: نشست «چشمانداز ساخت و ساز پایدار» در تاریخ ۱۱ مرداد جاری در محل سالن اجلاس صبا برگزار گردید که ضمن بررسی موضوعات مهم و چالشی مربوط به عملکرد گذشته و حال حوزههای سیاستگذار و اجرایی و همچنین دغدغهها، بر پیشران بودن توسعه صنعت ساختمان در رونق تولید و ایجاد اشتغال تاکید گردید.
ایشان هدف از برگزاری این نشست را ایجاد هم افزایی هرچه بیشتر میان دست اندرکاران صنعت ساختمان با هدف دستیابی به راهکارهای اجرائی برای تحقق مهمترین برنامه دولت سیزدهم و سرعت بخشیدن به آن برشمرد و افزود: دولت با هدف کاهش هزینه تمام شده تولید مسکن، بایستی نقش حمایتی خود را در کنترل قیمت ایفا نموده و مانع از افزایش بی دلیل قیمت مصالح خصوصا فولاد و سیمان در بازیهای بورس شود.
نصرتی ادامه داد: در ابتدای جلسه موضوع نیاز کشور به مسکن و تعداد آن مورد بحث و بررسی حضار قرار گرفت که با توجه به کاهش تولید مسکن در سالهای اخیر و رشد خانوارها و فرسودگی ساختمانهای موجود، ضرورت ساخت چهار میلیون مسکن که بخشی از آن با نگاه تامین مسکن برای جوانان و اقشار آسیب پذیر خواهد بود، مورد تاکید حاضرین قرار گرفت.
نصرتی با تاکید بر شیوه تجربه شده سایر کشورها در روش انتقال حق توسعه برای گسترش متوازن در شهرها گفت: توجه به بافت فرسوده شهری با این دیدگاه، میتواند زمینه ساز تبدیل شهر به یک کارگاه بزرگ ساختمانی با تاکید بر بافت فرسوده و ایجاد ظرفیت برای احداث مسکن و تحقق ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در یک برنامه زمان بندی چهارساله گردد.
وی با توجه به گزارش مردادماه ۱۴۰۰ مرکز آمار ایران در خصوص میزان نقدینگی ۳۴۷۶۱.۷ هزارمیلیاردریال در کشور تاکید کرد: این میزان نقدینگی نقش پیشران در تحقق این هدف را داشته و بخش مسکن میتواند حداقل ۳۰ درصد این نقدینگی را جذب نماید.
رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی با تاکید بر لزوم نگرش همه جانبه در احداث مسکن شهری گفت: در دولت سیزدهم
با تهیه طرح جامع مسکن همراه با مدل پیش بینی و ارزیابی سالانه آن جهت توجه به همه ابعاد و بخشهای طرح جامع مسکن و بازنگری آن، میتوان موجب سرعت بخشیدن به احداث مسکن پایدار شد.
وی با اشاره به تاکید حاضرین بر لزوم صنعتی سازی مسکن افزود: حرکت به سمت بهینه سازی مصرف مصالح توسط مهندسین و مجریان و صنعتی شدن ساختمان موجب سرعت بخشیدن در ساخت و کاهش هزینههای آن شده و میتواند ارتقاء کیفیت و استانداردها را فراهم آورد.
در ادامه دکتر مسعود نصرتی بازنگری طرحهای جامع و تفصیلی را برای تشویق سرمایه گذاران با بارگذاری مناسب روی زمین و کاهش مدت زمان صدور پروانه جهت سرعت بخشیدن به ساخت و ساز، ضروری دانست تا با توجه به نیازها و محدودیتها، این بازنگری با سرعت انجام گیرد.در پایان هم حاضرین در جلسه بر ادامه دار بودن این نشستها به صورت هفتگی تا تحقق کامل هدف گذاری دولت در بخش ساختمان با حضور تمامی فعالان این بخش تاکید نمودند.