به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رای الیوم در مطلبی درباره تحولات جنوب لبنان آورده است: «هیچ چیز این روزها تصادفی نیست و تلاش برای دامن زدن به مشکلات طایفهای و منطقهای با دخالت خارجی، بحران داخلی و تهدیدات متوالی اسرائیل به اوج خود رسیده است.
رای الیوم مینویسد: کل خاورمیانه اوضاع بغرنجی دارد و از این زوایه باید به کمین منطقه خلده در جنوب لبنان و درگیری مسلحانه پس از آن نگاه کرد. ارتباط مستقیم میان این درگیری و زمان آن همزمان با اولین سالروز انفجار بندر بیروت نیست، اما هدف قرار دادن حزب الله و عوامل آن و تلاش برای تحریک آنها و کشاندنش به جنگ داخلی، وجود دارد.
این رسانه گزارش داد: جنگ داخلی نخستی که شرارههای آن در حادثه حمله خونین به اتوبوس در عین الرمانه زبانه کشید تنشی اسلامی-مسیحی بود و به نظر میرسد که جنگ داخلی که به دنبال راه اندازی آنها هستند مذهبی و به ویژه سنی و شیعی باشد و آتش بزرگ از شرارههای کوچک شعله ور میشود. کسانی در اتاقهای سیاه در تدارک این جنگ و فتنه هستند.
رای الیوم نوشت: عشایر عربی سنی که مسئولیت این حمله را بر عهد گرفته است، توجیهش این است که در خونخواهی یکی از افرادش است که یکسال قبل به دست عناصر حزب الله کشته شده است. این عشایر وابسته به حزب المستقبل است که رهبری آنرا را سعد حریری که به طایفه گری و دشمنی با حزب الله مشهور است، برعهده دارد. به ویژه که وی به حزب الله حمله کرد و آنرا مسئول شکست در تشکیل کابینه و بی ثباتی لبنان دانست.
این رسانه گزارش داد: ائتلاف شوم اسرائیلی-آمریکایی و فرانسوی هرگز تا زمانی که توان موشکی حزب الله را از آن نگیرد، آرام نخواهد گرفت به ویژه که این توان موشکی به عامل تهدیدی برای اشغالگران اسرائیلی تبدیل شده است. این مثلث شوم که فتیله انقلاب علیه حزب الله از طریق ویرانی اقتصاد و ارز لبنان و به تعطیلی کشاندن خدمات عمومی در لبنان و گرسنه نگه داشتن بیش از هشتاد درصد از ملت لبنان را شعله رو کرد؛ حال به دنبال بهره برداری از برگه امور طایفهای دینی و سیاسی و میان افرادی که اعتقاد اسلامی واحدی دارند به عنوان گام اول برای جنگ داخلی فراگیر است
رای الیوم مینویسد: هنگامی که نان، سوخت، برق و آب در لبنان وجود ندارد و سلاح به وفور یافت میشود مفهومش این است که درگیریهای خونین در کشوری که دولت و موسسات آن درآستانه فروپاشی است، در راه است به ویژه که نهاد نظامی برای خوراک سربازانش و سوخت خودروهایش به این مثلث شوم وابسته است.
این رسانه آورده است: خدا را شکر که حزب الله که از سوی طرفهای منطقهای و عربی و خلیج فارسی که در راس آنها عربستان، مورد هدف است، متوجه این سناریو و دام شد و حکمت و کظم غیظ و خویشتنداری اتخاذ کرده است.
رای الیوم مینویسد: امیدواریم که جنگ دوم داخلی در لبنان رخ ندهد و حکمت و عقل حاکم شود و امیدواریم که همه سناریوها به شکست منتهی شود، زیرا ملت لبنان قربانی جنگ اول بود و قربانی جنگ دوم هم خواهد بود.
این رسانه در پایان مینویسد: مقاومت لبنان دست از سلاحش نخواهد کشید و در برابر همه توطئههایی که میداند در تل آویو مهیا شده است تا به شهرک نشینان صهیونیست اطمینان داده شود و تلاشی برای امنیت صهیونیستها در اراضی فلسطین اشغالی است، خواهد ایستاد».
گفتنی است که روز یکشنبه بود که افراد مسلح ناشناس «علی شبلی» از اعضای «حزب الله» لبنان را در منطقه «خلده» واقع در جنوب «بیروت» پایتخت این کشور به شهادت رساندند. پس از آن نیز در مراسم تشییع پیکر شبلی افراد مسلح به سمت شرکت کنندگان در مراسم آتش گشوده و شماری را شهید و زخمی کردند. این تحولات با واکنش حزب الله مواجه شد.
منطقه «خلده» واقع در جنوب پایتخت لبنان طی یکشنبه شب گذشته شاهد حوادث پُرتنشی بود که میتوانست به وقوع یک بحران بزرگ بینجامد. با این حال، خویشتنداری حزب الله لبنان و اتخاذ موضع حکیمانه توسط این گروه مقاومتی موجب شد تا نا امنیهای اخیر در خلده یک بحران فراگیر را به دنبال نداشته باشد. علت اینکه حزب الله موضع حکیمانهای را در قبال حوادث مذکور اتخاذ کرد، کاملاً واضح است.
باید گفت که حزب الله لبنان ثابت کرده است که هیچگاه منافع حزبی و جناحی را به منافع و مصالح ملی لبنان ترجیح نداده است. حزب الله در طول مدت زمان گذشته نشان داده است که همواره کلیّت لبنان و منافع آن را مد نظر داشته است و در این میان، از منافع حزبی و جناحی خود عبور کرده است. از دیدگاه حزب الله، منافع و مصالح لبنان در نبرد با رژیم صهیونیستی که برای فتنهانگیزی در این کشور تلاش میکند، نهفته است.
نکته قابل تأمل در خصوص نوع رفتار حزب الله و واکنش آن به تحولات داخلی لبنان این است که این گروه مقاومتی هیچگاه از قدرت نظامی خود برای تحقق اهداف حزبی و جناحی بهره برداری نکرده است.
حتی با وجود اینکه افراد مسلح ناشناس با تحریکهای خارجی به ویژه از سوی رژیم صهیونیستی یکی از اعضای حزب الله را در منطقه خلده به شهادت رساندند، این گروه مقاومتی به جای متوسل شدن به قدرت سلاح استراتژیک خود، در موضعی حکیمانه از ارتش و مراجع قضایی درخواست کرد تا مسأله جنایت در خلده را پیگیری کنند.
به نظر میرسد که حزب الله خود به خوبی دریافته است که یک فتنه جدید برای کشاندن آن به درگیریهای نظامی داخلی تدارک دیده شده است. برخی طرفهای داخلی لبنان با حمایتهای خارجی به دنبال آن هستند تا حزب الله را تحریک کرده و آن را وادار به ورود به جنگ سازند. طرفهای داخلی و خارجی پس از آن نیز قصد داشتند پرونده سلاح حزبالله را بینالمللی ساخته و پروژه فتنه انگیزانه بی سابقهای را علیه آن راه اندازی کنند.