به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه پارسال (تولید ۳۲۰ هزار و ۲۲۸ دستگاه خودرو) رشد ناچیز هشت دهم درصدی نشان میدهد.
همچون همیشه بیشترین آمارهای تولید مربوط به خودروهای سواری است. در چهار ماهه نخست امسال ۲۹۶ هزار و ۵۶۰ دستگاه خودروی سواری (۹۱.۸ درصد تولید خودرو) در کشور تولید شد که حاکی از رشد ۱.۲ درصدی است.
در این مدت تولید مینیبوس و میدلباس همچنین کامیونت، کامیون و کشنده با رشد همراه شد، اما خودروسازان در تولید ون، وانت و اتوبوس عملکرد کاهشی داشتند.
تا پایان تیرماه ۲ هزار و ۵۹۰ دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده در کشور تولید شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۹۰.۳ درصدی نشان میدهد.
همچنین خودروسازان با تولید ۲۷۴ دستگاه مینیبوس و میدلباس رشد ۶.۲ درصدی در همسنجی با پارسال ثبت کردند.
برپایه این گزارش، خودروسازان داخلی در مدت یاد شده ۲۳ هزار و ۱۹۵ دستگاه وانت (افت ۸.۳ درصدی)، ۲۲۷ دستگاه اتوبوس (کاهش ۱۳.۷ درصدی) و فقط ۲۶ دستگاه ون (افت ۶۷.۵ درصدی) تولید کردند.
آمار تیرماه
بررسی آمارها حاکی است ۸۶ هزار و ۶۲۱ دستگاه از مجموعه تولیدات چهار ماهه خودروسازان مربوط به عملکرد تیرماه آنها است که در همسنجی با تیر ماه پارسال افت ۱۷ درصدی نشان میدهد.
برپایه این گزارش، ایرانخودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ کشور بیشترین سهم را با ۹۳.۷ درصدی در تولیدات چهار ماهه خودروسازان داشتند.
در این میان ایرانخودرو با تولید ۱۵۷ هزار و ۱۴۳ دستگاه خودرو (افت ۱.۸ درصدی در همسنجی با پارسال) لقب بزرگترین خودروساز کشور را به خود اختصاص داد. همچنین سایپا با تولید ۱۴۵ هزار و ۳۱۳ دستگاه خودرو و ثبت رشد ۱.۴ درصدی، دومین خودروساز بزرگ کشور نام گرفت.