به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از هلث سایت، گوجه فرنگی منبع اصلی لیکوپن، آنتی اکسیدان با انواع مزایای سلامت، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان است.
نتایج مطالعه اخیر نشان داده است که عصاره گوجه فرنگی برای سرکوب پیشروی و کلونی سازی سلول های بدخیم سرطان معده مفید است و راه را برای درمان های جدید برای این بیماری کشنده هموار می کند.
«دانیلا بارون»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات سرطان شناسی مرکولیانو ایتالیا، در این باره می گوید: «به نظر می رسد اثر ضدتوموری گوجه فرنگی با لیکوپن ارتباطی ندارد. پس از تجزیه و تحلیل عصاره های گوجه فرنگی از نظر توانایی آنها در مقابله با رده های سلولی سرطان معده، محققان دریافتند که عصاره انواع گوجه فرنگی قادر به مهار رشد سلول های بدخیم است.»
طبق نتایج، این عصاره توانایی حرکت سلول های سرطانی را مهار می کند، چرخه سلولی را از طریق تنظیم پروتئین های خانواده رتینوبلاستوما و مهارکننده های خاص چرخه سلولی متوقف می کند و در نهایت باعث مرگ سلول سرطانی در اثر آپوپتوز می شود.
به گفته محققان، «نتایج ما باعث ارزیابی بیشتر استفاده بالقوه از مواد مغذی خاص نه تنها در محیط پیشگیری از سرطان بلکه همچنین به عنوان یک استراتژی حمایتی در کنار درمان های متداول می شود.»
سرطان معده نوعی سرطان است که از معده شروع شده و در سراسر بدن پخش می شود. این سرطان، چهارمین نوع شایع سرطان در سراسر جهان است و با عوامل ژنتیکی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری (عفونت باکتریایی که باعث التهاب معده، بیماری زخم معده و انواع خاصی از سرطان معده می شود) مرتبط است. عادات غذایی مانند مصرف غذاهای دودی و شور هم در این زمینه تاثیرگذار هستند.
برخی از علائم و نشانه های شایع سرطان معده ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• مشکلات بلع
• احساس نفخ بعد از غذا خوردن
• احساس سیری بعد از خوردن وعده های غذایی کوچک
• سوء هاضمه
• معده درد
• کاهش وزن ناخواسته
•سوزش سردل
•حالت تهوع
•استفراغ