کد خبر:۹۵۹۲۵۴
آخر هفته با اخبار فناوری|

وزن خود را با هوش مصنوعی متعادل کنید / از درخشش یک ابر گازی در فضا تا شناسایی ناهنجاری‌های ژنتیکی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 

فرآیند نمک‌زدایی از آب با غشای الکتروریسی شده بهبود می‌یابد

 

یک تیم تحقیقاتی در KICT، به سرپرستی دکتر یونچول وو، غشا‌های نانوالیاف الکتروریسی شده هم‌محوری را تولید کرده‌اند. این فناوری جدید نمک‌زدایی این پتانسیل را دارد که به کاهش کمبود آب شیرین در جهان کمک کند. فناوری توسعه یافته می‌تواند از مشکلات ترشدن جلوگیری کرده و همچنین ثبات طولانی مدت در فرآیند نمک‌زدایی را بهبود بخشد. یک ساختار سلسله مراتبی سه بعدی باید توسط نانوالیاف در غشا‌ها برای زبری سطح بالاتر و در نتیجه آبگریزی بهتر ایجاد شود.


وزن خود را با هوش مصنوعی متعادل کنید


گروهی از محققان یکی از شرکت‌های فناور با توسعه هوش مصنوعی، ابزاری قدرتمند و علمی برای تناسب اندام پیاده سازی کرده‌اند که در آن میزان کالری مجاز روزانه فرد مشخص می‌شود و فرد را به وزن ایده آل می‌رساند. ساسان سیفی، مدیر اجرایی این شرکت فناور ابزار عرضه شده برای تناسب سازی وزن افراد را ابزار "کالری شمار" دانست که نرم افزاری است که بر اساس هوش مصنوعی پیاده سازی شده است و طی آن رژیم غذایی را به کاربران بر اساس شرایط بدنی آن‌ها ارائه می‌دهد.


درخشش یک ابر گازی در فضا

یک ابر گازی درخشان نعل اسب مانند، در پس زمینه هزاران ستاره کهکشان ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد که تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا و تلسکوپ فضایی هابل ناسا موفق به رصد آن شده‌اند.


شناسایی ناهنجاری‌های ژنتیکی مرتبط با سرطان در کشور/ سرعت پیشگیری بالا رفت


محققان کشور محصولی برای تست ژنتیکی سرطان‌های وراثتی طراحی کردند که کاربرد مهمی برای پیشگیری از ابتلای به سرطان دارد. این تســت ناهنجاری هــای ژنتیکــی مرتبــط بــا ســرطان را در افــراد شناســایی می‌کنــد. رویکــرد اجـرای آن نیز به این صورت است کـه پـس از تهیـه نمونـه خـون، DNA اسـتخراج و بــه کمــک فنــاوری توالی یابــی نســل جدیــد و بــا تکنیــک WES توالی یابی ژنوم فرد انجام می‌شود.


محققان نرون مصنوعی ساختند!


براساس مطالعه‌ای که نتایج آن در نشریه Science منتشر شده است، تیمی از محققان CNRS و Ecole Normale Supérieure در فرانسه، نمونه اولیه یک نورون مصنوعی را توسعه دادند. همانند ساز و کار مغز، این سیستم آن‌ها نیز از یون‌ها برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند و بر لایه نازکی از جنس گرافن متکی است، لایه‌ای که یون‌های شناور در آب از میان آن عبور می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار