گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در هفتهی گذشته و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، نمایندگان مجلس دیدگاههای خود را اعم از انتقاد یا تایید نسبت به وزرای پیشنهادی بیان کردند. یکی از موضوعاتی که درباره برخی وزرایی که رنج سنی چهل سال دارند بیان میشد موضوع جوانی بود که البته بیشتر منظور نمایندگان ناپختگی بود. سید محمد مقیمی؛ معاون آموزش و برنامه ریزی دیوان محاسبات کشور درباره روی کار آمدن وزرای جوان مثل دکتر حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با دانشجو نظر خود را بیان کرده است که در ادامه تقدیم میشود.
معاون دیوان محاسبات کشور با انتقاد از ایراداتی که به جوان بودن برخی وزرای دولت سیزدهم گرفته شد گفت: در روزهای گذشته گاها از نمایندگان مجلس و گاهی از برخی از کارشناسان مطالبی شنیده میشد که بسیار تعجب آور بود. خردههایی که بر جوان بودن کابینه و برخی از چهرههای پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارتخانهها گرفته میشد هم تعجب آور بود هم ناراحت کننده. به هر حال برخی از دوستانی که معرفی شدند جوان هستند. این موضوع به خودی خود بد نیست، بلکه به دلایل مزایایی که دارد اتفاقا خوب است. واقعیت این است که مشخص نیست کسانی که جوان بودن وزرا را ایرادی بزرگ بر دولت میدانند آیا برای تامین منافع خود چنین میگویند یا اینکه از روی جهل به این مساله دامن میزنند؟
وی در این باره خاطر نشان کرد: کسانی که سابقه مدیریت اقتصادی داشته اند، اما کمترین عایدی برای اقتصاد نداشته اند را چگونه بر مدیران جوانی که انرژی و انگیزه کافی برای تحول آفرینی در اقتصاد دارند ترجیح میدهند؟ ضمن اینکه اوایل پیروزی انقلاب اسلامی مدیران ۲۵ ساله هم داشتیم با کمترین سن و سال، چگونه آن زمان جوانی خردهای بر دولت و برای سپردن مسوولیتهای بزرگ به جوانان نبود؟ اما اینک افراد بالای ۴۰ سال متهم به جوانی وخامی میشوند.
سید محمد مقیمی دراین باره خاطر نشان کرد: بنده نگران شکل گیری ائتلافی توسط پیشکسوتان مدیریتی علیه وزرای جوان هستم، هر چند نمیتوان این موضوع را به همه مدیران پیشکسوت کشور تعمیم داد، اما بخش عمدهای از پیشکسوتان متأسفانه راضی نیستند که عرصه را به جوانترها واگذار کنند. گاهی اوقات میشنوم آقایانی که وزیر میشوند حتی توان بیدار ماندن برای چند ساعت متوالی را ندارند و روی تخت برای مسائل اقتصادی مهم کشور تصمیم میگیرند که یقینا خیانت به کشور است.
معاون دیوان محاسبات کشور افزود: ضمن اینکه فردی که سن وی از چهل سال گذشته و وارد دهه پنجم زندگی خود شده جوان به آن معنی ناپختگی نامیده نمیشود. خطاب کردن عنوان جوان ناپخته به وزیر ۴۱ ساله به دنبال تحمیل بار منفی به وزیر است تا شرایط را برای کار پیچیده کند. در حالی که براساس شرایط سیاسی و اقتصادی کشور، کسانی که واقعا دلسوز نظام، مردم و کشور هستند نباید فریب هیجانات سیاسی و تنش افزاییهایی که برای برخی منفعت و نان و آب درست میکند را بخورند.
سید محمد مقیمی خاطر نشان کرد: به دلیل شرایط امروز کشور نیازمند روی کار آمدن کسانی است که در عرصه فکری و عملی تحول آفرین باشند. برای کمک به کشور باید گردش نخبگان را بپذیریم و مدیران مسن باید بپذیرند که دوران مدیریتی آنها به پایان رسیده و البته همانگونه که در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کردند حتما باید مدیران جوان از تجربیات پیشکسوتان استفاده کنند، اما عرصه مدیریتی و اجرایی برای مدیران جوان باشد و مشاوره و اتاق فکر برای مدیران مسن.
وی ادامه داد: بی تردید اگر مدیران پیشکسوت واقعا نگران و دلسوز جامعه هستند امروز باید در این قالبها در کنار وزرای جوان باشند. این مساله باید آسیب شناسی شود که چرا برخی حاضر به واگذاری مدیریت نیستند در حالی که جوانان کارآمدی برای عرصه مدیریت اقتصادی کشور بروز و ظهور کرده اند. وقتی عدهای برای وزیر بودن و حضور در دولت این اندازه تلاش میکنند حتما منفعتی به آنها میرسد یا منفعت اقتصادی است یا بحث قدرت طلبی در میان است.
معاون آموزش و برنامه ریزی دیوان محاسبات کشور افزود: مدیران مسن در حالی وزرای پیشنهادی را جوان و خام نامیدند که در نظامات سیاسی کشورهای غربی رئیس جمهور فرانسه با چهل سال سن به این سمت رسید. آقای اوباما در چهل سالگی رئیس جمهور آمریکا شد و بسیاری از مسوولین کشورهای اسکاندیناوی که مردمش کیفیت زندگی بسیار بالایی دارند همه جوان بین سی تا چهل سال هستند. روی کار آمدن مدیر جوان تجربه عجیب و غریبی نیست که از آن بترسیم، ضمن اینکه جوانگرایی جزء تأکیدات مقام معظم رهبری است در حالی که متاسفانه مدیران مسن تلاش میکنند مدیران جوان همواره در ردهها و سطوح دوم و سوم قرار بگیرند، یعنی با این دیدگاه مانع ظهور وبروز خلاقیتهای جدید برای عرصههای مدیریتی مختلف از جمله بخش اقتصاد میشوند.
سید محمد مقیمی درباره وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: خوشبختانه آقای دکتر عبدالملکی ویژگیهای لازم برای مدیریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دارد. وی ظرفیت مدیریتی بسیار بالایی دارد. ما دو سال گذشته که از آقای دکتر عبدالملکی دعوت کردیم متوجه شدیم که او در زمینه حسابرسی و اقتصاد مقاومتی عملکرد بسیار خوبی دارد.
وی افزود: آقای عبدالملکی یکی از نخبگان برجسته در اقتصاد مقاومتی و در عرصه نظریهپردازی است که مقالات، سخنرانیها و مشاورههای مختلفی دارد که دستگاههای مختلف از آن بهرهمند شده اند و ما نیز این توفیق را داشتیم که از مشاوره آقای عبدالملکی در دیوان محاسبات بهره ببریم.
مقیمی در پایان خاطر نشان کرد: این اطلاعات صرفاً جنبه نظری آکادمیک و دانشگاهی ندارد، چرا که آقای عبدالملکی به خوبی توانستند ارتباط بسیار خوبی را بین جنبههای نظری و عملی حوزههای مدیریتی ایجاد کنند، بنابراین به نظر میرسد عرصه برای مدیریتی جوان و پرانگیزه و کارآمد فراهم شده و تحول بسیار خوبی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رقم خواهد خورد.