به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تارنمای هیل نوشت: جمهوریخواهان خواستار استعفا، استیضاح و حتی اجرای متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا هستند.
این متمم درباره قوانینی در هنگام غیبت یا جانشینی رئیس جمهوری آمریکا است.
برخی از قانونگذاران جمهوریخواه خواهان برکناری بایدن از قدرت چهرههای سرشناس وفادار به ترامپ مانند تیلور گرین، مادیسون کاوتورن و سناتور جاش هالوی هستند که خواستار استیضاح، استعفا بر اساس متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا هستند.
اما برخی از جمهوریخواهان خواستار بکار بستن اقدامات دیگری هستند. از جمله جف ون درو که قبلا دموکرات بود و به حزب جمهوریخواه ملحق شده است روز جمعه قطعنامهای را به همراه دهها نفر از متحدانش در محکومیت اقدامات بایدن صادر کرد.
تام رایس نماینده جمهوریخواهی که بعد از حمله ۶ ژانویه (۱۷ دی) به کنگره آمریکا خواستار استیضاح ترامپ شده بود، از بایدن خواست «استعفا دهد و مسئولیت خود را به کسی واگذار کند که از عهده آن بر میآید.»
جکی والورسکی جمهوریخواه ارشد از کمیته اخلاق کنگره آمریکا نیز خواستار استعفای بایدن شد.
هیل نوشت: با وجود چنین درخواستهایی بایدن جایی نمیرود و احتمال این که دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا به ریاست نانسی پلوسی رئیس این مجلس رهبر حزب خود را استیضاح کنند، صفر است به ویژه در شرایطی که آنها تلاش میکنند بودجه چند تریلیون دلاری را برای هزینه کردن بر روی برنامههای داخلی برای گسترش شبکه سلامت اجتماعی تصویب کنند.
اما جمهوریخواهان در درخواست استیضاح و استعفای بایدن تلاش میکنند به حامیان خود نشان دهند که اگر رای دهندگان در انتخابات میان دورهای سال ۲۰۲۲ از آنها برای بدست آوردن اکثریت کرسیهای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا حمایت کنند، چگونه ریاست جمهوری بایدن را تحت نظر خواهند داشت.
در حقیقت بسیاری از جمهوریخواهان اقدام ناشیانه، نامنظم و اکنون مرگبار بایدن در مدیریت عملیات خروج از افغانستان را یک فاجعه سیاسی و نظامی بزرگ قلمداد میکنند که ممکن است به حمایت از جمهوریخواهان در کنگره کمک کند.
آنها برای کسب کرسیهای مجلس نمایندگان آمریکا به ۵ کرسی و یک کرسی دیگر در سنا نیاز دارند.
با این حال دو نفر از مقامات ارشد جمهوریخواه کنگره، میچ مک کانل و مک کارتی چنین اقدامات سختگیرانهای را تایید نکرده اند. مک کارتی از نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواسته است جلسات این مجلس را برای ارائه گزارشهای محرمانه و رای گیری درباره تمدید مهلت خروج از افغانستان بعد از ضرب الاجل تعیین شده در ۳۱ اوت و تا زمان تخلیه همه آمریکاییها برگزار کند.
بایدن تاکید دارد که به وعده خود برای خروج از افغانستان در همان ضرب الاجل تعیین شده تا روز سه شنبه پایبند است. ابتدا به دنبال مذاکرات دولت دونالد ترامپ با طالبان در سال گذشته این ضرب الاجل اول ماه مه (اردیبهشت) تعیین شده بود که سپس به دلیل نگرانیهای امنیتی و خطرات علیه آمریکاییها تمدید شد.
در حالی که بسیاری از دموکراتها از نحوه مدیریت تخلیه آمریکاییها و دیگر افراد از افغانستان انتقاد کرده اند، اما عمدتا همچنان از تصمیم بایدن برای خارج کردن نیروها و سربازان آمریکایی از این کشور بعد از جنگی ۲۰ ساله حمایت میکنند.