گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو فائزه علی حسینی؛جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اظهارات اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه مبنی براینکه در عراق میمانیم حتی اگر آمریکاییها خارج شوند گفت: به نظر میرسد دولت عراق و فرانسه درصدد ایجاد فصل جدیدی از مداخلات در فرانسه هستند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا و فرانسه در پیدایش و کمک به داعش نقشی روشن و آشکار داشتند گفت: از آنجا که آمریکاییها ناگزیر به خروج از عراق بودند تصمیم گرفتند یک تقسیم کاری میان متحدین خود انجام دهند و بنا براین شد فرانسه جانشین ایالات متحده در عراق شود.
قنادباشی ادامه داد: براساس این تقسیم بندی کشورهای خلیج فارس محل حضور انگلیسیها شد و جنوب آسیا نیز تحت تسلط آمریکا قرار گرفت.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: در زمان یکه تازی گروه تروریستی داعش در عراق افسر اطلاعاتی فرانسه در داعش حضور مستقیم و جدی داشت و به عنوان فردی مورد اعتماد امام جماعت گروه داعش در عراق بود وی تمام دستور قتل عام ها، دزدی آثار باستانی و دستور مستقیم کشتن زنان و کودکان را در عراق صادر میکرد و امروز مکرون به عنوان رئیس جمهور فرانسه باید در خصوص این اقدامات توضیح دهد و سپس اجازه اظهارنظر در خصوص ماندن یا رفتن در عراق را داشته باشد.
وی با بیان اینکه مهمترین اصل منشور سازمان ملل احترام به حاکمیت و استقلال در کشورهاست گفت: رئیس جمهور فرانسه صراحتا عنوان کرده در عراق خواهند ماند در این حالت باید از او پرسید براساس اصل حاکمیت و استقلال در کشورها چه کسی از شما درخواست حضور در عراق را کرده است؟
قنادباشی خطاب به مکرون گفت: از زمان استعمارگری فرانسویها سالها گذشته و هنوز تصاویر اقدامات استعماری فرانسه در الجزایر و چگونگی سر بریدن آنها موجود است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در حقیقت شیوه سر بریدن داعش در منطقه و عراق برگرفته از شیوه سر بریدن سربازان فرانسوی در مستعمرههای این کشور است.
وی با اشاره به برگزاری نشست چند روز پیش در بغداد گفت: در خصوص انگیزههای برگزاری این نشست حرفهای زیادی به گوش رسید ابتدا مطرح شد این نشست جلسهای منطقهای است سپس عنوان شد طرح آشتی ایران و عربستان را دنبال میکند، اما خروجی نشست حکایت از آن داشت که برگزاری آن صرفا برای جلوه دادن و بزرگ کردن حضور مکرون در عراق بوده است.
قنادباشی افزود: الکاظمی رئیس جمهور عراق که به دنبال پیروزی در انتخابات پیش رو در این کشور است میخواهد بگوید من اجلاسهای جهانی را در بغداد برگزار کردم ودر زمان ریاست جمهوری من رئیس جمهور فرانسه به عراق سفر کرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: حرفهای مکرون در خصوص عدم خروج از عراق مربوط به زمان استعمارگری فرانسوی هاست که گستاخانه عنوان میکنند هم چنین مصاحبه او در خصوص اتهام به همسایگان عراق در اصول اینکه آنها امنیت این کشور را تهدید میکنند نیز اتهام افکنی علیه جمهوری اسلامی است مسلما منظور مکرون از همسایههای عراق عربستان نیست و تاریخ حکایت از آن دارد که اگر پای حمایت از تروریسم در عراق مطرح باشد متهم ردیف اول فرانسه، آمریکا، ترکیه وعربستان هستند و اگر بخواهیم عامل اصلی اخراج داعش از منطقه را معرفی کنیم نگاهها به سمت گروههای مردمی عراق حشدالشعبی و جمهوری اسلامی متمایل میشود.