آخرین اخبار:
کد خبر:۹۶۰۴۰۴
دانایی‌فر در گفتگو با دانشجو:

دولت رئیسی نسبت به محور مقاومت حساسیت بیشتری دارد / سفر امیرعبداللهیان به عراق و سوریه خیلی معنادار است

سفیر سابق ایران در عراق گفت: جمهوری اسلامی به عنوان حامی محور مقاومت و امیرعبداللهیان به عنوان وزیر خارجه ایران همیشه این باور را داشته اند که سوریه خط مقدم محور مقاومت است و اولین سفر وزیر خارجه کشورمان پس از انتصاب به دو کشورعراق و سوریه  در همین راستا ارزیابی می‌شود.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،زهرا مهران راد؛حسن دانایی فر، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پیام اولین سفر منطقه‌ای وزیر خارجه کشورمان به بغداد و دمشق گفت: مرز‌های طولانی بین ایران و عراق و در هم تنیدگی مسائل امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دو کشور باعث شد امیرعبداللهیان در دومین روز کاری خود پس از انتصاب از طرف مجلس و اخذ رای اعتماد به خاطر اهمیت روابط دو کشور اولویت خود را سفر به عراق قرار دهد.

وی با اشاره به برگزاری نشست بغداد در طول این سفر گفت: البته خود نشست نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود و برای جمهوری اسلامی نیز اهمیت قابل توجهی داشت از سوی دیگر اهمیت این نشست در این بود سران کشور‌های پیرامونی عراق، وزرای خارجه و یک رئیس جمهور از اتحادیه اروپا در آن حضور داشت و طبیعتا موضوعیت داشت که جمهوری اسلامی نیز در این نشست حضور پیدا کند.

دانایی فر با بیان اینکه هدف گذاری‌های زیادی برای نشست بغداد مطرح بود، گفت: هدف گذاری‌هایی زیادی برای این نشست مطرح شد که هدف گذاری در روز‌های نخست با هدف گذاری‌های روز آخر نشست بغداد تفاوت‌های زیادی کرد.

سفیر سابق ایران در عراق ادامه داد: مثلا در ابتدا عراق وانمود کرد که می‌خواهد بانی تفاهم عمومی در منطقه شود و عنوان کرد به دنبال آن هستیم که اختلافات منطقه‌ای را حل و فصل کنیم، اما کم کم هدف گذاری‌های جمعی در سایه هدف گذاری‌های منطقه‌ای تغییر رویکرد داد و گفتمان امنیتی مطرح شد و از این منظر چالش‌های فراروی عراق تغییر کرد و در صحن نشست عملا گفتگو‌های رهبران شرکت کننده از جمله مصر، ایران، اردن و فرانسه بیشتر به سمت و سوی گفتمان‌های امنیتی پیش رفت.


* نشست بغداد در حقیقت تفاهمی برای حمایت از امنیت عراق بود
وی تصریح کرد: اگر به روز‌های آخر نگاه کنیم نشست بغداد در حقیقت تفاهمی برای حمایت از امنیت عراق بود و جمهوری اسلامی نیز همواره به این موضوع اعتقاد داشته که امنیت عراق به واسطه گره خوردن به امنیت ایران موضوع مهم و تاثیرگذاری در سیاست‌های کشور است و اگر گروه‌هایی بخواهند در عراق به ناامنی دامن بزنند این شرایط اثرات خود را در کل منطقه نشان خواهد داد.

دانایی فر تصریح کرد: حضور امیرعبداللهیان در نشست بغداد و اعلام آمادگی برای حمایت از امنیت عراق پیام عملی مهمی در خصوص حفظ امنیت این کشور از طرف جمهوری اسلامی بود .البته ایران در گذشته نیز عملا نشان داده بود که امنیت عراق تا چه اندازه برای ما مهم است.

سفیر سابق ایران در عراق در خصوص پیام‌های ملموس سفر وزیر امور خارجه به دو کشور عراق و سوریه نیز گفت: به اعتقاد من منطقه در آستانه یک تحول بزرگ است و یکی از نشانه‌های عینی آن خروج آمریکا از افغانستان است.


*سفر امیرعبداللهیان به عراق و سوریه  در آستانه  تحولات  منطقه ای خیلی معنا دار بود 
وی تاکید کرد: به اعتقاد ما آمریکایی‌ها به دلایلی مختلفی از عراق و سوریه خارج می‌شوند که این می‌تواند آثاری در منطقه داشته باشد و قطب بندی و گفتمان‌های جدیدی ایجاد کند.

دانایی فر با اشاره به اینکه یکی از اهداف نشست بغداد نیز این بود که کشور‌های منطقه در چارچوب این تغییرات باید به تفاهم و هم اندیشی برسند و مسئله منطقه را با اتکا به توانمندی خود حل و فصل کنند، گفت: حضور امیرعبداللهیان در آستانه این تحولات خیلی معنا دار بود. 

سفیر سابق ایران در عراق همچنین با اشاره به مقصد دوم وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه نیز گفت: کشور سوریه خط مقدم مقاومت است و سوریه کشوری است که در قبال متجاوزینی، چون رژیم صهیونیستی همواره پیشتاز بوده است.


*دولت سیزدهم نسبت به محور مقاومت حساسیت بیشتری دارد و سفر اخیر وزیر خارجه نیز در همین راستا مهم و تاثیرگذار بود
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی به عنوان حامی محور مقاومت و امیرعبداللهیان به عنوان وزیر خارجه ایران همیشه این باور را داشته اند که سوریه خط مقدم محور مقاومت است.

دانایی فردر پایان خاطر نشان کرد : دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل در موضوع محور مقاومت حساسیت‌های بیشتری دارد و اولین سفر وزیر خارجه کشورمان پس از انتصاب به دو کشورعراق و سوریه  در همین راستا ارزیابی می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار