به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای شهر شیراز در نامهای به مهدی طاهری، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خواستار تعجیل در انتخاب شهردار شهر شیراز به دور از وقت کشی و یا نامه نگاریهای بی نتیجه توسط رییس شورا شدند.
متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای مهندس مهدی طاهری
رئیس محترم شورای اسلامی شهر شیراز
با عرض سلام و تحیات، همانطور که مستحضرید بیش از یک ماه از آغاز به کار ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز و بیش از دو ماه و نیم از اعلام رسمی منتخبین مردم توسط فرمانداری میگذرد. حال که با عنایت پروردگار متعال و به خواست شهروندان سومین حرم اهل بیت (ع) با اعتنا به مبانی انقلاب اسلامی (همچون عدالت، شفافیت، ساده زیستی، پاک دستی و غیره) و اعتماد به ظواهر جناب هایتان قرعه خدمت را برای مدت چهار سال به نام شما رقم زده اند، به همین بهانه لازم است در فضایی شفاف و به دور از ملاحظات و مصلحتها نکاتی را خدمتتان متذکر شویم.
همانطور که مطلع اید شورای اسلامی هر شهر دو وظیفهی کلان انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری جهت بهبود مدیریت شهری و دوم تصمیم گیری و سیاست گذاری متناسب با نیازهای شهر و پیگیری اجرای آن توسط شهرداری و سایر دستگاهها بر عهده دارد.
پس از شروع فعالیت شورای ششم اظهار نظرهای اعضا در رابطه با فرآیند انتخاب شهردار بیانگر تعیین ساز و کاری منطقی و علمی جهت انتخاب بهترین گزینه برای تکیه زدن بر صندلی متولی ادارهی شهری کلان شهر شیراز بود، اما مع الاسف با گذشت یکی دو هفته از فرآیند بررسی گزینههای پیشنهادی شهرداری، ناگهان در کمال تعجب شاهد حضور برخی از اعضای شورای منتخب در مقام نامزدی تصدی شهردار بودیم و عجیبتر از آن خلاف چیزی که انتظارش میرفت، نحوه برگزاری جلسات ارائه برنامههای نامزدها، مدام باطن نمایشی و تشریفاتی بودن آن را بر اذهان منتقل میکرد که انصراف یکی پس از دیگری نامزدها هم مهر تاییدی بر این موضوع بود، نتیجه اجرای آن عملکرد، انتخاب جناب آقای مهندس اصنافی از بین ۱۳۶ گزینه پیشنهادی مردم به شورا با کسب ۸ رأی به عنوان شهردار منتخب بود. اقدامی که اعتراض برخی از اعضا را نیز در همان جلسات به همراه داشت و نسبت به غیرقانونی بودن این اقدام و تبعات آن صحبتهایی هم مطرح میشد. در همان حال و هوا مطلب اسفناک دیگری مطرح گردید که آن هم، گله مندی برخی اعضا از برگزاری یک جلسهی مشورتی با حضور افرادی خارج از شورا و دارای نفوذ سیاسی در حسینیهای در شیراز درست یک شب قبل از انتخاب شهردار و بدون حضور سه نفر از اعضا و همچنین شائبه ایجاد کمیته انتصابات با عضویت برخی افراد که فاقد یک روز سابقه کار تخصصی در فضای شهری هست، بود.
حال چند پرسش اساسی مطرح است:
اولاً، چنانچه اعضای محترم شورای ششم با علم به نقض ردیف ۶ ماده ۳ آیین نامه شرایط احراز شهرداران در خصوص عدم داشتن ۹ سال سابقه ارشد مدیریتی در رزومه گزینه مدنظرشان، به عنوان شهردار منتخب انتخاب کرده باشند و این انتخاب از سوی وزارت کشور مورد تأیید قرار نگیرد، خسارت زمانی حاصل از عدم پیشبرد برنامهها و کارهای بر زمین مانده شهر به واسطه حضور سرپرست و نه شهردار بر عهده چه کسی یا چه کسانی خواهد بود؟ و آیا آن مشاوران شما در آن جلسهی شبانه جبرانگر این خسارات عظیم هستند؟
ثانیاً، حمایتهای پررنگ رسانهای برخی از اعضا از شهردار منتخبتان و همچنین حمایت و همراه کردن ایشان با شخص جنابعالی به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در چند جلسه با مقامات استانی آیا به نوعی فرار به جلو جهت اعمال فشار بر افکار عمومی و وزیر محترم کشور در صدور حکم ایشان تلقی نمیشود؟
ثالثاً، برگزاری جلسه مشورتی با خواص آن هم بعد از رجوع به پیشنهادات شهروندان در معرفی شهردار مورد نظرشان و در مرحلهای که تنها تصمیم گیران در خصوص انتخاب شهردار بر اساس قانون شوراها اعضای محترم شورای شهر است با چه دلیل محکمی قابل دفاع است؟ مگر اکثریت اعضای دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز برآمده از آراء و نظرات همین خواص و تحت یک لیست واحد پا به عرصهی انتخابات نگذاشته اند؟ آیا قرار است شورا بدون استقلال و با تکیه بر چنین جلسات مشورتی و عدم حضور برخی از اعضا تمام مدت چهار ساله خدمت خود را پشت سر بگذارد؟
رابعا، رئیس محترم شورای اسلامی شهر شیراز آیا قرار است همچون گذشته با وجود عدیدهای از مشکلات شهری همچون عدم مکانیزه بودن سیستم جمع آوری پسماند شهری، خدمات ضعیف شهرداری ها، وضعیت نابسمان مناطق کم برخوردار شیراز، به جای انتخاب شهردار در طراز واقعی سومین حرم اهل بیت (ع) به دنبال گزینههای سیاسی حداقلی باشیم؟
در پایان بسیج دانشجویی هشت دانشگاه بزرگ شهر شیراز ضمن تذکر جدی نسبت به فرآیند انتخاب شهردار و عدم اقناع افکار عمومی از سوی شورای ششم، خواستار تعجیل در انتخاب شهردار شهر شیراز برابر با متن صریح قانون موجود و به دور از وقت کشی مرسوم با بهانههایی از قبیل کتمان دریافت یا ارسال نامه از سوی نهادهای مسئول توسط سخنگوی شورا و یا نامه نگاریهای بی نتیجه توسط رئیس شورا میباشد؛ و بدانیم که عملکرد لحظه به لحظهی ما قطعا در پیشگاه خداوند متعال قضاوت خواهد شد.
بسیج دانشجویی دانشگاه دولتی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه فنی شهید باهنر شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قرآنی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاههای علمی کاربردی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاههای غیرانتفاعی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شیراز