به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز گرچه یک عرضه اولیه شرکت کیمیاتک در بورس تهران و عرضه اولیه فولاد سیرجان در فرابورس انجام شد، اما بورس تهران روند نوسانی به خود گرفته و در پایان معاملات با افزایش ۲ هزار و ۹۴۹ واحد به رقم یکمیلیون و ۵۲۶ هزار و ۹ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن ۷۴۷ واحد افزایش یافته و به رقم ۴۶۶ هزار و ۹۵ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۶ میلیون و ۱۱۵ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۸.۷ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۴ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۷ هزار و ۶۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس سبز بودند، اما میزان افزایش زیر یکدرصد بود، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت بورس با معیار وزنی ارزشی فقط ۱۹ صدم درصد افزایش یافتند و این دو شاخص در معیار هموزن ۱۶ صدم درصد افزایش یافتند.
شاخص آزاد شناور ۶ صدم درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۱۸ صدم درصد افزایش یافت و شاخص بازار دوم بورس تنها ۲ دهم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای شستا، چادرملو، پتروشیمی نوری، پالایشگاه نفت بندرعباس، گلگهر و صنعتی معدنی صبانور بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نماد دارویی برکت بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته است.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل ۱۰۲ واحد رشد کرده و به رقم ۲۲ هزار و ۷۶۸ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یکمیلیون و ۲۴۳ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس بیش از ۳ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق م الی در قالب ۱.۴ میلیون فقره معامله و به ارزش ۷ هزار و ۳۶۲ مییارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای بیمه پاسارگاد، فرابورس و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و برعکس، نمادهای پتروشیمی مارون، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، نیروی برق دماوند و اعتباری ملل بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهند.
امروز برای اولینبار دو عرضه اولیه یکی در بورس و دیگری در فرابورس انجام شد. با این وجود روند بازار نوسانی بوده و در نهایت با رشد ۲ هزار و ۹۴۹ واحد روبهرو شد.
مردم با سرمایههای اندک برای سرمایهگذاری در بورس بهتر است از خرید سهام عرضه اولیه وارد شوند و همچنین ترجیح کارشناسان این است که سرمایهگذاری در بورس به صورت غیرمستقیم از طریق صندوقهای با درآمد ثابت انجام شود، چون سرمایه گذاری در سهم شرکتهای بورسی همراه با ریسک و نوسان است و باید با تحلیل و مطالعه انجام شود. دولت باید به بازار سرمایه به عنوان دماسنجی برای اقتصاد و همچنین محلی برای سرمایهگذاری وا قعی مردم و منبعی برای تأمین مالی کلان شرکتها در اقتصاد نگاه کند و در این زمینه باید با قوانین شفاف از بازار سرمایه حمایت کرده و جلوی کسانی که با رانت و اطلاعات نهانی و یا سیگنالفروشی سعی در اختلال در این بازار دارند، برخورد کند و بازار را به صورت واقعی مورد حمایت قرار دهد و تقویت کند.
به هر حال برای افزایش توسعه در کشور نیاز به تأمین مالی و تنوع روشهای تأمین مالی از جمله از طریق بورس و فرابورس وجود دارد و باید زمینه حضور شرکتهای بیشتر در بورس و مشارکت بیشتر مردم درسرمایهگذاری فرام شود.