به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسن خوشخو در پاسخ به این سوال که «چرا با وجود آنکه اعلام شده است پروازهای اربعین از ۲۸ شهریور امسال آغاز میشود، اما هنوز برنامه فروشی از سوی شرکتهای هواپیمایی ارائه نشده است»؟ توضیح داد: طبق تأکید ستاد ملی اربعین که در وزارت کشور مسئولیت دارد، مقرر شد هر متقاضی که مایل است به سفر اربعین مشرف شود، با درنظر گرفتن همه الزاماتی که از سوی دولت اعلام شده است، وارد سامانه سماح، مربوط به سازمان حج و زیارت، شود و آنجا نامنویسی کند.
وی ادامه داد: البته احتمالاً اگر بیش از ۶۰ هزار ثبتنام انجام شود، ممکن است براساس سیاست سازمان حج و زیارت، با درنظر گرفتن برخی اولویتها و قرعهکشی، زواری که به کربلا مشرف میشوند، مشخص شوند.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی افزود: پس از گام اول که ثبتنام در سامانه سماح است، سازمان حج و زیارت براساس اطلاعاتی که متقاضی در سامانه سماح درج کرده است، به وی پیامکی ارسال میکند مبنی بر اینکه متقاضی اطلاعات ویزای عراق را در آن سایت بارگذاری کند.
خوشخو ادامه داد: مقرر شده است با درج این اطلاعات از سوی متقاضی در سامانه سماح، کل اطلاعات متقاضیان از سوی سازمان حج و زیارت دراختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شرکتهای هواپیمایی قرار گیرد تا شرکتهای هواپیمایی برای فروش بلیت اقدام کنند.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: امسال از آن منظر که به دلیل شیوع کرونا محدودیت سفر داریم و سهمیه ۶۰ هزار نفری از سوی کشور عراق برای ایران تعیین شده است، منتظر هستیم اطلاعاتی که سازمان حج و زیارت از متقاضیان دریافت میکند در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و ایرلاینها قرار گیرد تا ما بتوانیم فروش بلیت پروازهای اربعین را انجام دهیم.
وی درباره اینکه چه زمانی فروش بلیت پروازهای اربعین با نرخهای مصوب آغاز میشود، گفت: پیشبینی میکنیم پس از دریافت اطلاعات، احتمالاً از فردا ۲۴ شهریورماه این مشکلات حل شود.
گفتنی است سفر اربعین امسال، فقط هوایی خواهد بود و مرزهای زمینی بسته است، برای این سفر ضرورت دارد زائر حتما در سامانه سماح ثبتنام کند و روادید کشور عراق را اخذ کرده باشد، زوار حتما ۲ دوز واکسن را تزریق کرده باشند و تست منفی کرونا با اعتبار ۷۲ ساعت برای پرواز به همراه داشته باشند.