به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ دوازدهمین نشست شورای ارتباطات و فناوریهای اطلاعات اجلاس ارتباطات و حمل و نقل کشورهای در حال توسعه با حضور عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان و وزرای ارتباطات، زیرساخت و حمل و نقل ۱۲ کشور در حال توسعه و نمایندگان ۵۵ کشور، در استانبول ترکیه برگزار شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان به عنوان یکی از سخنرانان اصلی صحن علنی نشست، با تشریح پیشرفتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارتباطات و فناوریهای اطلاعاتی، بر لزوم بهره گیری حداکثری از فناوری اطلاعات برای بهبود کیفیت بشر و نیز لزوم برنامه ریزی برای توسعه پلتفرمهای منطقهای تاکید کرد.
دیدارهای دو جانبه با وزاری ارتباطات کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه از دیگر فعالیتهای زارع پور در حاشیه این اجلاس بود. در این راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران روز جمعه با عادل کارا اسماعیل اوغلو وزیر ارتباطات و زیرساختهای ترکیه دیدار کرد.
زارع پور در این دیدار با اشاره به توانمندیهای کشورمان در حوزه ساخت ماهواره و ماهواره بر، پیشنهاد کرد همکاری دو کشور در حوزه زیرساخت، تزانزیت مرز به مرز، ایجاد مراکز مشترک داده مرزی و افزایش همکاری بین اپراتورهای ایران و ترکیه انجام شود.
وزیر ارتباطات کشور با اشاره به لزوم تعامل نخبگان دو کشور خصوصا در زمینه مسایل فضایی خواستار همکاریهای دو کشور در سازمانها و نهادهای بین المللی و حمایت مقابل دو کشور همسایه از یکدیگر در این سازمانها شد و خواستار حمایت ترکیه از نامزدی ایران در شورای آی تی یو شد.
کارا اسماعیل اوغلو نیز در این دیدار با قدردانی از حضور وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در استانبول با تاکید بر اینکه جهان به سرعت در حال تغییر است وای سی تی دارای ظرفیتهای بالایی برای همکاری است آمادگی کشورش برای همکاری در این زمینه با کشورهای دوست و همسایه را اعلام کرد.
وی با تاکید بر خرسندی کشورش از همکاری با ایران در زمینه مراکز داده به فعالیتهای شرکتهای ترک در زمینه فناوری اطلاعات اشاره کرد و از همکاری با ایران در این زمینه ابراز خرسندی کرد.
دیدار با رشاد نبیاف وزیر ارتباطات و حملونقل جمهوری آذربایجان از دیگر برنامههای کاری زارع پور در ترکیه بود.
در این دیدار دو طرف ضمن بررسی زمینههای همکاری مشترک توافق کردند در حوزه تعاملات بینالمللی همکاریهای خود را گسترش دهند و با برگزاری نمایشگاههای مشترک، توانمندیهای بخش خصوصی در حوزه ارتباطات را تقویت کنند.
زارعپور پسازاین دیدار با اشاره به اهمیت موضوع ترانزیت ترافیک داده از شمال به جنوب گفت: جمهوری آذربایجان میتواند در ارتباط با ترانزیت ترافیک داده نقش کلیدی ایفا کند.
وی افزود: در این دیدار ابراز علاقه خودمان را درباره راهاندازی مراکز داده مشترک بین دو کشور اعلام کردیم، مراکزی که میتواند میزبان محتواها و خدمات بینالمللی پرکاربرد باشد و برای کاربران هر دو کشور کیفیت کاربری بهتری را ایجاد کند.
تبیین ظرفیت شرکتهای فنآور و پلتفرمهای ایرانی و همگرایی دو کشور برای تعامل با پلتفرمهای منطقهای از دیگر مباحث مطرح شده در این دیدار دوجانبه بود. اعلام آمادگی پلتفرمهای ایرانی برای ارائه خدمات در جمهوری آذربایجان از دیگر محورهای مورد بحث در این نشست مورد تأکید قرار گرفت که وزیر ارتباطات و حملونقل آذربایجان از آن استقبال کرد.
گفتنی است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در بدو ورود به فرودگاه استانبول، هدف از سفر خود به ترکیه را علاوه بر حضور در این اجلاس، نشست با همتایان کشورهای همسایه عنوان کرد و گفته بود از مهمترین سیاستهای بینالمللی دولت سیزدهم در عرصه بین المللی دیپلماسی اقتصادی است که در این راستا معرفی ظرفیتهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و بویژه پلتفرمهای ایرانی و شرکتهای فناور این عرصه به کشورهای منطقه در دستور کار این سفر میباشد.