گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حالی که وضعیت اشتغال و رتبه کسب و کار در ایران جزء بدترین رتبههای بین المللی به شمار میرود و دسترسی تحصیلکردگان و جوانان به اشتغال بسیار سخت است، اما انحصارگران منافع خود را بر عموم جامعه ترجیح میدهند، لذا برای از دست نرفتن موقعیت خود هر گونه اصلاحاتی را تاب نمیآورند. مصوبه تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار از آن دسته از مصوباتی است که گروههایی که تا امروز رانتهای بزرگی از انحصار در برخی مشاغل به آنها میرسید را تاب نمیآورند لذا شاهد تحرکاتی از سوی برخی از مشاغل و اصناف مربوطه هستیم. علی جدی؛ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دراین باره به دانشجو توضیحاتی داده است که در ادامه تقدیم میشود.
علی جدی در خصوص فشارهای وارده از سوی برخی گروههای انحصارگر در برخی مشاغل به نمایندگان مجلس برای عدم تصویب مصوبه تسهیل صدور مجوزهای برخی کسب و کارها گفت: قبل از اینکه کلیات این طرح در مجلس تصویب شود با جرات میتوان گفت نمایندگان مجلس تحت شدید فشار افکار عمومی و فشارگروههایی بودند که به زعم خود از تصویب این طرح زیان میبینند. در طی این مدت گروههای مختلفی از مشاغلی که احتمال باز شدن فضا برای شغل و دسترسی همه علاقمندان به این حوزهها احساس خطر میکردند نمایندگان مجلس را به شدت تحت فشار قرار دادند، اما مردم عزیز ایران شاهد بودند که نمایندگان کلیات این طرح را با رای بسیار بالایی در صحنه علنی به تصویب رساندند.
نماینده مجلس یازدهم در خصوص بحث و نظرهایی که روی جزییات مصوبه شروع شده نیز گفت: از روزهای گذشته نیز نمایندگان مجلس بر روی جزئیات تسهیل صدور مجوز برخی کسب و کارها فعالیت خود را شروع کرده اند که خوشبختانه جزییاتی که روی آن مطالعه شده در دستور بررسیهای کارشناسی قرار گرفته است. از این نظر میتوان گفت فشارهای بیرونی در عملکرد مجلس تاثیر چندانی نمیگذارد، به این دلیل که مجلس مایل است در برخی از کسب و کارها روان سازی صورت بگیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه تاکید کرد: ضمن اینکه بر آن هستیم تا با تمام قوت انحصارهای موجود در برخی از کسب و کارها و مشاغل را با روان سازی به نفع همه مردم جامعه تغییر دهیم و از حالت انحصار یک بار برای همیشه خارج کنیم.
نماینده مردم شیروان در خصوص عکس العملهای شدید برخی مشاغل به مصوبه مجلس نیز گفت: با اینکه مصوبه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مشاغل بسیار زیاد و طیف وسیعی از مشاغل را در برمی گیرد، اما در مجموع مشاغلی به این مصوبه عکس العمل شدید نشان دادن که در آنها انحصار وجود دارد. گویی که این طرح فقط برای آنها تصویب شده است در حالی که فقط برای آنها نیست.
وی در این باره تصریح کرد: در تصویب این طرح مردم جامعه متوجه بلند شدن اعتراض و صدای گروههایی شدند که در آنها به شدت رانت و انحصار وجود داشت. هر چند ما از قبل منتظر این مدل از عکس العملها بودیم و اعتراضهایی اینچنین طبیعی بود. به هر حال مجلس تلاش میکند تا مانع هر گونه سنگ اندازی بر سر راه کسب و کارها شود.
علی جدی در خصوص همراهیهای مجلس با قوه قضاییه و نهادهای مرتبط و فنی در این بحث نیز گفت: مجلس برای تصویب و تسهیل صدور مجوز و مانع تراشی دربرابر هر گونه کارشکنی گروههای انحصارگرا با قوه قضاییه هماهنگ شده است. از نظرات کارشناسان قوه قضاییه و نهادهای نظارتی هم استفاده کرده تا با توجه به تمام این اندوختهها بتواهند روی مواد وتبصرههای این بحث درستترین نظر را اعمال کند. بنده بر این باورم که این طرح یکی از بهترین دستاوردهای مجلس در سالهای اخیر است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: طرحی که تلاش میکند تا عرصه برای اشتغال باز شود. نخبگان وهمه استعدادها بدون هیچ انحصاری بتوانند شغل مورد نظر خود را برای خدمات دهی بیشتر به مردم جامعه داشته باشند. درآمدها بین همه اقشار جامعه متوازن شود و هر گونه انحصاردر مشاغل از بین برود.
علی جدی در پایان با بیان اینکه نمایندگان دائما تحت فشار هستند گفت: شبکههای اجتماعی و تلفنهای نمایندگان در این روزها پر از پیامهایی است که از نمایندگان میخواهند که این مصوبه عملیاتی نشود. اما با توجه به اینکه ایران در رتبه کسب و کار جزء آسیب پذیر و بدترین کشورها به شمار میرود، مسوولین و نمایندگان براین موضوع متحد شده اند که زمینههای کارآفرینی در کشور تقویت شود، لذا امیدواریم نمایندگان خواسته خود را بی توجه به فشارهای متعدد برخی گروهها به نفع اکثریت جامعه پیش ببرند.