به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه علیرغم شیوع گسترده ویروس «کووید۱۹» در این کشور، ادامه دارد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» دادستانی آنکارا امروز (جمعه) برای ۹۸ نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دستداشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی تا ظهر جمعه ۴۶ نفر از آنها را بازداشت کردند.
این افراد به استفاده از نرمافزار «بایلاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند.
عملیات امروز نیروهای امنیتی ترکیه که به صورت همزمان در ۴۵ استان انجام شد، از میان مظنونهایی که برایشان حکم بازداشت صادر شده بود، تعداد زیادی از آنها اعضای سابق و کنونی بخش خصوصی خدمات ژاندارمری هستند.
آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند. در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.
از سوی دیگر، نیروهای امنیتی ترکیه ۵۴ مظنون به عضویت در گروهک تروریستی موسوم به «جبهه آزادیبخش انقلابی خلق» را بازداشت کردند.
آناتولی در خبر دیگری نوشت: «دادستانی استانبول امروز حکم بازداشت ۱۲۶ مظنون عضو این گروه را به اتهام طراحی نقشههای تروریستی و آموزش کار با سلاح صادر کردند. تلاش پلیس برای دستگیری بقیه افراد ادامه دارد».
به نوشته این رسانه ترکیهای، گروهک مذکور مسئول چندین حمله تروریستی در این کشور است که از جمله آنها میتوان به حمله سال ۲۰۱۳ به سفارت آمریکا در آنکارا که منجر به کشتهشدن یک سرباز ترکیهای شد اشاره کرد.
گروهک جبهه آزادیبخش انقلابی خلق از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گرفته است.