سید امیر موسوی مدیرمرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص نتایج انتخابات در عراق گفت:صدر مدعی است برخلاف حکمرانان عراقی در بدترین شرایط در کنار مردم عراق بوده و تلاشهایی علیه رژیم صدام انجام داده است.
وی همواره عنوان میکند که مخالف فساد و انحراف سیاسیون در عراق است همواره در مخالفتهای مردمی حاضر بوده بیانیه صادر کرده و این حالت مردمی کم کم پایگاه او را گسترش داده است. این در حالی است که در مشکلات عراق همه احزاب سهام دار هستند؛ لذا صدر نیز در این مشکلات سهیم است، اما مردم بیشتر مشکلات موجود را متوجه احزاب بزرگ عراق میدانند.
وی افزود:شمارش آراء انتخابات عراق در امارات انجام شد و خیلیها معتقدند امارات و سفارت آمریکا در شمارش آراء دست داشتند، اما فاصله صدر تا نفر بعدی خود بسیار زیاد است از این رو آنها که شکست خوردند باید شکست را بپذیرند.
موسوی تصریح کرد:صدر به همه گروههای سیاسی نامه داده و اعلام کرده دنبال ائتلاف است، اما گروههای سیاسی به او اعتماد ندارند، چون معتقدند او دیدگاه و مواضع پایداری ندارد.گروههای مقاومت نگران سرنوشت الحشد شعبی هستند، چون صدر معتقد است این گروه باید با نیروهای مسلح عراق ادغام شود، اساسا گروههای مقاومت منحل و سلاحهای آنها مصادره شود. در حالی که آمریکاییها هنوز در این کشور حضور دارند.
مدیرمرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل تاکید کرد:اگر مقتدی صدر و نوری مالکی به تفاهم برسند قویترین دولت در عراق تشکیل خواهد شد، در غیر این صورت عراق به عقب بازخواهد گشت.به نظر میرسد امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی اجازه چنین تفاهمی را ندهند.
وی ادامه داد:صدر معتقد است عراق باید روابط متعادلی با همه همسایگان خود داشته باشد، اما گروههایی اطراف او هستند که اگر از مقاومت دور شوند عراق را به سمت محور سازش کاری، آمریکا و ارتجاع عرب خواهند برد که دشمنی آنها با ایران علنی و آشکار است.تعادلی که همواره صدر به آن اشاره کرده در عمل هیچ گاه دیده نشد، چون پایگاههای او کنسولگریهای ایران در بصره، کربلا و نجف را آتش زدند و شعار علیه ایران و مقاومت سر دادند.
موسوی خاطر نشان کرد:در انتخابات اخیر مرجعیت عراق پیامی داد و از مردم خواست تا در انتخابات مشارکت کنند و یک عبارت معروف را نیز به کار برد و آن اینکه «تجربه شده را تجربه نکنید» و مردم هم به همین سمت رفتند.
مردم عراق تصمیم گرفتند تغییر را تجربه کنند و به صدر فرصت دهند مشکلات معیشتی، امنیتی و رفاهی آنها را حل کند.مرجعیت پشتیبان تفاهمات پارلمانی و عمومی سیاسیون است و معمولا در جزئیات دخالتی نمیکند، اما از هر تفاهمی در عراق استقبال میکند.